Sesongåpning på årets Landsfinale-arena for bilcross-gamlingene

SESONGSTART: Årets første løp – og eneste løp før NMKs Landsfinalen for veteran på samme bane til sommeren – på Vinjarmoen motorbane går av stabelen lørdag 30. april 2022. Foto: Stian Ormestad.

«Sesongens mest trivelige løp», har Bilcross.no tidligere skrevet om NMKs Landsfinale for veteraner. Her er det like mange gamle røverhistorier fra gamle bilcross-taklinger, som nye taklinger på banen.

Mimre? Se bilder fra forrige Veteranlandsfinale.

For når veteranene innen bilcrossen møtes – det vil si de som fyller 50 år i år og eldre – så vises kameratskapet ekstra godt.

Dette er etter hvert godt voksne gutter og jenter som har kjempet så lakken spruter helt fra de tidligste bilcrosstidene, og som har opplevd mye moro sammen både på og utenfor banen.

Tredje årgang NMKs Landsfinale for veteran

HEIA BESTEFAR! Tittelforsvarer etter seier i NMKs Landsfinale for veteran på hjemmebane i 2019, Tor Ole Grythe (NMK Hønefoss), med barnebarnet på kneet etter seieren. Foto: Stian Ormestad.

Den aller første Veteranlandsfinalen ble arrangert på Startmoen, NMK Elverum, tilbake i 2018. Så rakk vi bare en årgang til, på Eriksplassen, NMK Hønefoss, i 2019, før det ble Landsfinale-avlysninger over hele linja i to korona-sesonger.

Så årets Veteranlandsfinale, som er lagt til Vinjarmoen motorbane, NMK Fluberg, blir den tredje årgangen av det trivelige løpet.

Sesongåpning på Veteranlandsfinale-arenaen skjer lørdag 30. april, med Vårløpet på Vinjarmoen 2022.

Tester ut årets Veteranlandsfinale-arena

Her er det er satt et tak på 120 deltakere, men startlistene er langt ifra det ett par uker etter at påmeldingen åpnet – i skrivende stund er det rett over femti påmeldte.

Løpet teller som kvalifisering til NMKs Landsfinale for junior. Og det er flest juniorkjørere påmeldt i skrivende stund.

For veteranene er det en gyllen anledning til å teste ut årets Landsfinale-arena.

Årets gamling-oppgjør på bilcrossbanen

Det er ifølge tilleggsreglene ikke satt opp en egen veteranklasse, men flere veteraner tar nok turen og kjører åpen klasse for å få feelingen på traseen i årets gamling-oppgjør på bilcrossbanen.

Det kreves ingen kvalifisering til NMKs Landsfinale for veteran, kun ordinær påmelding – og den åpner ifølge Veteranlandsfinale-arrangøren søndag 1. mai 2022.

Selve Veteranlandsfinalen går av stabelen på Vinjarmoen, NMK Fluberg, lørdag 11. juni 2022.

Første store bilcrosshelg etter korona

Samme helg som det kjøres juniorkval og sesongåpning på Veteranlandsfinale-arenaen hos NMK Fluberg, er det for lengst fulle startlister på sesongens første store todagersløp på Kongsberg – som også er 1. runde i Bilcross.no-cup 2022 – les mer om det her.

Helga i månedsskiftet april / mai blir den aller første store bilcrosshelga etter korona, også med løp på Lånke i Trøndelag og i Egersund, årets Landsfinale-arena for bilcrossjentene.

Oversikt over alle kvalifiseringsløp finner du på Norsk motorklubbs nettsider (ekstern lenke).

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.

,