– Helt uvirkelig med en sånn sesongstart!

FRISKUS: Til tross for korona-restriksjoner har Stian Bårdseth (NMK Elverum) fått kjørt relativt mye bilcrossbil som junior trening i 2020 og førsteårsjunior i 2021. I 2022 får han endelig kjøre sin aller første Juniorlandsfinale! Og det etter seier i årets aller første juniorkvalløp i Bergen. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Det gikk helt som på skinner for Stian Bårdseth i Bergen, der han ikke bare stakk av med en Landsfinale-billett – men også vant årets første kvalifiseringsløp til Juniorlandsfinalen.

Les også: – Det kom nesten en liten tåreskvett etter tre strake.

– Helt uvirkelig med en sånn sesongstart!, men det er jo så klart veldig gøy!, sier Stian Bårdseth (NMK Elverum) til Bilcross.no etter seieren. Etter to reduserte korona-sesonger uten noen Landsfinaler, blir det stor stas når de er tilbake i år.

– Det blir jo min første Landsfinale, så bare det å stille til start der er jo en bragd i seg selv, jubler bilcross-junioren.

Mye kjøring – tross korona

FØRST I MÅL: Stian Bårdseth (NMK Elverum) så målflagget først i Bergen. Seier i første kvalifiseringsløp for sesongen kan fort gi et favorittstempel, men det blåser unge herr Bårdseth i – han er bare superhappy for å være klar for Juniorlandsfinale! Arkivfoto: Stian Ormestad.

TOPPEN AV PALLEN: Stian Bårdseth (NMK Elverum) vant i Bergen, men løpet holdt på å bli spolert allerede fredag på vei over fjellet – da havarerte trekkbilen. Bestemor og bestefar kom til unnsetning med en ny trekkbil, og Stian takket for hjelpen med å vinne løpet. Videre på pallen andremann Tobias Spangen (NMK Hamar) og tredjemann Aleksander Øyen (NMK Fluberg). Foto: Privat.

Stian startet med bilcross junior trening i korona-sesongen 2020. Da rakk vi bare ett eneste løp, før pandemien stakk kjepper i hjulene og det meste ble avlyst.

Men noen løp ble det etter hvert noe av, med begrenset deltakerantall – men rett og rimelig nok tok flere arrangører med junior trening, til tross for korte startlister.

Så Stian fikk rattet bilcrossbil, korona til tross. I junior trening i 2020-sesongen, og i 2021-sesongen, som også ble preget av pandemien, tok han steget opp i ordinær juniorklasse.

Endelig Juniorlandsfinale igjen

Da begynte det virkelig å svinge av kjøringen hans, og Stian var med i toppen jevnt og trutt. Men det var fortsatt ikke noen kvalløp eller noe Landsfinale å sikte mot, med enda et år korona-avlyst.

I år derimot, er NMKs Landsfinale for junior tilbake – og den går av stabelen lørdag 6. august på Brekka motorbane, NMK Aremark.

Aller første kvalløp gikk i Bergen lørdag 9. april – og der gikk 16-åringen Stian Bårdseth helt til topps.

Favorittstempel?

Det vorder også for et tidlig favorittstempel? Stian selv er bare happy for å være klar for Juniorlandsfinalen. Og det er han, sammen med de andre topp-seks totalt i første juniorkvalløp for sesongen:

Tobias Spangen (NMK Hamar), Aleksander Øyen (NMK Fluberg), Martin Vatland (NMK Egersund), Emilie Køhne (NMK Bergen) og Simen Johansen (NMK Vikedal).

Neste mulighet til å kvalifisere seg til Juniorlandsfinalen er helga månedsskiftet april / mai – med kvalløp på Kongsberg, Vinjarmoen, Egersund og Lånke.

Oversikt over alle kvalifiseringsløp finner du på Norsk motorklubbs nettsider (ekstern lenke).

Sjekk hvem som stakk av med de aller første Landsfinale-billettene.

ALLE KVALIFISERTE I BERGEN: Stian Bårdseth (NMK Elverum), Tobias Spangen (NMK Hamar), Aleksander Øyen (NMK Fluberg), Martin Vatland (NMK Egersund), Emilie Køhne (NMK Bergen) og Simen Johansen (NMK Vikedal). Foto: Privat.

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.

, ,