Bilcross.no-cup-åpning 2022: Kjapt fulle startlister

MYE Å KJEMPE OM: Vårløpet på Kongsberg helga 30. april – 1. mai 2022 teller som 1. runde i Bilcross.no-cup 2022 for åpen-, junior-, og dameklasse, og det skal deles ut Landsfinale-billetter til de seks beste i åpen- og juniorklasse. Foto: Stian Ormestad.

Det gikk ikke lange tiden før 180 plasser var fyllt opp, og venteliste ble satt opp. Alt ligger til rette for et fantastisk Bilcross.no-cup-comeback etter to års korona-pause.

Sjekk også: Gjett hvem som er tilbake etter to korona-år?

Bilcross.no kan røpe at det ble diskutert i kulissene om det skulle settes et tak på antall deltakere, men at det neppe var noe «problem» med så mange deltakere.

Men for ordens skyld ble det av NMK Kongsberg satt et tak på 180 deltakere, mest for å ha det på papiret. De færreste hadde vel trodd at taket skulle bli nådd.

Skikkelig Bilcross.no-cup-comeback

CUP ER CUP: Det gjelder å samle sammen mest mulig poeng gjennom alle cup-rundene: Først på Kongsberg, så Sankthanscrossen på Sigdal, og til slutt finaleløpet på Konsmo i september. Foto: Stian Ormestad.

For etter to år med korona-pause er det ikke godt å vite hvor landet ligger, når Bilcross.no-cup blir vekket til live igjen. Det er per nå den lengstlevende bilcross-cupen, og det har vært en suksess helt siden oppstarten i 2015.

Men at det skulle ta såpass av som det gjorde da påmeldingen åpnet på tampen av mars, det hadde ingen forutsett – og aller minst arrangøren av 1. runde, NMK Kongsberg, selv:

– Nei, dette hadde vi ikke trodd. Men det er bare mega-gøy, herregud!, sier Linn Kristin Sundet på vegne av NMK Kongsberg.

Mye å kjempe om

MAX ATTACK: Kongsberg-banen kjennetegnes ved en førstesving som man bare må bite tennene sammen og kaste seg inn i – dette blir show! Foto: Stian Ormestad.

Vårløpet på Kongsberg skal i tillegg til å dele ut poeng i 1. runde i Bilcross.no-cup i åpen-, junior- og dameklasse, også dele ut Landsfinale-billetter til de seks beste både i åpen- og juniorklasse.

Samme helg er det kvalifiseringsløp til Landsfinale på Vinjarmoen, NMK Fluberg, det er NM-rallycross på Momarken, det er Rally Sørlandet, med mer.

Så det skjer mye – men da er det ekstra moro at så mange prioriterer å ta turen til Kongsberg og 1. runde i Bilcross.no-cup.

Du kan fortsatt melde deg på på venteliste, sjekk nettsidene til NMK Kongsberg for påmelding og mer info.

Kort om Bilcross.no-cup 2022:

• 1. løp Vårløp på Kongsberg motorsenter, NMK Kongsberg, 30. april – 1. mai 2022. Teller også som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for junior og senior.
  • 2. løp Sankthanscrossen på Sigdal motorsenter, NMK Modum Sigdal, 25. – 26. juni 2022. Teller også som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for junior og senior.
  • 3. løp Mestermøte på Konsmo motorbane, NMK Konsmo, 3. – 4. september 2022.
  • Totalt ligger 60.000 kroner i premiepotten.
  • For hele cup-reglementet, se her.

KLAR, FERDIG, KJØR! Bilcross.no-cupen åpner på Kongsberg, etter to års korona-pause. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om Bilcross.no-cup i Bilcross-arkivet.