Gjett hvem som er tilbake etter to korona-år?

DEN ALLER FØRSTE BILCROSS.NO-CUP-VINNEREN: Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) ble den første til å vinne Bilcross.no-cup sammenlagt, da hun krysset målstreken i damenes A-finale i finaleløpet tilbake i 2015. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Det er blitt kjørt digitale Bilcross.no-cuper i korona-tid, men ingenting slår ekte vare. Så det er med stor glede at arrangørene NMK Kongsberg, NMK Modum Sigdal, NMK Konsmo og Bilcross.no kan slippe den glade nyhet om at cupen er tilbake i 2022!

Sjekk: Bilcross.no-cup 2022 – cupreglement.

Som så mye annet stakk koronaen kjepper i hjulene for Bilcross.no-cup i 2020. Planene ble skrinlagt, siden første runde ikke lot seg arrangere under full nedstengning av bilsporten her til lands.

Så ble planene tatt fram igjen før 2021-sesongen, men det varte ikke lenge før vi så at en cup med mange deltakere og stor mobilitet ikke lot seg gjøre da heller.

Lang og stolt tradisjon

CLOSE RACE: Det kjempes med millimeters margin, og noen ganger ikke det engang, når det kjøres Bilcross.no-cup. Her fra kampen om seieren i A-finalen i finaleløpet på Konsmo for fire år siden. Foto: Stian Ormestad.

Men nå – før 2022-bilcross-sesongen braker løs – ser det langt lysere ut for en Bilcross.no-cup som etter hvert har fått en lang og stolt tradisjon. Få eller ingen andre cuper har eksistert lenger, med større oppslutning.

Den første årgangen ble kjørt tilbake i 2015, og med unntak av de to siste korona-årene har det blitt kåret en vinner hver sesong i klassene åpen-, dame- og juniorklasse.

Så også i 2022, der cupen åpner på Kongsberg motorsenter, NMK Kongsberg, 30. april – 1. mai, fortsetter på Sigdal motorsenter, NMK Modum Sigdal, 25. – 26. juni, og avsluttes med finaleløp på Konsmo motorbane, NMK Konsmo, 3. – 4. september.

TITTELFORSVARER: Thea Martinsen (NMK Drammen) vant Bilcross.no-cup sammenlagt i dameklassen i 2019. Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

Binder bilcross-miljøet sammen

Tre av landets grommeste bilcrossbaner, med tre av landets beste bilcrossarrangører – også når det kommer til å legge til rette for sosiale happeninger utenfor banen.

Alle løp er todagersløp – helt i Bilcross.no-cupens ånd. Dette skal være en sosial greie som binder bilcross-miljøet sammen på tvers av klubber og landsdeler.

Noe som endelig lar seg gjøre igjen, nå etter at korona-restriksjonene er opphevet.

Mye å kjempe om

I tillegg til Bilcross.no-cup-poeng, skal det også deles ut Landsfinale-billetter i både senior- og juniorklassen både i 1. runde på Kongsberg og i 2. runde på Sigdal – som også er den tradisjonsrike Sankthanscrossen.

Finaleløpet på Konsmo blir også Mestermøte i bilcross – et gammelt storløp som blåses støvet av igjen i år.

Så det blir mye å kjempe om – i tillegg til Bilcross.no-cupen totalt.

60.000 kroner i premiepotten

CUP-FINALE: Etter 1. runde på Kongsberg og 2. runde på Sigdal, så kommer Bilcross.no-cup til Konsmo i september for 3. og siste runde – og «Mestermøte i bilcross» som vekkes til live igjen. Foto: Stian Ormestad.

Pengepremiene i cupen er de samme som før: Vinneren av hvert løp i åpen klasse får 5.000 kroner, vinnerne i dame- og juniorklasse får 2.500 kroner – eller eventuelt det samme i gavekort / gaver.

De tre beste totalt i cupen sammenlagt i alle tre nevnte bilcrossklasser premieres med 6.000 kroner til vinneren, 3.000 kroner til andreplass, og 1.000 kroner til tredjeplass.

Sammenlagtvinnerne i alle klasser får gratis start i alle neste års Bilcross.no-cup-løp.

To år med trimming

NMK Kongsberg gleder seg stort til å kjøre 1. runde i cupen, forteller Linn Kristin Sundet på vegne av den ærverdige klubben som arrangerte Norges bilcrossløp for litt over 40 år siden: – Vi kjører mange finaler, og vi håper at mange vil ta turen til oss for mye kjøring.

NMK Konsmo vil huse cupfinalen – samtidig som de drar i gang Mestermøte i bilcross igjen, som i gamledager. – Det blir en fin avslutning på cupen, lover Daniel Laudal:

– Vi håper folk er klare for mye fart og spenning og moro, og at folk har trimmet mye nå som det har vært pause i ett par år.

Aller første Bilcross.no-cup: Kerim, Stølen og Sanner Hansen til topps.

Tittelforsvarere fra 2019: Martinsen, Løver og Sætren til topps.

Les mer om Bilcross.no-cup i Bilcross-arkivet.

BEST – UANSETT: Den aller siste virtuelle Bilcross.no-cupen på skjermen ble vunnet av Petter Von Zerichow Olsen (NMK Konsmo). Han har også vunnet Bilcross.no-cup-runder i det virkelige liv, her på toppen av pallen for seks år siden. Foto: Stian Ormestad.