Påmeldingen er åpnet til 1. runde i Bilcross.no-cup

SESONGENS FØRSTE STORE TODAGERSLØP: NMK Kongsberg arrangerer sitt tradisjonsrike Vårløp 30. april – 1. mai 2022. Løpet er 1. runde i Bilcross.no-cup 2022 og de beste er kvalifisert til årets Landsfinale for både junior og senior. Foto: Stian Ormestad.

NMK Kongsberg er klare for Vårløp – allerede nå er påmeldingen åpnet og påmeldingene strømmer inn. Løpet er 1. runde i Bilcross.no-cup 2022 og de beste er også kvalifisert til NMKs Landsfinale for senior og junior.

Sjekk også: Gjett hvem som er tilbake etter to korona-år?

Det blir nok rift om plassene på Vårløpet til NMK Kongsberg helga 30. april til 1. mai 2022. Av flere grunner:

Endelig blir det en helt normal bilcrossåpning på barmark, for første gang på tre år. Og det skal deles ut Bilcross.no-cup-poeng og Landsfinale-billetter.

Mye å kjempe om på Kongsberg

NMK Kongsberg arrangerer nemlig et av de aller første kvalifiseringsløpene til årets Landsfinalen hos naboklubben NMK Nore Uvdal, og løpet teller også som kvalløp for juniorene som skal kjøre Landsfinale på Brekka, NMK Aremark.

Bilcross.no-cup er endelig tilbake etter to års korona-pause. 1. runde går på Kongsberg, 2. runde er Sankthanscrossen på Sigdal, og 3. runde er Mestermøte på Konsmo motorbane.

Dette blir det sjette året med cup, med totalt 60.000 kroner i premiepotten. 

Sesongens første store todagersløp

I tillegg er løpene i gruvebyen Kongsberg populære i seg selv, og det store høydepunktet på høstparten er Sølvcrossen. Dato for dette løpet er satt til 17. – 18. september 2022.

I korona-tid har NMK Kongsberg vært en av klubbene som har holdt hjulene i gang, innenfor de korona-restriksjoner som til enhver tid har vært gjeldende. Som for eksempel «korona-crossen».

Det løpet er heldigvis historie, og vi er på vei tilbake til normalen – også i bilcrossen. Det første store todagersløpet blir i månedsskiftet april – mai, på Kongsberg motorsenter.

Påmelding finner du her, tilleggsregler finner du her, og en til enhver tid oppdatert startliste finner du her (alle eksterne lenker). Det er satt et tak på 180 deltakere.

Les mer om Bilcross.no-cup i Bilcross-arkivet.

Les mer om NMK Kongsberg.

TID FOR FREMTREKK: Kongsberg motorsenter er klart til sesongstart. Foto: Stian Ormestad.

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.

, , ,