Sjekk alle kåringene i Bilcrosspratens 2023-kavalkade

Vi kårer «i hue og ræva», som Mats sier det – her får du oversikten over de fleste navn som blir nevnt i «2023-kavalkade julespesial». Du ser hele sendingen i videoen over.

Sjekk: Bilcrosspraten har for lengst passert 100.000 avspillinger.

Dette ble den aller siste bilcrosspraten i 2023, den siste torsdagen før jul – på bittebittelille julaften. Les mer her – og se den i toppen av denne saken.

Vi oppsummerer året som snart er over, og vi kårer det aller meste fra sesongen som gikk.

Akekonkurranse i landets raskeste bilcrossfamilie

UNG LEGENDE: Petter Leirhol (NMK Valdres) har vunnet Landsfinalen fire ganger totalt, og nå to år på rad. Han er hedersgjest i Bilcrosspratens sesongavslutning. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

For å få med deg alt, anbefaler vi dere å se denne praten på YouTube. Vi kjører videoklipp og hele fire gjester, deriblant Landsfinale-helten Petter Leirhol (NMK Valdres).

Han forteller at i landets raskeste bilcross-familie kjører de en akekonkurranse i jula, der skulle vi gjerne vært flue på veggen.

– Det er ikke bra i det hele tatt, sier Petter og ler, når han forteller om akekonkurranse med stort konkurranseinstinkt.

Fantastiske finale-racere hedres

TIDENES BILCROSS-SESONG: Emma Haug (NMK Krabyskogen) kan se tilbake på tidenes bilcross-sesong, som førsteårs senior som har herjet i dameklassen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Av alle kåringene er det Årets finaleoppkjøring, der Emma Haug (NMK Krabyskogen) sitt finalerace i Neglespretten, der hun får stopp i 1. omgang, kommer seg til C-finale, vinner den, vinner B, og vinner til slutt A-finalen og løpet totalt.

William Tømmerholen (KNA Solør) kåres også, etter å ha krysset målstreken først for aller første gang i selveste Juniorfestivalen på Starmoen, NMK Elverum.

Den sterke historien om William og tapet av pappa kan du lese her.

Udda biler elsker vi!

UDDA: Toyota MR2-en til Sondre Hunseid Eikeland (NMK Vikedal) tenkte han var den perfekte Landsfinale-bil. Mange var nok skeptisk til å være enig i det, men den raske Vikedal-gutten feide til side all skepsis med andreplass i Landsfinalen på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Årets udda bil ble nok foreslått, som mange andre titler, på snap, og vi dedikerer denne tittelen til Lasse Bruu, en av de aller ivrigste lytterne vårer, som elsker udda biler.

Stian kårer Toyota MR2-ene med Sondre Hunseid Eikeland (NMK Vikedal) i Landsfinalen og Oskar Nonstad (NMK Verdal Levanger) i Fra Namdal til Hell.

Mats kårer Thea Martinsen (NMK Drammen) og hennes Peugeot 406 i Damelandsfinalen og NGK Masters.

STARTRASK: Bilcross-debutanten Øyvind Bjørnstad (NMK Fluberg) stikker av i starten under Elverumfestivalen, – startene er vel det eneste som funker på den bilen, sier Øyvind og ler. Han ble Bilcrosspratens første utfrivillige kjendis, og er gjest i sesongavslutningen der han forteller om sin aller første bilcross-sesong. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Årets nykommer er en tittel med fryktelig mange konkurrenter. Her har vi en masse gode kandidater, veldig mange foreslått på snap. Til slutt falt valget, uten tvil, på Emil Flørenes (NMK Konsmo), førsteårsjunior i A-finalen på Juniorlandsfinalen.

Vi kårer også Øyvind Bjørnstad (NMK Fluberg) til denne tittelen, en ivrig bilcross-debutant som har fått kjørt seg skikkelig i sin alle første bilcross-sesong.

Vi ser igjen den skrukkete, gamle Ford Escort MK1-eren til neste år, lover Øyvind – vi har også han som gjest, en artig prat med en artig fyr.

Årets overraskelse – også for vinneren selv

TRE STRAKE – FOR FØRSTE GANG! Og det i selveste NMKs Landsfinale for damer, Åshild Onstad (NMK Valdres) overrasket kanskje seg selv aller mest da hun kjørte seg direkte inn i A-finale i bilcrossjentenes største oppgjør i sesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Årets overraskelse mener vi er Åshild Onstad (NMK Valdres), som tok tre strake heatseiere og tredjeplassen tilslutt i årets Damelandsfinale. Det kom også overraskende på den raske boble-jenta selv, som aldri hadde klart tre strake før.

Vi nevner også Alexander Hauan (NMK Konsmo), som nok ble like overrasket selv over å kjøre seg opp til A-finale i juniorklassen på Mestermøte på Konsmo.

Alle andre stoppet, kjørte inn i depot, misforsto antall runder. Eneste som fullførte var Alexander – som ble belønnet for å følge med på rundeanvisningene.

Årets tårevåte comeback

TILBAKE PÅ TOPPEN: Dennis Mørkhagen (NMK Elverum) er tilbake i bilcrossen, og tilbake på toppen – med seier i Elverumfestivalen 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Årets comeback mener vi er Dennis Mørkhagen (NMK Elverum) som vinner Elverumfestivalen – igjen – etter noen år borte fra bilcrossen. Og Mailen Ottem (NMK Gol) som kjører A-finale i Damelandsfinalen.

Årets beste publikum blir fanskaren til KAK Kristiansand-kjørerne. Med NMK Tønsberg som en god nummer to, NMK Gol nummer tre.

Og trønder-publikum generelt, men TMD Racing spesielt, blir også nevnt.

Seiersskrik og seiersbrøl

Årets seiersskrik går til Emma Haug (NMK Krabyskogen) etter seier i Sommerfestivalen – nok en tittel til den raske bilcrossjenta. Sara Brenno (NMK Gol) er et annet seiersskrik vi husker godt fra sesongen som gikk.

Runar Maribo (NMK Nedre Hallingdal) hadde mer et seiersbrøl. Veteranen står også for en av Årets prestasjoner, da han ble Kongen av Roppe:

Vinner både åpen- og veteranklasse i Roppecrossen, og vinner selveste Landsfinalen for veteran på Roppemoen senere i sesongen.

Årets Bilcrossprat-ambassadør

NYDELIG SKUE: En skrukkete Volvo langtak som legger fra seg en røykdott, med Bilcrosspraten malt på hele bakenden. Sigurd Sotrtebråten (NMK Gol), her under Juniorlandsfinalen på Sigdal, er Årets Bilcrossprat-ambassadør. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Totalt nevner vi ti Årets prestasjoner, alle hører du i praten. Blant dem er også Sigbjørn Haugland (NMK Bø) som er så kjekkas før, under og etter løp på hjemmebanen Rallebanen – med god grunn: Sigbjørn vant samtlige løp der denne sesongen.

Årets Bilcrosspraten-lytter måtte vi dele på flere, men den aller raskeste på labben til å svare ja på snap, på spørsmålet om å ha sett og hørt samtlige sendinger var Kjetil Stamstad (NMK Hamar).

Årets Bilcrossprat-ambassadør ble Sigurd Sortebråten (NMK Gol), som ikke bare malte Bilcrosspraten på hele bakenden på sin Volvo 245, men også slapp ut en solid røykdott for et tøft bilde av det.

Årets rundkast-tittelen er tilbake!

GALSKAP MOTORSPORT: Har filmet og lagt ut bilcrossklipp i årevis, og også i år fikk de mye rart på film. De kommer for å kåre Årets rundkast, en god gammel kåring i Bilcrosskavalkade-sammenheng. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vi tar en prat med Galskap motorsport, også. De har filmet på ti bilcrossløp i år, og kårer det verste rundkastet de fikk på film. Det blir Steffen Skustad (KNA Solør) sitt stunt på Starmoen, i Elverumfestivalen 2023.

Stians favoritt Galskap-klipp fra sist sesong er den klønete Volvo-rullen på Rallebanen – se det i «Bilcrosspraten 2023-kavalkade julespesial».

Du ser det på toppen av denne saken.

Bilcrossprat til 100.000

KONGEN AV ROPPE: Runar Maribo (NMK Nedre Hallingdal) vant alt på hjemmebane i år – også NMKs Landsfinale for veteran. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det har vært et artig år med Bilcrossprat, med over 100.000 avspillinger allerede tidligere i år. Det tok litt av kan du si, hvert fall i forhold til hva Mats og Stian så for seg da de prøvde å starte opp pent og pyntelig.

Men i beste bilcross-ånd ble det bare bånn gass fra første start, uansett hva planen egentlig var før start…

Hva neste år vil bringe på podcast-fronten, det er litt uvisst nå. Men noe blir det nok!

Sesongavslutning og julekos

ÅRETS COMEBACK: Mailen Ottem (NMK Gol) gjorde et fantastisk comeback med A-finalekjøring i NMKs Landsfinale for damer. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Årets siste sending i vår aller første sesong blir på torsdag, bittebittelille julaften, med julenisselue på hue, gløgg i koppen, masse gjester, en hel haug med forskjellige kåringer og oppsummering av 2023-sesongen.

Du ser Bilcrosspraten på torsdagskveldene, og samme kveld er praten også ute som podcast:

Her finner du Bilcrossprat på Apple podcast, og her finner du den på Spotify.

ÅRETS FINALEOPPKJØRING: William Tømmerholen (KNA Solør) tok sin aller første seier i en finale under Juniorfestivalen. Den sterke historien til William, om hva bilcross betyr for ham, kunne du høre i en tidligere episode av Bilcrosspraten. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

BILCROSSPRATEN: Episode 41, en bonusepisode som blir fryktelig lang og innholdsrik, er ute torsdag kveld 21. desember, se den i toppen av denne saken. Faksimile.

Sjekk Bilcrosspraten – torsdager på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

, , , , , , ,