Ubeseiret på hjemmebane: – Hva skal en si? Alt gikk som planlagt

BILCROSS-BOSSEN I BØ: Sigbjørn Haugland (NMK Bø) må belage seg på å møte mange revansjesugne bilcross-konkurrenter hjemme på Rallebanen neste sesong. Denne sesongen var han helt umulig å slå. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– En flott avslutning på en allerede god sesong, oppsummerer Sigbjørn denne sesongen, der han står ubeseiret igjen på hjemmebanen Ralle. Til og med budrunden vant han.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Se Bilcross.no-bildene fra Sommerløp på Ralle 2023.

Bø-cupen kjøres over tre løp på Rallebanen, med Vårløp, Sommerløp og finaleløp med Høstløp sist helg, 23. – 24. september 2023. Etter to seiere, ladet Sigbjørn Haugland (NMK Bø) opp til den tredje i Bilcrosspraten uka før løp.

Og slik ble det, Sigbjørn tok også den tredje seieren av tre mulige og vant cupen så suverent det går an å vinne den – full pott!

Full klaff

SEIER, SEIER OG SEIER IGJEN: Her cruiser Sigbjørn Haugland (NMK Bø) inn til seier i Sommerløpet på Rallebanen, han vant også løpet før og etter – og cupen sammenlagt, med full pott. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– En flott avslutning på en allerede god sesong, oppsummerer Sigbjørn Haugland. Til og med budrunden vant han, med å beholde vinnerbilen på eget bud.

Bilcross-bossen i Bø måtte slåss seg vei i A-finalen etter en dårlig start. – Må jo nevnes at det ble en hard kamp.

– Med både Jørn Rødland og Hans Ivar Olsen Gjersøe, etter en elendig start i A-finalen på meg.

Revansjesugen

Hans Ivar Olsen Gjersøe (NMK Tønsberg) satset alt over målstreken for å gjøre et siste angrep på den umulige Sigbjørn Haugland, som tok over ledelsen i siste runde av A-finalen. – Ja, den var sur, den der, ass.

– Det var nesten! Du var hvert fall nærmest til å slå den uslåelige. Neste år…?

– Får prøve på det. Bygge noe gromt i vinter, kanskje.

– Egentlig ikke meningen å være med

SEIER I SOMMERLØPET: Carlos Jensen Fidje (Froland motorsport) sladder inn til seier i Sommerløpet, og han vinner Bø-cupen sammenlagt – tross at han ikke kjørte 1. runde i våres. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I juniorklassen tok en førsteårsjunior totalseieren tilslutt, ganske så overraskende – også for vinneren selv, Carlos Jensen Fidje (Froland motorsport):

– Når det gjelder Bø-cupen så var det egentlig ikke meningen å være med, da det ikke passet å kjøre det første løpet, forteller han til Bilcross.no.

– Men da det ble seier i den andre runde, så måtte jeg jo selvsagt bli med på siste løp.

Førsteårsjunior

I finaleløpet ble det andreplass, og det holder til sammenlagtseier, på poenglikhet med Kenneth Trana Lund (NMK Grenland) – men Carlos går foran på bedre plassering i siste løp.

– Veldig fornøyd med dette, og ikke minst denne sesongen – da det er første året som junior, forteller den ferske og raske sørlendingen.

– Det ble en tøff A-finale, prøvde å holde unna så godt jeg kunne, forteller Carlos som vant cupen med en 1. og 2. plass.

Legenden slått på målstreken

NMK BØ-VETERAN: Bilcrosslegenden May Brit Haugland (NMK Bø) gjør seg klar for nok en A-finale. Hun har rundt femti seiere etter å ha kjørt 400 løp. Dette er hennes siste fulle bilcross-sesong, har hun sagt til Bilcross.no – også denne sesongen har det er blitt seiere, og det ble sist helg en andreplass totalt i Bø-cupen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Også i dameklassen ble det så jevnt som det går an i kampen om sammenlagtseier i cupen: Line Holshagen-Lervik (KNA Drammen) vinner finaleløpet og cupen.

Og det på poenglikhet med NMK Bø-legenden, veteranen May Brit Haugland (NMK Bø), som ble passert med dårligere plassering i finaleløpet.

Tredjeplass sammenlagt i dameklassen gikk til Heidi Steine (NMK Vikedal). Hele sammenlagtlisten for Bø-cupen 2023 finner du her.

Full klaff

Line Holshagen-Lervik kunne juble høyest: – Jeg er superfornøyd med fem strake heatseiere og full pott, og totalseier i både finaleløp og Bø-cup.

Dameklasse-vinneren hadde full klaff, hele veien, også i budrunden etter løpet:

Fikk bilen på eget bud, forteller den rutinerte bilcrossjenta.

77 har tatt poeng

I TET: Line Holshagen-Lervik (KNA Drammen) tar ledelsen i en dramatisk A-finale for damer i Sommerløpet. Hun vinner tilslutt cupen totalt, på grunn av seieren i finaleløpet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I seniorklassen fikk Sigbjørn Haugland med seg Jørn Rødland og Mats Bakken (begge NMK Konsmo) på pallen. Hele sammenlagtlisten for Bø-cupen 2023 finner du her.

I juniorklassen fikk Carlos Jensen Fidje og Kenneth Trana Lund med seg Andreas Tanggård (NMK Larvik). Hele sammenlagtlisten for Bø-cupen 2023 finner du her.

Totalt har 77 bilcrossere tatt poeng i årets Bø-cup i regi av NMK Bø.

Sjekk resultatlistene: Sammenlagt resultat Bø-cupen 2023.

BØ-CUPEN 2023: Totalt har 77 bilcrossere tatt poeng i årets cup over tre løp på Rallebanen – mange har ikke tatt poeng, men kjempet godt på en skikkelig bilcrossbane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.