Deler førsteplassen før finaleløpet: – Superspennende!

I DELT LEDELSE: Juni Mostue og Isabell Bye (begge NMK Hamar) deler ledelsen i Ifor Williams-cup 2023 med 68 poeng hver før finaleløpet Neglespretten lørdag 7. oktober 2023. Fotomontasje: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Juni Mostue og Isabell Bye har byttet på å vinne på Vendkvern denne sesongen. Alt skal avgjøres i Neglespretten 2023.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Se Bilcross.no-bildene fra Sommerløpet på Vendkvern 2023.

Hamar-cup kom i 2019, og fikk navnet Ifor Williams-cup i 2020. Dette blir det femte året det skal kåres en vinner i tre bilcrossklasser: Junior-, dame- og seniorklasse.

Det er tett i toppen av sammendraget i samtlige klasser før finaleløpet, den tradisjonsrike Neglespretten som markerer sesongslutt for de aller fleste. Det er rift om å få være med:

Fort fullt, lang venteliste

KASTER SEG INN I ALTERNATIVSPORET: Kristian M. Lien (NMK Hamar) leder seniorklassen sammenlagt før finaleløpet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Påmeldingen til årets finale i Ifor Williams Cup og Neglespretten 2023 ble fulltegnet på under en time. 160 førere står nå på startlisten for årets siste arrangement på Vendkvern motorbane, meldte arrangøren NMK Hamar samme dag som påmeldingen åpnet.

– Om du ikke rakk å melde deg på, har du anledningen til å sette deg på venteliste, informerer arrangøren, og der står det i skrivende stund over 50 navn.

– Det er stor interesse for å kjøre, vi henstiller derfor alle som er påmeldt og som innser at de ikke før kjørt om å melde avbud så raskt som mulig.

Må unngå full overtenning

To som var like raske med påmelding, som på det grønne lyset, er Juni Mostue og Isabell Bye (begge NMK Hamar). De ligger i delt ledelse, etter at Juni vant 1. runde og Isabell vant den neste. Begge ganger med den andre på andreplass.

I den 3. og siste runden vil alt bli avgjort: Mest sannsynlig blir det den beste i Neglespretten som også vinner cupen, hvis ikke noen lenger ned på listen får full klaff.

Da må det ikke klaffe for verken Juni eller Isabell. Det gjelder for begge å ikke få full overtenning i finaleløpet.

Mangler bare seier

SLADDER INN TIL SEIER: Isabell Bye (NMK Hamar) vinner Sommerløpet på Vendkvern, 2. runde i Ifor Williams-cup 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Dette blir så spennende, forteller Isabell til Bilcross.no. – Jeg skal selvfølgelig gå all in for å stå øverst. Men håper vi uansett kan stå på pallen sammen, Juni og jeg.

Det er en pall Juni har stått på alle trinnene på, bortsett fra det helt øverste trinnet.  Juni har både 2. og 3. plass i cupen sammenlagt, men mangler totalseieren.

– Det hadde vært veldig gøy å klare opp på det øverste steget på pallen, når 3. og 2. plassen allerede er hengt opp på veggen i verkstedet her.

Knallhard dameklasse

Dette blir en thriller-avslutning på 2023-sesongen: – Ja, det blir utrolig spennende! Tror det blir vanskelig å ta Isabell, men jeg skal forsøke å gi henne en kamp, sier Juni.

– Men først må det nok bli noen timer med pleie på Audi-en etter klubbløpet, sier hun og ler. Der ble det pallplass, der også, med tredjeplass.

Og det ble en del platekontakt i en knallhard dameklasse med NMK Hamar-bilcrossjenter. De fleste av dem skal også kjøre Neglespretten.

 Jevnt også i juniorklassen

I LEDELSE: Etter to av tre løp i Ifor Williams-cup 2023 leder Robin Hermansen (NMK Hamar). Her i godt driv i Sommerløpet på Vendkvern 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I juniorklassen har vinnerne av de to rundene så langt bare kjørt det ene løpet de vant, og ikke det andre. Så her ligger veien åpen for Robin Hermansen (NMK Hamar) som etter sjetteplass og andreplass leder før finaleløpet.

Men ikke med mer enn fem poeng ned til William Lilleåsen (KNA Solør) på andreplass, og Sunniva Sveen (NMK Hamar) ligger på tredjeplass, bare sju poeng bak.

Sju poeng er forskjellen på seier, som gir 25 poeng, og tredjeplass, som gir 18 poeng. Så her kan alt skje, og flere kan blande seg inn i sammenlagt-striden.

En joker i juniorklassen

Robin frykter nettopp William og Sunniva mest, på de to neste plassene bak hans ledelse før finaleløpet. Dessuten frykter han Erling B. Tjelta (NMK Egersund) som kommer til å blande seg inn i toppen på finaleløpet.

Erling har ikke kjørt de to forrige rundene i cupen, så han har ikke nubbesjans til å hevde seg i sammendraget – men han kan være en joker på toppen av resultatlistene i Neglespretten.

Og dermed være med på å skille de beste i cup-sammendraget når det skal regnes ut tilslutt.

Superklar for finaleløp

FULL SATSING: Kanskje er det tauebilene som får kjørt seg mest i Neglespretten 2023? Da skal siste rest av bilcrossbiler brukes opp i kampen om den siste store bilcross-seieren i sesongen og det blir kjempet om sammenlagtseier i Ifor Williams-cup 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Til Bilcross.no forteller Robin at han begynte med bilcrossbilen til Neglespretten her om dagen, – så det blir nok klart. Skal gjøre alt for å dra seieren hjem, lover unggutten som har resten av 2023- og hele 2024-sesongen igjen i juniorklassen.

Sunniva Sveen er også superklar for finaleløp: – Gleder meg masse til å kjøre på Neglespretten! Det blir hard konkurranse, men veldig gøy.

– Satser vel først og fremst på å beholde tredjeplassen min, men det blir veldig spennende å se hvor jeg havner til slutt.

– Full satsing

Det har overraskende nok aldri vært ei bilcrossjente på pallen, eller på topp-seks, i cupen i junior før. – Så det hadde jo vært morsomt å få til det, sier den raske bilcross-junior-jenta til Bilcross.no.

De neste jentene på sammenlagtlisten er Vilde Emilie Holen (NMK Elverum) på 10. plass og Ingrid Furulund (NMK Hamar) på 13. plass.

– Det blir hvert fall full satsing og å kjøre alt det går, lover Sunniva som ligger best an blant juniorjentene.

Leder etter to andreplasser

TRANGT UT AV STARTPLATEN: Her går starten i Sommerløpet på Vendkvern, 2. runde i cupen. Kristian Lien (NMK Hamar) nærmest kamera leder etter to av tre runder i Ifor Williams-cup 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I seniorklassen ligger Kristian M. Lien (NMK Hamar) i ledelse etter to andreplasser så langt i cupen på Vendkvern. Like godt gikk det ikke i klubbløpet på samme bane sist helg, da gikk det trill rundt.

– Det har ikke vært den høsten jeg hadde håpet på. Jeg har ikke rukket å gjøre bilene optimale, så det har blitt mye tull. Og rulle må man hvert fall prøve å unngå, sier han og ler.

– Skal gjøre ett forsøk på å beholde ledelsen helt inn, og håper at bilen holder hele Neglespretten, så skal jeg gjøre mitt beste – men i cupen er det tight.

Bilen er vrak etter klubbløp

Kristian forteller at klubbløp-bilen ble vrak, så det blir å dele bil med Maren Fulsås (NMK Nore Uvdal), som kjører juniorklasse, på Neglespretten. – Da er det viktig å ha i bakhodet at det kan skje mer med bil og at flere skal bruke den. Da må man hvert fall ikke rulle.

Klubbløpet til NMK Hamar ble kjørt sist helg 23. – 24. september 2023, og Neglespretten kjøres to helger senere lørdag 7. oktober 2023.

Her finner du startlistene, her venteliste, her kan du melde deg på på venteliste, og her kan du lese tilleggsreglene (alle eksterne lenker).

All info om Ifor Williams-cup og finaleløpet Neglespretten 2023 finner du på arrangøren NMK Hamar sine nettsider (ekstern lenke).

ALT SKAL AVGJØRES: Tett i samtlige klasser for finaleløpet Neglespretten lørdag 7. oktober 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Se Bilcross.no-bildene fra Sommerløpet på Vendkvern 2023.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!