Bilcrosspraten: «Kimback»

Dette blir en bilcross-alvors-prat: Kim «Torpedo»-Lien skulle bare kjapt teste bilcrossbilen før sesongstart. Det gikk forferdelig galt.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

– Jeg kommer aldri til å kunne gå igjen, forteller Kim Lien (Froland motorsport) etter den skjebnesvangre testturen lørdag 11. mars i år. – Jeg «skulle bare»:

Et lite drag utenfor verkstedet endte i en forferdelig ulykke, der 31-åringen ble fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus for livreddende behandling.

Livet snudd på hodet

ALVORLIG ULYKKE: – Legene sier jeg er heldig som overlevde, det kunne gått enda verre enn det det gjorde, forteller Kim Lien (31). Han vil aldri kunne gå igjen. Foto: Privat.

Kim gledet seg til en sommer med bilcross, i stedet har det blitt en sommer med opptrening for å komme tilbake til et mest mulig normalt liv, et liv som med den testturen uten seler og hjelm ble snudd helt på hodet.

– «Alle» gjør det, tar seg en kjapp testtur, og alle tenker at det går bra. Men det blir så alvorlig, hvis det først går galt, sier Kim, som gjerne vil dele sin historie.

Han råder alle til å oppsøke organiserte treninger og testdager. Så ingen andre risikerer å ende i samme situasjon som ham:

– Dette unner jeg ikke min verste fiende.

En bilcrossprofil

Kim begynte med bilcross i 2009, og han ble kjapt en profil som byr på seg selv før, under og etter løp. Kallenavnet Torpedo-Lien sier jo sitt om en heftig kjørestil. De gul-svarte Volvo-ene har gått kast i kast, mang en gang.

På banen har han ikke fått en skramme. Med alt forskriftsmessig gjort er bilcross noe av det tryggeste du kan drive med, men uten alt på stell så er det livsfarlig.

Siden første spinn har bilcross vært en lidenskap, med bare korte pauser innimellom: – Fart og spenning – og det KICKET!!!, forteller Kim til Bilcross.no.

Og det vil han gjerne oppleve igjen.

«Kimback» til neste år

Mange biler har gått med støtteerklæringen «kimback» på denne sesongen. Kompisen Jarle Pedersen opprettet en Spleis, der mange bidro økonomisk til «kimbacket».

I kveldens Bilcrossprat tar vi først en prat med Jarle Pedersen, som opprettet Spleisen.

Han fikk den beskjeden ingen vil få om kompisen sin, da ulykken var ute.

– Det var helt forferdelig, forteller han til Bilcross.no.

Bilcross-alvorsprat

Så tar vi en prat med Kim Lien selv. Han er helt åpen om alt som skjedde og hvordan situasjonen hans er nå, og selv om alt er snudd på hodet, så er han full av pågangsmot.

Allerede da han våknet opp fra koma etter ulykken, var han kjapt i gang med å sjekke ut mulighetene for å kjøre bilcross igjen, tross at ryggen var brukket.

Hør mer om planene for «kimbacket», ulykken, og veien tilbake til bilcrossen i kveldens bilcrossprat – i det som kan bli en bilcross-alvorsprat.

Fordi vi vet at flere fortsatt gjør som Kim gjorde: Tester bil uten seler, hjelm og utstyr, på veien utenfor verkstedet.

YouTube, Spotify og alle slags podcaster

BILCROSSPROFIL: Kim Lien (Froland motorsport) er like blid, etter nok en vraking. Bildet er fra en lystig bilcrossprat i depot, sommeren for to år siden. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Du ser og hører praten på YouTube fra klokka 19.00 – og i toppen av denne saken. Rundt samme tid er den ute som podcast:

Her finner du Bilcrossprat på Apple podcast, og her finner du den på Spotify. Alt sammen fra klokka 19.00 på torsdagskvelden.

Bilcross.no er annonse- og folkefinansiert, vil du være med på spleiselaget så er Bilcross.no-vippsen 54 02 81.

BILCROSSPRATEN: Episode 34 er ute klokka 19.00 torsdag 28. september, se den i toppen av denne saken. Faksimile.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

, ,