Aldri før har vi nordmenn stilt sterkere i NGK Masters: Ole Henry vil ett eneste trinn opp på pallen

TIDENES BESTE NORSKE: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) tok en andreplass i fjor, og tangerte med det den beste norske plasseringen i Nordens mest prestisjefylte bilcrossløp NGK Masters. Bare Liz Wessel (NMK Drammen) har klart det samme tidligere, tilbake i 2016-sesongen, i dameklassen. Ole Henry er avbildet etter seier i Sølvcrossen 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Aldri før har vi sendt en større og kvassere kontingent med ungdom, kvinner og menn for å slåss om seieren i NGK Masters – Nordens mest prestisjefulle bilcrossløp. Aldri før har vi hatt en norsk seier her, kan den første komme i år?

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Ole Henry er tidenes beste nordmann i Sverige: – Generelt helt rått!

Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) har kjørt A-finale i NGK Masters som både junior og senior – en sterk prestasjon i seg selv.

Da ble det fjerdeplass, begge gangene – akkurat ikke pallen. I fjor ble det endelig pallen, med en andreplass.

Tre A-finaler

GOD, GAMMEL OPPSKRIFT: Opel Astra-ene til Ole Henry fungerer. Og mannen bak rattet er en av våre råeste sjåfører, her til lands. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Med det ble Ole Henry tidenes beste nordmann i NGK Masters, med en tangering av Liz Wessel (NMK Drammen) sin andreplass i dameklassen tilbake i 2016, men ingen andre nordmenn har kjørt tre A-finaler i NGK Masters.

Etter fjorårets A-finale er Ole Henry kvalifisert til årets oppgjør, og han har også sørget for at enda en nordmann er klar for NGK Masters:

Gullbilletten fra Talentracet, som han vant, ga han bort til andremann Emil Sivesind (NMK Krabyskogen).

Sender våre beste menn, kvinner og ungdom

Totalt blir det kanskje 19 nordmenn med, en ny norsk rekord i antall deltakere i NGK Masters. Og vi sender våre beste kvinner, menn og ungdommer.

– Det er veldig gøy, det er et kjempestort arrangement, så det er jo stort bare å komme med for å kjøre der, sier Ole Henry til Bilcross.no.

– Og ja, vi stiller sterkere enn noen gang – det hadde jo vært gøy å fått den første norske seieren.

Rask og allsidig kar

CUP-SEIER: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) tok sammenlagtseieren i årets Bilcross.no-cup med tre forskjellige biler på tre løp: Først VW boble på Kongsberg, så her på Sigdal med Volvo 245, og finaleløp på Konsmo med Opel Astra. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Ole Henry stiller med en velkjent vinneroppskrift: Opel Astra-en er den samme som i fjor, og helt identisk med bilen han tok fjerdeplass med i den første A-finalen i NGK Masters.

Den er også identisk med vinnerbilen fra Juniorlandsfinalen som han vant på hjemmebane i 2017, forteller Ole Henry til Bilcross.no.

Ole Henry er en allsidig kar, som kjører alt av biler og biltyper, med motor og spinn foran og bak.

Skikkelig bilcross

Han digger også å kjøre forskjellig slags bilcross – både på knotete baner og raske baner, med og uten alternativspor. I NGK Masters blir det mest knot, og ikke noe alternativspor.

– Det blir jo en helt annen kjørestil, egentlig. Mer grus, ingen joker, og lov med litt mer side mot side-kontakt.

Dette er skikkelig bilcross, med de største motorsportstjernene mot bilcrossfolk – folkrace-åkare.

Store motorsportnavn

LANDETS BESTE BILCROSSJENTE: Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) vant NMKs Landsfinale for damer 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Den norske kontingenten består av både etablerte rallycross-sjåfører og bilcross-sjåfører – Ole Henry er etablert internasjonalt, samtidig som han får med seg mange bilcrossløp ved siden av, her hjemme. Som for eksempel seier i årets Bilcross.no-cup.

Det samme gjelder flere andre navn på listen over norske navn der flere satser stort i rallycross, men noen kjører «bare» bilcross og er helter i dette gamet her.

Som for eksempel Dennis Mørkhagen (NMK Elverum), som vant årets Elverumfestival.

Mulig vi blir enda flere

Ellers finner vi store norske navn som Sondre Evjen (NMK Gol), Simen Engsvik (NMK Trøgstad) og Jonas Dalseth Jacobsen (NMK Hålogaland) på startlisten i åpen klasse.

Andreas Aarhaug (NMK Støren) står også der, og Ole Henry antar at også Sindre Silva (NMK Aremark) kommer med fra tredjeplass på venteliste i skrivende stund.

Vi sender også våre beste bilcrossjenter:

To Landsfinale-vinnere

LANDETS BESTE BILCROSSJUNIOR – TO ÅR PÅ RAD: Tobias Spangen (NMK Hamar) vant årets Juniorlandsfinale, akkurat som han vant fjorårets Juniorlandsfinale. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Årets Damelandsfinale-vinner Hilde Follaug (NMK Kvinesdal), årets Talentrace-vinner Kristine Salte (NMK Egersund) og en som alltid er med i toppen Thea Martinsen (NMK Drammen).

I juniorklassen har vi hele åtte unge lovende med: Henrik Johansen (NMK Aremark), Marie Grinden (NMK Elverum), Lars Victor Svendby (NMK Gardermoen), Petter Due Lindemark (NMK Aremark) og Remi Julin-Torgersen (NMK Modum Sigdal).

Årets Sommerfestival-vinner Sondre Jahren (NMK Aremark) er klar, det samme er Teodor Strand (NMK Aremark), og sist, men ikke minst: Juniorlandsfinale-vinner to år på rad Tobias Spangen (NMK Hamar).

Rekordmange nordmenn å heie på

Mer info om NGK Masters finner du på arrangørens nettside for løpet, og løpet vises live på SBF play, det svenske bilsportforbundets live-løsning (eksterne lenker).

Mange nordmenn pleier å ta turen over for å heie, og nå får vi rekordmange nordmenn å heie på! Vi pratet også litt om løpet i den siste Bilcrosspraten.

Løpet kjøres på Kalvholmen motorstadion utenfor Karlstad i Sverige lørdag 30. september og søndag 1. oktober 2023.

Bilcross.no holder snapen gående før, under og etter løpet – sjekk: bilcrossno.

Sak oppdatert: Dagen etter denne saken ble publisert, blir det offentliggjort at rally-stjernen Ole Christian Veiby bilcross-debuterer i NGK Masters: – Jeg har aldri kjørt folkrace og generelt ikke kjørt bakhjulstrekk bil, så det blir sikkert en utfordring, sier Ole Christian Veiby til NGK Masters. Dermed blir det mest sannsynlig hele 20 norske navn på startlistene!

HEFTIG BILCROSS: Folkrace i Sverige, bilcross i Norge – det er det samme. Og Nordens mest prestisjefylte løp er NGK Masters. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!