– En av de råeste Roppecrossene vi har kjørt!

HELT PÅ HJEMMEBANE: Runar Maribo (NMK Nedre Hallingdal) er nervøs før hvert eneste løp. Nervene blir neppe mindre før Veteranlandsfinalen på hjemmebane nå som favorittstempelet har vokst seg veldig stort. Foto fra snap: bilcrossno.

Oppladningen til årets Veteranlandsfinale på samme bane kunne ikke blitt bedre – alt klaffet, spesielt for klubbens store hjemmefavoritt blant bilcross-gamlingene.

Sjekk også Bilcrosspraten på Bilcross.no.

– En av de råeste Roppecrossene vi har kjørt er akkurat over!, rapporterer en entusiastisk Mats Bjerknes på vegne av arrangøren NMK Nedre Hallingdal. Mats satt i speakertårnet og rapporterte fra en heftig Roppecross med perfekte rammer:

– Fyysøren, i 22 grader og strålende solskinn vant Runar Maribo BÅDE veteran og åpen!!!

Favoritten innfridde – og vel så det!

RASKE GAMLINGER: Runar Maribo på toppen av pallen, og med seg fikk han Steinar Stokke og Jan Erik Sevaldholet. Foto: Lise Jekthammer.

Runar Maribo (NMK Nedre Hallingdal) ble spådd til å være en av de store favorittene før Veteranlandsfinalen på hjemmebane denne sesongen i Bilcrosspraten – se og hør episoden med ham som gjest her.

Det favorittstempelet har ikke blitt noe mindre med denne generalprøven før det store gamlis-oppgjøret lørdag 10. juni 2023 – Runar var suveren med stor S:

Runar vant samtlige heat og finaler i begge klassene han stilte opp i – ingen hadde nubbesjans til å følge tempo han satte opp i bobla rundt hjemmebanen.

Hele pallen klar for Veteranlandsfinale

I veteranklassen ble det, som alltid, mye platekontakt og heftig satsing. Runar Maribo vinner foran bergenseren Steinar Stokke og Jan Erik Sevealdholet – alle tre blir å se igjen på Veteranlandsfinalen.

Andremann Steinar Stokke (NMK Bergen) meldte over speakeranlegget at han ikke hadde hatt det SÅ moro på lenge.

De vinner også hver sin gratis startkontingent i det neste store på Roppe: Veteranlandsfinalen 2023.

Nesten ikke truet gjennom hele dagen

PALLEN I ÅPEN KLASSE: Runar Maribo på toppen også her, foran Glenn Robert Haugen og Sondre Stener Olsen. Foto: Lise Jekthammer.

Senior ble også vunnet av Maribo. Status da var seks strake heatseiere og to totalseiere. Når sant skal sies så var det vel bare legenden Jan Lillegren (NMK Elverum) som truet han litt i første omgang.

Det ble andreplass til Glenn Robert Haugen (NMK Nedre Hallingdal) med bred og fin kjøring i Volvo 240, tredjeplass til Sondre Stener Olsen (NMK Kongsberg) i Mazda 121 – ja DEN Donald Duck-bilen som Ole Kristian Aamodt bygde for 12 år siden.

Olsen var den eneste utenom Maribo med full pott etter innledende omganger.

Fotofinnish i juniorklassen

I junior var det et stort felt med 30 startede. Mange kanonen som ville kvalle til Juniorlandsfinalen på Sigdal. Raskest av alle ble unggutten Jonas Nygård-Martinsen (NMK Larvik).

Han vant med en liten halvmeter på Helene Nakkerud (NMK Drammen) hakk i hel, som kom som skutt ut av en kanon av alternativen i aller siste finale-sving.

Ikke overraskende, da hun kjørte fra de fleste gutta gjennom dagen.

Hjemmefavoritten punkterte

JUNIORPALLEN: Jonas Nygård-Martinsen på toppen av pallen, sammen med Helene Nakkerud og Remi Julin-Torgersen. Foto: Lise Jekthammer.

I damer var det ikke uventet May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) som var dominerende på hjemmebane gjennom dagen, med tre strake heatseiere.

Men i A-finalen ble det en punktering og Hanne Jobine Eriksen (NMK Nedre Hallingdal) var på hele tiden og tok seieren med sin lille Peugeot 106.

May Iren kom inn på andreplass med flatt dekk, med Emma Haug (NMK Krabyskogen) hakk i hel og opp på tredje trinnet på pallen.

Seks omganger og fire finaler!

En av dagens kuriositeter: Gode gamle rutinerte Vidar Øynebråten (NMK Gol) kjørte bobla si i to klasser, akkurat som Maribo, men Øynebråten havna i B-finale i begge klasser OG vant begge!

En svett mann med glovarm boble endte på fjerdeplass i begge klasser – etter seks omganger og fire finaler! Som vi så på bilcrossno-snappen:

Da var det greit at det lå igjen noe snø etter vinteren på Roppe, for å kjøle ned en varm folkevogn-motor!

Vellykket Veteranlandsfinale-generalprøve

DAMEPALLEN: Hanne Jobine Eriksen på toppen av pallen, sammen med May Iren Natten Frydenlund og Emma Haug. Foto: Lise Jekthammer.

Speaker-Mats oppsummerer Roppecrossen lørdag 20. mai 2023:

– Utrolig mye folk på publikumsplass, god stemning, sol og fin oppvarming til Veteranlandsfinale.

Veteranlandsfinalen kommer til Roppemoen lørdag 20. mai 2023 – med trening fredagkvelden før.

STRÅLENDE! Alt klaffet i Roppecrossen 2023, generalprøven før årets Veteranlandsfinale på samme bame lørdag 10. juni 2023. Foto: Lise Jekthammer.

Resultater Roppecrossen 2023:

Bilcrosspraten – gamlis spesial:

BRUKER DU OG SETTER PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

 

,