Stor bilcrosshelg i vente: Godt over 400 klare for kamp

BILCROSS I BØ: Det blir som vanlig et skikkelig rotterace på Rallebanen med sesongstart til helga, der hjemmekjørerne stiller kvinne- og mannsterke i rødt, hvitt og blått som vanlig. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Av åtte terminfestede løp til helga, blir det noe av seks av dem. De to største løpene er også de to ytterpunktene når det gjelder bilcross og bilcrossbaner.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Alle de som liker god gammel bilcross på knotete baner, der sjåføren bli satt på prøve i krevende kombinasjoner i relativt liten fart – men fartsfølelsen kanskje er større enn med klampen i bunn rett frem – de vet hvor de skal reise til helga.

Det gjør også de som liker nettopp det å trykke klampen i bunn og kjenne det drar og drar og drar litt til over langstrekkene og lange, fine svinger. Det finnes alt for enhver smak, i denne bilcrosshelga som kommer.

127 påmeldte til Landskamp

15. OPPGJØR: Landskamp.no på Momarken bilbane er et godt gammelt storløp – her står de første heatene linet opp for Landskamp for seks år siden. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det største løpet til helga er Landskamp.no 2023 på Momarken bilbane. Her er det mange linker som ikke funker på arrangørens NMK Trøgstads nettside (ekstern lenke), så info må man lete opp i sosiale medier.

Det er 127 påmeldte i starten av uka før løpshelg, og selv om påmeldingsfristen forlengst har gått ut kan man etteranmelde seg til og med onsdag 31. mai 2023. Påmelding finner du her, og startlistene her (eksterne lenker).

Årets Landskamp.no teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for åpen- og juniorklasse (ekstern lenke). For alle som vil følge med på resultater fra løpet er Sportity-passordet momarken23.

Nesten 100 påmeldt til Ralle-race

KAMP HELE VEIEN: Aldri et kjedelig heat, aldri en eneste liten pause rundt banen – Rallebanen er god gammeldags bilcross på en bilcrossbane med stor B. Bildet er fra en av mange fighter for to år siden. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er også sesongstart på Rallebanen til helga, men der ønskes vi velkommen til crosskartløp i august 2021 med korona-restriksjoner og kohorter i depot og på publikumsplass på forsiden av arrangøren NMK Bø sin nettside.

Noe utdatert nettside, men ikke desto mindre: Det blir full rulle på Rallebanen til helga – for de som vet å finne frem til påmelding har klart det. Hele 90 påmeldte til todagersløp på bilcrossbanen med stor B.

Her er påmeldingen åpen i enda tre dager til, helt frem til torsdag 1. juni klokka 18.00. Også dette løpet teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler for åpen- og juniorklasse (ekstern lenke).

Sesongstart på Smådøl

HEFTIG BILCROSS: Kanskje tidenes beste bilcrossløp, noensinne? NMKs Landsfinale i bilcross 2022 gikk på Smådøl motorsenter til 10 av 10 poeng. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Fjorårets Landsfinale-arrangør NMK Nore Uvdal arrangerer Juniløpet 2023 lørdag 3. juni, på det som i fjor viste seg å være en av landets beste bilcrossbaner med en av landets aller råeste arrangører. Det store her er Smådølfestivalen hvert år i juli.

Sesongåpning på Smådøl motorsenter samler foreløpig 31 påmeldte på startlistene, det er i starten av uka før løpshelg og enda ett par dager igjen med påmelding (eksterne lenker).

Også dette løpet teller som kvalifisering til NMKs Landsfinale for åpen- og juniorklasse (ekstern lenke). Siste påmeldingsfrist er onsdag 31. mai klokka 20.00 ifølge  arrangøren NMK Nore Uvdals nettsider (ekstern lenke).

Sommerløp på Sundvold

LEIRHOL-BOBLE: Et skrekkblandet syn, fryktet blant konkurrenter og elsket av publikum – her på hjemmebanen Sundvold, NMK Valdres. Bildet er fra da Petter Leirhol (NMK Valdres) vant Sommerløpet på Sundvold for tre år siden. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Lørdag 3. juni skal en ny Leirhol debutere i bilcross, Mia Leirhol (NMK Valdres) kunne du se og høre som gjest i Bilcrosspraten. Nå er hun klar for debutantklassen i Sommerløp på Sundvold motorbane.

Hun er en av hele 54 påmeldte, og det er fortsatt mulig å melde seg på også her: Siste påmeldingsfrist er innen midnatt onsdag 31. mai. Også dette løpet teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler for åpen- og juniorklasse (ekstern lenke).

Mer info finner du på arrangøren NMK Valdres sine nettsider (eksterne lenker).

Wallenbergløp på Løkken verk

SÅNN KAN DET GÅ: Leif Stian Stubsjøen (NMK Orkla) har satt seg fast med Skodaen i noe busk og kratt i Wallenbergløpet for fem år siden. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Lørdag 3. juni kjører NMK Orkla Wallenbergløpet 2023 på Arena Wallenberg, og tidlig i uka før løpet er det totalt 45 påmeldte her. Og tro det eller ei – også dette løpet teller som kvalifisering til NMKs Landsfinaler for åpen- og juniorklasse (ekstern lenke).

Påmeldingsfrist er ifølge neppe oppdaterte tilleggsregler fra et tidligere løp innen midnatt 30. september i fjor, så om det er mulig å fortsatt melde seg på vites ikke.

Mer info om løpet finner du på arrangørens nettside (ekstern lenke) – med litt utdatert tilleggsregler som sikkert er klipp og lim fra tidligere løp på Løkken verk.

Bilcross på Vinstra – kanskje?

ÅPNINGSLØP: Så har det blitt helt stille fra landets nyeste bilcrossbane på Vinstra. Mye tyder på at helgas løp er avlyst. Bildet er fra åpningsløpet i korona-tid sent på høsten 2020. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det blir også bilcross på Vinstra – kanskje? Dette er landets nyeste bilcrossbane, som ble åpnet i korona-tid med et klubbløp vi neppe har sett maken til noen gang, og nå er klar for ordinære bilcrossløp.

Dette har gått oss litt hus forbi, for det har neppe blitt promotert så veldig – vi har ikke hørt et pip om dette løpet, annet enn oppføring på terminlistene. Mye tyder på at dette løpet ikke blir noe av?

Det er lite info å finne på arrangøren NMK Midt-Gudbrandsdal sine nettsider, også – der det er null påmeldte (eksterne lenker). Erling Rolstad forteller på vegne av arrangøren at det ikke blir noe løp:

– Lite aktivitet innen bilcross her i midtdalen, forteller han om den lokale bilcrossen – noe som er synd, siden klubben har en ny og skikkelig tøff bilcrossbane.

Avlyst i nord på grunn av funksjonær-mangel

TO AVLYSTE LØP: Lofoten og Vinstra skulle bli fylt med fart og spenning til helga, men begge to steder blir det ikke bilcross til helga. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Ett løp er helt sikkert avlyst, og det er bilcrossløpet i Lofoten. Terminlistene på Norges Bilsportforbunds nettsider (ekstern lenke) forteller at det er avlyst, men nettsiden til arrangøren forteller ingenting om hvorfor.

Ida Bjerkli forteller på vegne av arrangøren: – På grunn av mange andre arrangement her på øya og rundt om i nord, så var det veldig vanskelig og få tak i funksjonærer til løpet.

Ida forklarer at funksjonær-mangelen kommer av at bilcrossen konkurrerer om de samme frivillige som andre arrangement lokalt.

– Jury, dommere og frivillige er ikke bare med på bilcross.

Godt over 400 bilcrossere klare for kamp

KLAR, FERDIG – KJØR! Landets nyeste bilcrossbane Vinstra samler ikke nok påmeldte til at det blir løp. Men ellers i landet er det over 400 påmeldte til seks løp som blir noe av. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Ett annet løp er utsatt fra forrige helg til denne på grunn av været, det er Vårløpet på Vedal Motorsenter, NMK Brønnøy. Her funker ikke nettsiden til klubben, så mer info finner man på sosiale medier.

Det er i starten av uka før løpshelga 38 påmeldte her. Med ny løpsdato 3. – 4. juni så er det også en ny påmeldingsfrist innen midnatt tirsdag denne uka, – så meld dere på!, oppfordrer klubben på sin Facebook-side.

Kjapt oppsummert betyr det at godt over 400 bilcrossere er klare for kamp på seks forskjellige baner til helga, og enda er det både to og tre dager igjen med påmelding flere steder.

Det blir rått!!! Følg med på snap: bilcrossno.

LANDSKAMP PÅ MOMARKEN: Helga 3. – 4. juni 2023 kjøres det seks bilcrossløp, der Landskamp.no på Momarken bilbane er det største med 127 påmeldte i starten av uka før løpshelg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcrosspraten – en ny Leirhol:

BRUKER DU OG SETTER PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!