Påmeldingen er i gang til sesongstart på årets Juniorlandsfinale-bane – allerede over 100 påmeldt!

HOFTON-BOBLE: Et kjent syn på Sigdal motorsenter. Bildet er fra Sankthanscrossen 2019. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

2. runde i Bilcross.no-cup med store pengepremier og ikke minst en mulighet for de yngste bilcrosserne å teste ut årets Landsfinale-arena – det blir mye å kjempe om i den tradisjonsrike Sankthanscrossen 2023. Påmeldingen er godt i gang.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Sankthanscrossen har vært det store på Sigdal motorsenter i løpet av bilcross-sesongen, helt siden slutten av 1980-tallet – så også i år. Men i 2023-sesongen kommer også Juniorlandsfinalen til Sigdal, så årets Sankthanscross blir også generalprøven før landets beste junior skal kåres på samme bane i august.

I tillegg teller Sankthanscrossen som 2. runde i Bilcross.no-cup 2023, der det ligger 60.000 kroner totalt i premiepotten. Og på toppen av det ligger det nå 18.000 kroner i vandrepokalen i seniorklassen i Sankthanscrossen.

To napp og vandrepokalen er din

VINN ELLER FORSVINN: Sigdal-banen er en av de aller beste bilcrossbanene her til lands: Veldig krevende, der du må stå på hele veien. Her har det gått helt galt i Sankthanscrossen for fire år siden, på Sigdal funker bare ekte bilcrosstaktikk: Vinn eller forsvinn! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det trengs to napp for å få vandrepokalen – pluss pengene som legges i pokalen for hvert nytt år den ikke blir vunnet – til odel og eie, forteller Stian Laupet på vegne av arrangøren NMK Modum Sigdal.

I tillegg til alt dette, teller også løpet som kvalifisering til årets NMKs Landsfinaler for både åpen- og juniorklasse. Så snakk om mye å kjempe om!

De juniorene som gjør det bra i Sankthanscrossen, må finne seg i et favorittstempel før Juniorlandsfinalen på samme bane.

Allerede nesten 50 juniorer påmeldt

TITTELFORSVARER: Remi Julin-Torgersen (NMK Modum Sigdal) vant Sankthanscrossens juniorklasse i fjor, og er allerede påmeldt til årets oppgjør – klar for å forsvare bilcrossbragden på hjemmebane i fjor. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Løpshelga er som vanlig sankthanshelga som i år blir lørdag 24. og søndag 25. juni 2023, og det kjøres fem omganger pluss finaler før Sankthans-vinnerne er kåret i bilcrossklassene åpen, damer, veteran og junior, pluss rallycross.

Det kommer selvfølgelig til å bli ekstra spennende å følge juniorklassen, siden dette er årets Landsfinale-arena for de yngste bilcrosserne – det er allerede nærmere femti juniorer påmeldt!

Her finner du en til enhver tid oppdatert startliste, her finner du påmelding, og her leser du tilleggsreglene for løpet (alle eksterne lenker).

Knallhard junior-konkurranse

I CUPLEDELSE: Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) vant 1. runde i Bilcross.no-cup på Kongsberg, og får nå 2. runde på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Når det gjelder Bilcross.no-cup stiller vinneren fra 1. runde på Kongsberg også på Sigdal, Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal). Nå kommer Bilcross.no-cup-sirkuset til hans hjemmebane, og han er storfavoritt.

Men utfordrerne er utrolig mange og kommer fra mange kanter av landet, vi nevner bare noen av de superraske utfordrerne som har vært tidlig ute med påmeldingen og som står på startlisten allerede nå:

Stian Bårdseth (NMK Hamar), Martin Vatland (NMK Egersund), Maren Fulsås (NMK Nore Uvdal), Helene Nakkerud (NMK Drammen), brødrene Alexander og Kristoffer Øyen (NMK Fluberg).

Vanvittig mange raske juniorer

SPREKING: Erling B. Tjelta (NMK Egersund) vant Bilcross juniorchallenge tidligere i våres. Nå klar for generalprøven for årets Juniorlandsfinale på Sigdal motorsenter. Foto: Privat.

Vi fortsetter oppramsingen; Petter Nikkerud (NMK Kongsberg), Dennis Flateng (NMK Nord Gudbrandsdal), Sondre Jahren (NMK Aremark), og ikke minst Erling B. Tjelta (NMK Egersund), sistnevnte årets vinner av Bilcross junior challenge.

Minst enda en hjemmefavoritt må nevnes, fjorårets Sankthanscross-vinner i juniorklassen Remi Julin-Torgersen (NMK Modum Sigdal). Og Annie Hvambsal (NMK Modum Sigdal), som imponerte på Kongsberg frem til hennes VW Golf tuppet i autovernet.

Og ikke minst Lukas Tovsrud (NMK Modum Sigdal) som kjørte seg opp finaler og kjempet godt allerede i sesongåpningen i Bergen.

Cupfinale på Konsmo

I CUPLEDELSE: Morten Sætren (NMK Tønsberg) vant 1. runde i Bilcross.no-cup på Kongsberg i åpen klasse, og er klar for 2. runde på Sigdal med startnummer 22. Også datteren Silje skal kjøre på Sigdal, i klassen junior trening. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Mange flere navn kunne vært nevnt. Og mange juniorer som er klare for Sigdal sanket godt med poeng i Bilcross.no-cup 1. runde på Kongsberg, og cup er cup – det blir superspennende på Sigdal der det skal deles ut nye cup-poeng.

Alt skal avgjøres på Konsmo motorbane den første helga i september med cupfinale der, mer om Bilcross.no-cup kan du lese her.

Påmeldingsfristen til Sankthanscrossen er mandag 19. juni klokka 20.00. Mer info finner du på arrangørens nettside (ekstern lenke).

Bilcross.no-cup 2023 – sjekk stillingen før 2. runde på Sigdal.

Se Vårløpet på Kongsberg – 1. runde i Bilcross.no-cup 2023:

BRUKER DU OG SETTER PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

, ,