William (15) kjører for pappa: – Vet han heier på meg

EN SKIKKELIG TØFFING: William Tømmerholen (15) kjører for pappa, som døde året før han ble gammel nok til å begynne med bilcross – noe både far og sønn gledet seg stort til. Foto: Privat.

William og pappa begynte å bygge bilcrossbil – men så døde pappa like før sønnen var gammel nok til å kjøre. Da tro venner, familie og bilcrossmiljøet til.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Historien ble først fortalt i Bilcrosspraten, med en klump i halsen. For dette er en rørende historie om et bilcrossmiljø som stiller opp når det gjelder som mest.

15-åringen William Tømmerholen (KNA Solør) kjørte Juniorfestivalen 2023 på Starmoen, NMK Elverum. Med «pappa» skrevet på begge sider av den blå Saaben sin.

– Vi gledet oss veldig

I FINT DRIV: William Tømmerholen (KNA Solør) i blå Saab – akkurat som han og pappa planla at det skulle bli. Og slik har det blitt! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Pappa Vegard Tømmerholen, som ble bare 41 år gammel, kjørte aldri bilcross selv, men var veldig interessert i bil og motor og var med i bilcrossmiljøet med mange kompiser som kjørte aktivt.

Så fort William var lang nok til å rekke ned til pedalene, ble det kjøpt inn en jordebil på gården. De kjørte og herja mye sammen med en gammel Volvo 240.

Hele veien var bilcross målet, så fort William ble gammel nok. 12 år gammel var han godt i gang før neste sesong – da William kunne kjøre junior trening.

– Verdens beste pappa

Men så skjedde det ufattelige: Pappa mistet livet i en slakteulykke i fjøset. – Pappa var alltid glad, alltid hjelpsom, god til å skru – ikke det at han kunne alt, men han lærte fort og var interessert i å få til ting – og gjerne lære nye ting.

– Jeg savner han veldig, men jeg vet at han følger med, sier William til Bilcross.no. Vi har fått hans og mamma Renate Raukens tillatelse til å skrive denne saken.

William vil gjerne at hans historie skal komme frem. Han har så mye å takke bilcrossmiljøet for.

Brått og brutalt revet bort

«PAPPA» PÅ BEGGE SIDER AV BILEN: Drømmen til far og sønn blir oppfylt, med god hjelp fra flinke folk bilcrossmiljøet. Det er en sterk historie 15-åringen forteller. Foto: Privat.

For da pappa døde, var det ikke snakk om at bilcross-drømmen skulle gå i tusen knas. Bilcross ble viktigere enn noen gang for William, venner og familie. Det ble en viktig del av det å takle sorgen for alle rundt avdøde Vegard.

– Det var fælt å miste pappa, det var så brått og brutalt. At jeg nå kan drive med det vi skulle drive med sammen, betyr alt. Rett og slett alt, sier William til Bilcross.no. Savnet er stort.

Mamma Renate understreker hvor viktig det er: – Det er som han sier – bilcross betyr alt for William. Et prosjekt som blir fullført i pappas ånd. Noe pappa ville at han skulle drive med.

– Folk er så snille

Mamma fikk kreft for åtte år siden og selv om hun er frisk igjen nå, så sliter hun med senskader. Derfor klarer ikke hun å følge opp guttungen så godt som hun kunne ønske.

Da er det fantastisk å se at bilcrossmiljøet stiller opp: – Det er så mange som hjelper til. Bilcrossfolket er snille, veldig snille. Jeg blir helt satt ut.

– De låner ut henger, kjører bilen, er med og skrur, stiller opp. Hele veien.

– Slo knyttneven i taket

KLAR, FERDIG, KJØR! Finalestarten på Starmoen, i Juniorfestivalen 2023 – med William Tømmerholen (KNA Solør) midt i feltet i blå Saab. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

På Juniorfestivalen ble det travelt for heiagjengen rundt William, da han krysset målstreken først for aller første gang – det ble finaleseier og bilen måtte klargjøres til en ny finale på de forskriftsmessige fem minuttene.

– Jeg slo knyttneven i taket og jublet skikkelig høyt, forteller William. – Bilcross er gøy uansett, men noen ganger er det ekstra moro, sier han til Bilcross.no og ler godt, – og det var det da!

I depot ventet søster, kjæresten hennes, venner av pappa og hele teamet Blue Dogs motorsport, der Christer Fjeldberg er et kjent bilcrossnavn, for å hjelpe til.

– Ting lysner litt

– Det er skikkelig fint å følge opp William, forteller Christer til Bilcross.no. I junior trening-sesongen til William delte de bil. Nå skrur de sammen og det lærer William mye av, målet er på sikt å klare seg selv, forteller han til Bilcross.no.

Men det går ikke så lenge man er junior, da må man ha med seg ledsager, få bilen fraktet til og fra løp, og det er mye å lære. Og William er lysten på å lære mest mulig:

– Det ble full stopp da pappa døde, alt med bilcross, en liten stund. Det var først da vi begynte med bilcross igjen at ting lysnet litt, forteller 15-åringen til Bilcross.no.

– Tusen takk!

FØRSTE SEIER: Og den kom i G-finalen i Juniorfestivalen 2023. William har fått skikkelig dreis på bilcrosskjøringen! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcross er ikke bare bråk og tullekjøring – det er noe mye mer enn som så. Det er noe å drive med på fritida, noe som får tankene vekk fra savnet etter pappa – og heller hedre pappa.

– Med «pappa» på begge sider av bilen, så er han liksom med meg. Det er for å ha pappa med meg når jeg kjører. Jeg vet han følger med og heier på meg, forteller William stolt.

Han vil veldig gjerne takke alle sammen som hjelper ham: – Tusen takk for all god hjelp! Det er virkelig til nytte. Så får pappa og jeg oppfylt drømmen likevel.

Se og hør Bilcrosspraten:

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,