Endelig gikk Juni til topps igjen: – Det var så gøy!

UFLAKSEN HAR SNUDD: Juni Mostue (NMK Hamar) fikk alt til å klaffe i 1. runde i Ifor Williamscup 2023, med Vårløp på Vendkvern. Nå blir det full satsing på cupen – og NMKs Landsfinale for damer. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det var den sjette seieren til Juni i Audi – men det er lenge siden sist, etter ett par sesonger fulle av uflaks. Men endelig klaffet alt igjen, og ingenting er deiligere enn å krysse målstreken først etter masse motgang.

«Nye» Vendkvern: – En snillere bane for bilene.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Juni Mostue (NMK Hamar) har i årevis vært en fryktet konkurrent på banen og en trivelig konkurrent å treffe på i depot, der hun har herjet i toppen av både juniorklasse og de siste sesongene i dameklasse.

Men de to – tre siste sesongene har vært trøblete for den raske NMK Hamar-jenta. Før det nå klaffet hele veien i Vårløpet på hjemmebane, 1. runde i Ifor Williamscup 2023.

Kort vei fra suksess til fiasko – og lang vei tilbake til toppen

STANG UT: Juni Mostue (NMK Hamar) lå godt i rute i fjorårets Damelandsfinale, også – helt frem til problemene toppet seg i siste innledende omgang og det ble stang ut – nok en gang. Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

Nå blir det satsing videre i cupen, der totalseier er målet etter finaleløpet i oktober med Neglespretten 2023. – Tror det skal holde hardt, men må jo prøve å gi de andre damene en kamp om seieren hvert fall, sier Juni til Bilcross.no.

Hun vet hvor kort vei det er fra suksess til fiasko. Det har vært en lang vei den andre veien – tilbake til toppen. – Hele fjorårsesongen var preget av avbud og biltrøbbel.

– I tillegg dreide siste halvdelen av 2021-sesongen seg om drivakselbrudd på drivakselbrudd, oppsummerer Juni misæren de par forrige sesongene.

– Derfor var målet på Vårløpet å fullføre alle omganger, uten at plassering var så viktig.

Vinnerkombo – så lenge uflaksen ikke slår til

– Ekstra gøy å slå til med en seier da, sier en jublende glad Juni. Det ble sjette seieren med Audi som maskineri, så at Juni i Audi er en vinnerkombo er liten tvil. Det er bare så lenge siden sist.

Men Mats Bjerknes hadde trua på Juni Mostue i forkant, og tippet henne og Audien til topps i Bilcrosspraten – som en storfavoritt før Vårløpet på Vendkvern:

– Kreds til tippinga deres i forkant av løpet! Til og med riktig rekkefølge på topp tre er ikke barebare, sier Juni og ler godt.

For Juni fikk med seg Isabell Turbodoris Bye (NMK Hamar) og Heidi Sørlie Amundsen (NMK Gardermoen) på pallen.

Kristian vant sin aller første seier

FRA SISTE TIL FØRSTEPLASS: Ett av mange heftige bilder i Bilcross.no-arkivet av Kristian Eilertsen (NMK Elverum) i en skrukkete gammel Saab 99, her i juniorklassen tilbake i 2016 i et heat der han kjørte seg opp fra siste- til førsteplass. Men totalseieren har manglet, helt frem til Vårløpet på Vendkvern 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I åpen klasse tok vinneren sin aller første bilcross-seier noen gang. Kristian Eilertsen (NMK Elverum) overrasket alle – inkludert seg selv – etter hvert som han kjørte fra den ene favoritten etter den andre:

– Jeg møtte tøffe motstandere i de innledende omgangene, som for eksempel Espen Mikkelsen og Asgeir Taraldsen. Så full pott og rett i A-finale var jeg veldig fornøyd med.

– I A-finalen ble det en startsmell som jeg kom meg greit gjennom og kom da som førstemann i første sving, forteller Kristian om A-finalen:

– Men jeg hadde jo ikke hvem som helst bak meg, altså Kristian Lien, så det var bare å holde full fokus og ikke gjøre et eneste feiltrinn.

Satser for fullt på resten av cupen

Dette var en etterlengtet seier, forteller Kristian Eilertsen til Bilcross.no. Han begynte med bilcross i juniorklassen i 2015-sesongen. Siden har han kjørt bilcross, med litt pause i korona-tida.

– Har faktisk aldri nådd helt opp til seier før nå. Verken i junior eller senior, men en del A-finaler i begge klassene har det jo blitt. Men seieren manglet.

Neste løp blir sommerløpet hos Hamar, for å forsvare ledelsen i Ifor Williamscup. Neglespretten er selvfølgelig også krysset av i kalenderen.

– Når man har det beste utgangspunktet, så må man prøve å forsvaret den ledelsen. Så jeg skal ha bil klar til de neste cupløpene.

Tobias til topps – nok en gang

SEIER PÅ SEIER: Suverene Tobias Spangen (NMK Hamar) vant sesongstarten i Bergen og fortsatte med seier i Juniorfestivalen. Så ble det seier på hjemmebane i 1. runde i Ifor Williamscup 2023, men resten av cupen får han ikke med seg fordi løpene kolliderer med løp i andre grener for det travle bilsporttalentet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I juniorklassen fortsetter Tobias Spangen (NMK Hamar) som han startet sesongen: Med seier. Men han får ikke kjørt resten av cupen, denne gutten er travel med mange bilsport-jern i ilden.

Derfor kan kampen om cupseieren stå mellom for eksempel andremann i Vårløpet William Lilleåsen (KNA Solør), tredjemann Elias Grambo (NMK Trysil), eller noen helt andre – cup er cup, som kjent.

For Tobias Spangen blir neste bilcrossløp Talentracet på Grenland, mens cupen fortsetter med Sommerløp på Vendkvern helga 24. – 25. juni 2023 – uten ham.

Finaleløpet er som vanlig Neglespretten i oktober, så cupen er avgjort når siste bil har passert mål lørdag 7. oktober 2023.

Topp-10 i Ifor Williamscup 2023, etter 1. runde – åpen klasse:

1 Kristian Eilertsen (NMK Elverum)
2 Kristian Lien (NMK Hamar)
3 Nicolai Bakken (NMK Engerdal)
4 Georg Trysberg (NMK Hamar)
5 Asgeir Taraldsen (NMK Melhus)
6 Espen Mikkelsen (NMK Hamar)
7 Magnus Amundsen (NMK Gardermoen)
8 Kevin Wiken (NMK Hamar)
9 Lars Erik Svenmoen (NMK Hamar)
10 Martin Nyhagen (NMK Hamar)

Topp-10 i Ifor Williamscup 2023, etter 1. runde – juniorklasse:

1 Tobias Spangen (NMK Hamar)
2 William Lilleåsen (KNA Solør)
3 Elias Grambo (NMK Trysil)
4 Magnus Hansen Øverland (NMK Hamar)
5 Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal)
6 Robin Hermansen (NMK Hamar)
7 Sunniva Sveen (NMK Hamar)
8 Marcus Bjørke (KNA Hedmark)
9 Ingrid Furulund (NMK Hamar)
10 Vilde Emilie Holen (NMK Elverum)

Topp-10 i Ifor Williamscup 2023, etter 1. runde – dameklasse:

1 Juni Mostue (NMK Hamar)
2 Isabell Turbodoris Bye (NMK Hamar)
3 Heidi Sørlie Amundsen (NMK Gardermoen)
4 Ingrid Knutsen (NMK Hamar)
5 Thea Pettersen (NMK Hamar)
6 Emilie Pettersen (NMK Hamar)
7 Susanne Danielsberg (NMK Rendalen)
8 Linn Sandbakken (NMK Hamar)
9 Kine Lund NMK Elverum)
10 Henriette Furulund  (NMK Hamar)

VÅRLØP PÅ «NYE» VENDKVERN: Dugnadsgjengen i NMK Hamar har gjort en stor innsats på banen foran årets sesong, der sesongstarten gikk med Vårløp søndag 21. mai 2023. Foto: Privat.

«Nye» Vendkvern: – En snillere bane for bilene.

BRUKER DU OG SETTER PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!