Nora fikk prøve bilcross gratis: – Solgt fra første spinn

BILCROSSBASILLEN: Nora Eknes (17) var bare et stor glis etter å ha prøvd bilcross – og nå kan ikke tiden gå fort nok til hun får kjørt med. Nora og stepappa leter etter bilcrossbil for å kjøre løp. Foto: Privat.

Nora så på bilcross-snappen at NMK Bø skulle ha åpen dag der alle som ville kunne prøve bilcross – gratis. Da ble hun smittet av bilcrossbasillen – umiddelbart.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

– Dit skal jeg, tenkte jeg, forteller Nora Eknes (17) fra Krokstadelva til Bilcross.no. Hun fikk nyss om bilcross og søkte det opp på insta, og der begynte hun å følge bilcrossno.

Og da hun oppdaget at vi hadde en snap med samme brukernavn, så abonnerte hun også på den. Det var der hun så at NMK Bø skulle ha åpen dag på Rallebanen.

Høy terskel å starte fra scratch

KLAR FOR CROSS: At bilcross kunne være noe for henne, var hun ganske sikker på. Men etter en prøvetur på Åpen dag på Rallebanen er Nora Eknes (17) helt sikker. Foto: Privat.

At bilcross kunne være noe for henne, var Nora ikke ett sekund i tvil om – hun er glad i fart og spenning, motor og bil. Men terskelen for å kaste seg ut i det er høy.

Hvert fall når man må bruke mye tid og penger før man i det hele tatt får testet ut sporten.

– Jeg var jo usikker på om jeg turte å gå all in, forteller Nora til Bilcross.no.

Dagdrømmer seg bort på bilcross

Heldig som hun er, så har Nora en bilinteressert stepappa som har kjørt litt rally. Han var ikke vond å be om å reise en tur til Rallebanen. – Vi har vært og sett på litt løp, og begge var litt ivrige i forkant.

Men etter en åpen dag på Rallebanen er de superivrige, begge to. De skal se på en bil de vurderer å kjøpe senere denne uka. Nora kan nesten ikke vente til hun får kjørt mer bilcross.

– Fra å bare gruble på det, til å bli helt sikker – det er veldig deilig!, forteller 17-åringen som dagdrømmer seg bort på bilcross og tilbake bak rattet hele tiden.

Viktig å skryte av et så bra opplegg

NERVØS BILCROSSDEBUTANT: Nora skal snart selv få prøve en av bilcross-Volvoene som spinner av startplaten. Foto: Privat.

De hadde en drøy halvannen times kjøring en vei hjemmefra til Rallebanen, så NMK Bø blir kanskje ikke hjemklubben – men Nora vil uansett skryte av opplegget til den driftige klubben:

– Det var veldig fint! Og det er viktig at de får høre det. Dette er helt supert for å få folk inn i sporten. Hadde jeg ikke prøvd å kjøre der, hadde jeg kanskje aldri begynt med bilcross.

– Men så moro som det var, så er det ingen tvil. Nå blir det bilcrossløp!

Et godt bilcrossmiljø

Nora har fått noen venner som er litt mer inne i bilcross, det er et åpent og fint miljø som tar i mot nye folk på en god måte, forteller hun til Bilcross.no.

Hun er en ivrig lytter av Bilcrosspraten, der vi nevnte Noras fine og fartsfylte opplevelse hos NMK Bø aller først – det kan du se og høre her.

Nora vil gjerne kjøre løp på Rallebanen, men rekker ikke første løp for sesongen – det går allerede til helga 3. – 4. juni 2023.

Det er en helg med mange bilcrossløp og godt over 400 påmeldt totalt – les mer om bilcrosshelga her, og vi snakker om det i denne ukas Bilcrossprat.

FULL FART: Nora elsker fart og spenning, og gleder seg veldig til mer bilcrosskjøring. Foto: Privat.

DAGRDRØMMER OM BILCROSS: – Fra å bare gruble på det, til å bli helt sikker – det er veldig deilig!, forteller 17-åringen som dagdrømmer seg bort på bilcross og bak rattet hele tiden. Foto: Privat.

Se og hør Bilcrosspraten:

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,