Straks braker Bilcross.no Nyttårsrace 2024 løs – sjekk hvem som skal slåss om seieren

FLAT PEDAL: Slik ser det ut når John Isak Sørensen (NMK Grane) satser på bilcrossbanen. Til helga skal det laddes for fullt med flat pedal i Bilcross.no Nyttårsrace 2024 på skjermen. Torsdag 4. januar lader vi opp til race i 19-tiden på kvelden, og lørdag 6. januar går første start klokka 16.00. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vi har tatt en titt på startlistene, og det blir litt av et Nyttårsrace med mange store profiler til start: Her møtes glade amatører til kamp mot proffe internasjonale E-sport-utøvere, på helt like vilkår. Yngstemann er 9 år, og eldstemann er ett par generasjoner eldre.

Les også: «Takk for at Bilcross.no finnes».

Abonner på Bilcross.no sin YouTube-kanal.

Forberedelsene til løpet er i siste innspurt, og torsdagskvelden skal vi lodde stemningen i en direktesendt oppladning til race-weekenden fra rundt klokka 19.00. Du ser det på Bilcross.no sin YouTube-kanal – abonner gjerne! Lørdag 6. januar 2024 starter moroa klokka 16.00 – hele tidsskjema finner du her.

Med påmeldingen har de fleste sendt med noen ord om seg og sitt, og det viser at de aller fleste er heltente og skal satse maks. Dette kommer til å bli severdig, både oppladningen torsdag og selve løpet lørdag.

Tittelforsvarere og en legende til start

I LYKKE-T-SKJORTE: Kristian Nygård (NMK Rana) har vunnet tidligere, og da kjørte han i lykke-T-skjorte fra Juniorlandsfinalen 2007. Foto: Privat.

Henrik Håkonsen (NMK Gardermoen) vant i fjor: – Jeg ønsker å være med for å forsvare tittelen fra i fjor, og det er kjempegøy at dere gjør et slik tiltak nå i vinter-tiden, skriver Henrik i sin påmelding, han kjører under nicket MiniHaakonsen.

Odin Enger Foss (NMK Krabyskogen) har en enda ferskere seier i ermet, han vant Bilcross.no bakkeløp-cup som gikk frem til jul. Nå er legenden TheLegendOdin klar for fellesstart og kamp støtfanger mot støtfanger.

Kristian Nygård (NMK Rana) vant med alle marginer på sin side et tidligere år, nordlendingen har ett mål for Nyttårsracet: – Må prøve og få tatt tilbake tittelen.

Klubbkamerater som alltid er med i toppen

TITTELFORSVARER: Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) vant i fjor og er klar med startnummer 1 i år. Foto: Privat.

Martin Vatland (NMK Egersund) har kjørt inn en 3. og 2. plass i Nyttårsracet tidligere, – mangler bare 1. plass, skriver han i påmeldingen. Klubbkamerat André Nodland Stenberg (NMK Egersund) er også alltid med i toppen når det kjøres Nyttårsrace.

Det er flere kanoner fra virkelige løp som prøver seg i dette virtuelle løpet, blant den Dennis Mørkhagen (NMK Elverum), som vant Elverumfestivalen sist sommer.

– Vant sesongens største bilcrossløp, tenkte vinne Nyttårsracet, også.

Kongen av Rallebanen er like kjekkas nå

UBESKJEDEN KAR: Sigbjørn Haugland (NMK Bø) går inn i Nyttårsracet på nøyaktig like ubeskjedent vis som alle andre løp han kjører. Her i prat med Bilcross.nos Stian Ormestad. Foto: Privat.

En annen kanon på bilcrossbanen er Kongen av Rallebanen, som er minst like kjekkas foran Nyttårsracet, som løp på hjemmebane – der han vant alle løp i 2023-sesongen.

Sigbjørn Haugland (NMK Bø) kjører under nicket Flekse-gutten123 og tar Nyttårsrace-seieren like mye på forskudd som alle bilcross-seierne han kjørte inn sist sesong.

Han får god hjelp av guttungen til å traktere bilspill, ratt og pedaler, og forteller at han har ligget i hardtrening en god stund allerede. – Gleder meg til å kjøre fra alle, uttaler Sigbjørn i kjent stil.

Internasjonal E-sport-fører til start

VM-FØRER I E-SPORT: Sindre Silva (NMK Aremark) har gjort en karriere i internasjonal E-sport. Han kjører også fryktelig fort i bilcrossbil, som her under Sommerfestivalen 2023 der han kjørte seg direkte inn i A-finale. Her i intervju med speaker Gunnar Fridlund. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Alle de ovennevnte vil få kamp fra en som gjør det skarpt i både virkelig og virtuell bilsport, Sindre Silva (NMK Aremark) herjet i toppen av Sommerfestivalen sist sommer, og han har også en andreplass fjorårets offisielle E-sport-Norgesmesterskap i rallycross.

Sindre Silva har drevet aktivt og seriøst med E-sport i fire år, men tenker at det passer fint å legge opp etter dette løpet – Nyttårsracet kan bli en fin avslutning på E-sport-karrieren.

Denne karen har vært VM-fører i E-sport VM-rallycross i to sesonger, så dette er ingen smågutt i det miljøet.

Mange interne konkurranser om å slå hverandre

ALLTID MED I TOPPEN: Andre Nodland Stenberg (NMK Egersund) har alltid herjet i toppen i Nyttårsracet, men mangler seieren. Kommer den i årets race? Foto: Privat.

Og det finnes mange utfordrere: Emil Kjelgård (NMK Gardermoen) er revansjesugen, etter å ha kjørt to Nyttårsrace tidligere uten noe særlig flaks. Pål Gundersen har også vært med tidligere. – Synes dette er et artig og bra opplegg. Har også et lite håp om å kunne gjøre det bedre nå.

Thomas Kronstad (NMK Elverum) er en rask 17-åring som setter noen fantastiske rundetider på trening. – Jeg føler at jeg kan henge på noen av de i toppen, sier han – og har etter tidene å dømme helt rett i det.

Cato Granberg (NMK Trysil), som har trent mye sammen med ovennevnte, forteller enkelt og greit at målet er å slå sin gode Dirt-kamerat Thomas.

Mange med store bilcross-meritter

RASK BILCROSSER: Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) har vunnet Bilcross.no-cup sammenlagt, nå er han klar for et nytt Nyttårsrace på TV-skjermen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Jimmy Rinaldo (NMK Hålogaland) er også meldt på, og nordlendingen vant et løp i Bilcross.no bakkeløp-cup før jul – så dette er en rask kar, både i bilcross, rallycross og på skjermen.

– Artig å prøve E-sport når det er vinter og ingen kjøring, forteller Jimmy. Vi har flere til start som har gjort det skarpt i det virkelige bilcross-liv, blant andre Dennis Setting Johnsen (NMK Melhus) som har gull fra Midt-Norsk mesterskap.

Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) har vunnet Bilcross.no-cup tidligere, det er ikke småtteri.

Lader opp til 2024-sesongen med Nyttårsrace

FIN TRENING: Adrian Solbakken (NMK Gol) er en av veldig mange raske bilcross treningsjuniorer i sesongen som gikk, som lader opp til første ordinære juniorsesong med Nyttårsrace. Foto: Privat.

Vi har deltakere i alle aldre, og her konkurrerer alle mot alle. Flere av de helt yngste bilcrosserne vil prøve seg, blant andre Sander Rønning (NMK Hell) på 14 år. Han har fullført sin junior trening sesong, der han kjørte 12 løp med sin Volvo 240.

– Gleder meg til å debutere i juniorklassen i bilcross kommende år, sier 14-åringen som lader opp til 2024-sesongen med Nyttårsracet. Det gjør også Adrian Solbakken (NMK Gol), som har kjørt 10 juniortrening-løp i 2023.

Og enda en junior trening er klar: Mats Aasbjørg (NMK Verdal Levanger) har imponert med sin strøkne kjøring i en minst like strøken Opel Ascona B rundt om på bilcrossbaner på flere kanter av landet. Han rakk 11 løp i 2023.

Familiære oppgjør: – Nå skal jeg vise hvordan det skal gjøres

LADER OPP: Sander F. Bråten (NMK Gol) er klar for å kjempe om finaleplass i Nyttårsracet. Til våren starter han på sitt første år som junior, etter fjoråret i junior trening. Foto: Privat.

Jørgen Johansen (NMK Vikedal) har også fullført sin juniortrening-sesong, han er lillebror til den langt ifra ukjente Simen Johansen som kjørte A-finale i Juniorlandsfinalen for ett par år siden.

Storebror har kjørt Nyttårsracet tidligere, – nå skal jeg vise hvordan det skal gjøres, sier lillebror som er mer enn klar for å ta over stafettpinnen.

Sander F. Bråten (NMK Gol) trener som bare det på PlayStation før sin første sesong som junior, etter juniortrening-sesong i 2023.

Mange unge utfordrere på startlisten

UTFORDRER: Adrian Holshagen Lervik (NMK Aremark) er en av mange i fjorårets junior trening-klasse som kjørte fantastisk fort og fint, som nå er klar for sin første ordinære junior-sesong – og lader opp med Nyttårsrace. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Lars Erik Storbæk (NMK Trysil) er enda året yngre, 13-åringen skal starte med junior trening den kommende sesongen. Håkon Jacobsen Lund (NMK Hamar) er enda året yngre enn det igjen, 12-åringen tok gull i det Svenske mesterskapet (SM) i crosskart fra sesongen som gikk og tok sølv i det Nord-Europeiske mesterskapet (NEZ).

13-åringen Vetle Kildal Bakken (NMK Valdres) kjører også crosskart med topp-plasseringer i både NM og NEZ. Andreas Ørpen (NMK Modum Sigdal) har sett på bilcross siden han var liten gutt, – så jeg har lyst til å være med på moroa og se åssen man gjør det mot de store gutta.

Ingebrigt Eidsmo (NMK Melhus) er også junior, 16-åringen har allerede rukket tre sesonger i bilcross – og nå gleder han seg veldig til 2024-sesongen med Juniorlandsfinale på hjemmebanen Bollandsmoen. Der har han blitt klubbmester to år på rad nå!

– Har lyst til å komme litt lenger enn første sving

ALLE GODE TING ER TRE? Tobias Bådsvik (NMK Vikedal) har vært med to år tidligere uten å lykkes å komme til finale, men håper det skal lykkes i år. Foto: Privat.

Johan Ulven var med i fjor og prøver seg igjen i år, – artig opplegg, forteller han. Oliver Johansen (NMK Trøgstad) er enig etter to år deltakelse tidligere, – dette er et artig opplegg, og har lyst til å komme litt lengere enn første sving før det går helt vest.

Christoffer Svindland Haddeland (NMK Kvinesdal) er også revansjesugen, – har et stort ønske om revansj fra fjorårets fiasko, og prøve å gjøre klubben stolt, sier han med en hilsen til heiagjengen hans i NMK Kvinesdal.

Tobias Bådsvik (NMK Vikedal) har kjempet hardt, men ikke lyktes: – Har prøvd i to år nå, men har ikke klart å ta meg videre fra kvalifiseringen, men satser på at alle gode ting er tre!

Store deler av bilcross junior-eliten til start

RASK JUNIOR: Carlos Jensen Fidje (Froland motorsport) vant Bø-cupen 2023, kjørte A-finale i Juniorlandsfinalen, med mye mer. En rask bilcrosser, som nå også skal slåss om plassene i Nyttårsracet på skjermen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Robin Hermansen (NMK Hamar) er en rask kar bak rattet på bilcrossbanen, og liker også å kjempe på skjermen. – Artig og kjøre både på bana og spill mot folk fra hele landet, skriver han i sin påmelding.

Trond Gunnar Stensby (Hanstad racing) forteller at bilspill på skjermen er et greit alternativ til bilsport i virkeligheten: – Eneste billøp man har råd til å kjøre om dagen, og det er like gøy og nervepirrende som å kjøre billøp på ordentlig.

Carlos Jensen Fidje (Froland motorsport) sier han savner sommeren med bilcross, og da er dette et fint tidsfordriv. Dette er også en veldig rask junior på bilcrossbanen, med A-finalekjøring i Juniorlandsfinalen 2023.

Internasjonal deltakelse i Nyttårsracet – i år igjen

VINN ELLER FORSVINN: Robin Larsen Hermansen (NMK Hamar) kjører for å vinne – noen ganger kan det ende med å forsvinne, som her i Neglespretten 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det blir internasjonal deltakelse – i år igjen: Flere dansker har blitt en del av det norske Dirt-miljøet på PlayStation, og ett par – tre av dem er med i Nyttårsracet – igjen:

Mike Jacobsen (Motorsport Nordjylland) forteller at han vil være med igjen fordi han vil gjøre det bedre enn de to forrige forsøkene. Han kjører folkerace i Danmark.

Det gjør også Marco Pedersen (Motorsport Nordjylland), som nok en gang er påmeldt.

Yngste deltaker er 9 år gammel

LEGENDEN: Odin Enger Foss (NMK Krabyskogen) har vunnet Bilcross.no bakkeløp-cup som han vil, senest rett før jul. Nå er han klar for fellesstart og kamp støtfanger mot støtfanger i Nyttårsracet 2024. Foto: Privat.

Slik det ser ut nå, med startlister oppdatert noen dager før race, blir årets yngste deltaker Magnus Bakken (NMK Valdres) fra Bakken motorsport. Han er 9 år gammel og elsker fart og spenning, forteller foreldrene som melder ham på:

Han har allerede fire år bak seg i crosskart. I 2023 tok han bronse i Nord-Europeisk Mesterskap (NEZ). – Når han kjører Dirt er det alvor så det holder:

– Her høres det ut som at pedalboksen skal komme gjennom gulvet, forteller foreldrene i påmeldingen.

«Uheldige Kyllingmo» prøver seg igjen

KAMP PÅ SKJERMEN: Til helga, lørdag 6. januar 2024, er det klart for et nytt Nyttårsrace. Første start går klokka 16.00, finaleløpet starter klokka 19.30. Foto fra spillet.

Og vi har også med oss «uheldige Kyllingmo», også i årets Nyttårsrace. Morten Kyllingmo (NMK Rana) med nicket Jadalillekylling skapte mye ståhei med sin uheldige deltakelse i tidligere race:

– Melder meg på med håp om at jeg skal greie og logge meg på og kjøre, skriver nordlendingen i sin påmelding. Tidligere har tekniske problemer stukket kjepper i hjulene:

Først klarte han ikke logge seg inn i spillet, kom seg ikke inn i lobbyen, og da han først klarte alt dette, var ikke rattet koplet til.

Flere debutanter i Nyttårsrace-sammenheng

Jim Storbæk er en av flere som prøver seg for første gang som deltaker, etter å ha sett på Nyttårsracet tidligere. Totalt er det 60 deltakere med full startliste, og det er satt opp venteliste.

Lørdag 6. januar 2024 starter første kvalifiseringsløp klokka 16.00, og deretter et nytt kvalifiseringsløp hver time, før finaleløpet starter klokka 19.30 på lørdagskvelden. Hele tidsskjema finner du her.

Torsdag kveld 4. januar 2024 blir det en oppladning til Nyttårsracet med direktesending på Bilcross.no sin YouTube-kanal – abonner her. Sendingen starter i 19-tiden.

Mimre? Se fjorårets finale i Bilcross.no Nyttårsrace:

Abonner på Bilcross.no sin YouTube-kanal.

Sjekk Bilcrosspraten – torsdager på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!