Mest lest på Bilcross.no: Barske bilcrossjenter, finsk folkraceteam og veteran-comeback

MEST LESTE BILDESAKEN: Bilcrossjentene er populære, og bildesaken fra NMKs Landsfinale for damer ble den mest leste – der Anne Skollerud (NMK Hønefoss) tok en svært populær og velfortjent seier! Foto: Stian Ormestad.

En sak om et finsk folkraceteam ble den mest leste saken på Norges største bilcross-side. Og saken om det aller siste løpet i sesongen, ble også den mest leste løpssaken. Det er heller ingen hemmelighet at de råtøffe bilcrossjentene våre er veldig populære!

Les også: Bilcross.no gir bilcross til folket!

Vi sier bare: – For en bilcross-sesong det har vært!

«Alle» i bilcrossmiljøet leser Bilcross.no. Og mange utenfor, også. Som finner folkesporten, der flere generasjoner kjemper så blekket krølles og glasskår spruter, interessant.

Her finner du tanter og onkler, besteforeldre og barnebarn – side om side i depot med rundbulka biler som gir mer glede enn noen noengang kunne forestilt seg, da de rullet ut av samlebåndet på bilfabrikken for 20 – 30 år siden.

UDDA: En liten hissig russer, Moskvitch, med tidsriktig og ideologisk korrekt kledning i depot. Foto: Privat.

REDDER RESTENE: Gamle, nesten helt opprustet skogsvrak blir reddet og satt i stand til bilcrossbruk. Foto: Privat.

Bilcross.no har dekket 32 løp fra nord til sør, øst til vest. Det er blitt kjørt tett oppunder 10.000 kilometer for å dekke moroa. Timer tør vi ikke regne på…

Finsk folkraceteam på topp

I tillegg til å skrive og ta bilder for Bilcross.no, leverer vi mange saker til lokalaviser rundt om i landet. Så også i 2019-sesongen, hvor vi har levert mer til flere enn noen gang før.

Det er alltid spennende å summere opp året som har gått, og se hva som fenget mest på Bilcross.no. Og i år er det verken Landsfinaler eller store profiler som legger hjelmen på hylla, som tidligere år.

Det er en sak om et finsk folkraceteam som har gjort seg svært bemerket på sosiale medier, med gjenbruk av beste bilcross-sort:

Gamle klenodier som ellers hadde stått og rustet bort og forurenset naturen, blir tatt med inn i varmen, kappa opp og sveiset sammen på mesterlig vis av Do diin racing team

«FLISEFIN»: Grombobla er klar for Veteranlandsfinale med Bjørn Harald Erga (NMK Tønsberg) bak rattet. Foto: Stian Ormestad.

ERGA IS BACK! Bjørn Harald Erga (NMK Tønsberg) gjorde som så mange andre gjør når det rigges til Veteranlandsfinale: Comeback! Foto: Stian Ormestad.

Veteran-comeback

Nummer to – og den mest leste norske saken – er fra det siste løpet i sesongen: Neglespretten på Vendkvern, og finaleløpet i Hamar-cupen.

Henrik M. Krogstad reiste fra Ålesund og helt til Hamar og Neglespretten for å selge bil. Og innsalget var så bra at det ble seier – og selvfølgelig salg!

Nummer tre på mest lest-lista inntar den gamle bilcrosskjempen Harald Erga, som er en av mange veteraner som plukker ned hjelmen fra hylla og kaster seg med på bilcrossmoroa igjen når NMKs Landsfinale for veteraner er blitt en så stor suksess som det er blitt. I år i regi av NMK Hønefoss.

Dette er uten tvil blitt sesongens hyggeligste løp, der gamle kjente som slåss så busta føyk for ett, to eller kanskje tre tiår siden møtes igjen til kamp. Røverhistoriene sitter svært så løst i depot, og den gode gamle bilcrosstemningen preger hele løpet: Vinn eller forsvinn, med samme sinn!

Ergas største triumf på bilcrossbanen var seier i Mestermøte på Konsmo i 2003. Dette var et av sesongens største løp, og Erga stakk av med 25.000 kroner i førstepremie. – Jeg hadde så flaks at det sku’kke vært lov. Men det er jo en del av dette gamet, sa han til Bilcross.no med glimt i øyet.

INNHOLDSRIK BILCROSSDAG: Silje Øyen (NMK Valdres) rakk både å rulle på taket, sprette til skogs, og ta heatseier i Landsfinalen på hjemmebane! Foto: Stian Ormestad.

BILCROSSJENTER: Alt klart for sesongens største oppgjør for bilcrossjentene – i år i regi av NMK Valdres. Foto: Stian Ormestad.

Populære bilcrossjenter!

Nummer fire på lista er de tøffe bilcrossjentene våre! Bildesaken fra NMKs Landsfinale for damer 2019 i regi av NMK Valdres sniker seg inn på mest lest-lista, rett foran Norges største billøp, Goldagsløpet, på femteplass.

På sjetteplass finner vi – akkurat som Goldagsløpet – en gjenganger på topplista: Landskamp.no 2019 på Momarken, der unggutten Steffen Hansen tok sin aller første bilcross-seier i et av sesongens aller største bilcrossløp.

På syvendeplass kommer saken fra NMKs Sportsmøte, der det ble offentliggjort hvem som skal arrangere NMKs Landsfinaler i bilcross de neste årene.

På åttendeplass er en sak som fokuserer på dugnad og ildsjeler som har lyst til å få en gammel og god bilcrossbane opp og stå igjen: NMK Surnadal Rindal trenger drahjelp til å sette Trollheimen motorstadion i stand, skrev Bilcross.no på nyåret 2019.

CLOSE RACE: Jubileumsløpet til NMK Namdal var en fartsfest fra første start til siste målgang. Her holder Erlend Nonstad (NMK Verdal Levanger) unna for en innpåsliten Arne Joar Hamland (NMK Ytre Namdal) gjennom aller siste sving i A-finalen. Foto: Stian Ormestad.

FØRSTE SEIER: Steffen Hansen (NMK Gardermoen) vant likegodt Landskamp.no på Momarken, når han først skulle ta sin aller første seier. Foto: Stian Ormestad.

Mange storløp å velge i

På niendeplass suser Smådølfestivalen inn, en gammel kjempe på terminlistene som er tilbake til gamle høyder og vel så det. Bildesaken fra 2019-oppgjøret på Smådøl motorsenter havner godt innenfor topp-ti.

Og den aller siste saken innefor topp ti? Igjen må vi ut av Norge, og denne gangen skal vi til Sverige: Her kan du følge nordmennenes kamp i NGK Masters, skrev vi – og det gjorde veldig mange, via Bilcross.no.

Videre på lista kommer Eliteracet på Bjorli, Juniorlandsfinalen på Konsmo, bildesaken fra Veteranlandsfinalen, og deretter forhåndssaken om NMKs Landsfinale i bilcross på Gardermoen.

Sakene om bilcrossheltene i NRK-satsingen Sjette gir havner på 15. plass på mest lest-lista, videre dekningen av årets Bilcross.no-cup. Nykommeren Talentracet på Grenland følger derpå, med Sommerfestivalen på Brekka hakk i hel. Jubileumsløp hos NMK Namdal likeså.

TALENTER: En luftig norsk-svensk fight mellom Heine Rudi (NMK Nore Uvdal) og Daniel Samuelsson (MK Team Westom) under Talentracet på Grenland motorsportsenter. Foto: Stian Ormestad.

MIMRING: Ola Hustad (NMK Molde) rekker handa i været etter seieren i Landsfinalen 2002. Foto: Stian Ormestad.

Landsfinalen 2002 mest sett

Den mest leste saken som vi har hentet opp fra arkivet, er mimringen tilbake til Landsfinalen på Hellerstad i 2002 – der du kan gjenoppleve hele løpet.

Vi vil også anbefale saken om Trond Rødengen, som kjørte Sankthanscrossen for sin avdøde sønn – i hans siste bilcrossbil.

Mimre tilbake på en fantastisk bilcross-sesong? – her finner du alle sakene!

MEST LESTE LØPSSAKEN: Bilcross.nos oppsummering av sesongens siste løp ble også den mest leste løpssaken: Neglespretten 2019. Foto: Stian Ormestad.

DRAMATIKK PÅ SMÅDØL: Hjemmekjører Torjus Halland (NMK Nore Uvdal) klarte akkurat å sneie unna konkurrenten på tuppa i Smådølfestivalen 2019. Foto: Odd Kristian Sanner.

GUTTEN I RØYKEN: Emil Sivesind (NMK Gjøvik) feirer en velfortjent og populær seier i Juniorlandsfinalen på Konsmo. Foto: Stian Ormestad.

Topp ti mest leste sakene på Bilcross.no i 2019-sesongen:

1. Redder rustne skogsvrak: Sjekk disse bilbyggene!

2. Dro til Neglespretten for å selge bil: – Jeg fikk beskjed om å ikke legge inn egne bud, selv om jeg vant…

3. Nå skal grombobla få grus under hjulene igjen: – Det er nesten fælt å kjøre den av flisene, veitu…

4. Se bilder fra Damelandsfinalen 2019.

5. Se Bilcross.no-bildene fra Goldagsløpet 2019.

6. Landskamp.no: Steffen Hansen tok sin første seier!

7. Sjekk hvor Landsfinalene skal kjøres i 2020 og 2021.

8. Det er fem år siden det ble kjørt bilcross her sist. Nå jobber dugnadsgjengen på spreng for å få til nye løp.

9. Se bilder fra Smådølfestivalen 2019.

10. Her kan du følge nordmennenes kamp i NGK Masters.

FØRSTE SEIER: Martin Borten (NMK Melhus) sto for sitt livs triumf på bilcrossbanen da han gikk helt til topps i Eliteracet 2019. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross-bloggen: Når tok det egentlig av?

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

, , , , , ,