Emil Sivesind er landets beste junior: – Endelig!!!

PALLEN: Emil Sivesind (NMK Gjøvik) på toppen, foran Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) og Joakim Ågedal (NMK Konsmo. Alle foto: Stian Ormestad.

En mer populær seier skal du lete lenge etter. For av alle de råe juniorene som stilte til start var Emil Sivesind absolutt råest – med raskeste rundetid i tre av fire omganger.

Se bilder fra NMKs Landsfinale for junior 2019 – oppdatert!

Resultatliste NMKs Landsfinale for junior 2019, NMK Konsmo.

– Endelig!, sier den rolige unggutten når kan kommer ut av Volvoen til seiersintervju med Bilcross.no. Det er ingen fakter utenom normalen, bare et bredt glis.

SEIERSINTERVJU: Emil Sivesind (NMK Gjøvik) er en rolig gutt utenom banen, men på banen eksploderer det i et fyrverkeri av fart og spenning. Foto: Stian Ormestad.

Men nå smiler jo stort sett denne blide gutten hele tida, men endelig kom seiersgliset – også i NMKs Landsfinale for junior.

Utklassing

Det var så nære på i fjor, men da trakk Emil et millimeter kortere strå. I år gikk det på ren vilje, når Volvoen danset seg gjennom fire heatseiere.

I tillegg ble de tre beste tidene i hver omgang belønnet med bonuspoeng, og Emil stakk av med tre bestetider.

Da han satte bestetid i tredje omgang, var det fem – seks sekunder bedre enn nestemann. Utklassing!

Og det med en kjøring som er like publikumsvennlig som rask. Når denne gutten skal ut på banen, står alle på tåspissene rundt banen.

– Må prøve å reise i starten

GUTTEN I RØYKEN: Emil Sivesind (NMK Gjøvik) feirer en velfortjent og populær seier. Foto: Stian Ormestad.

Men alle vet at det skal kjøres først. I bilcross er ingenting – absolutt ingenting – avgjort før målflagget er passert.

Så før A-finalen hadde Emil full fokus på starten, for den skulle bli svært viktig:

– Jeg må prøve å reise i starten. Men jeg sliter litt med startene, forteller Emil. 

– Men får du slitt deg løs så er det neppe noen som følger i tempo ditt?

LURING: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) startet dagen med 1. omgang brutt, men kjørte inn tre heatseiere og bonuspoeng for bestetid for resten. Det holdt til en B-finale, som han vant. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg får vel prøve å kjøre enda fortere nå, sier Emil med et lurt smil.

Knallhard A-finale

Og som om det ikke var hardt nok med selskap av Jonas Grandum Spangen (NMK Hamar), Mats W. Marthinsen (NMK Larvik) og hjemmefavoritt Håkon Tisland (NMK Konsmo) som direkte kvalifisert til A-finale, så kom to kanoner opp fra B:

Enda en hjemmefavoritt Joakim Ågedal (NMK Konsmo) og fjorårsvinneren Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland).

Ole Henry kjørte seg opp fra B- til A-finale i fjor da han vant. Og den seieren rappa han foran nesa på Emil Sivesind.

To kamphaner som utviser et fantastisk talent bak rattet.

Kanon fra nord

Emil, Ole Henry og de andre A-finalistene kunne trekke et lettelsens sukk for å slippe flere raske konkurrenter som hadde ramlet av lasset:

Som for eksempel en nordnorsk kanon som rattet Opel Ascona som vi sjelden har sett det før: Espen Andersen (NMK Harstad).

MAX ATTACK: Espen Andersen (NMK Harstad) tok ikke den lange turen fra nord til sør forgjeves. Foto: Stian Ormestad.

BRUKER BILEN FOR ALT DEN ER VERDT – OG LITT TIL? Ivan Kallekleiv (NMK Bergen) blir beste vestlending med heftig satsing i BMW. Foto: Stian Ormestad.

Espen ble beste nordlending med B-finalekjøring. Det smakte godt etter halvannet døgns kjøring fra nord til sør for å kjøre årets Juniorlandsfinale.

LYNRASK JUNIORJENTE: Andrine Rafoss (NMK Konsmo) var kanskje deltakeren med flest flotte forbikjøringer i helga? Foto: Stian Ormestad.

Panserpike

En annen favoritt kjørte seg opp fra C- til B-finale, der hun fortsatte showet etter imponerende oppvisning og flere fantastiske forbikjøringer gjennom fire fartsfylte omganger:

Andrine Rafoss (NMK Konsmo) vant C-finalen, og i kampen om B-finale-seier fikk Golfen seg en smell og panseret spriket opp i synsfeltet, og hun endte på 9. plass totalt. 

Det vil si beste jente i årets Juniorlandsfinale. Og det av en førsteårsjunior!

Carl-Emil Heimvik (NMK Bergen) hadde også noe stort på gang, men gikk på en skikkelig smell i D-finalen og reisen stoppet der.

Dermed ble Ivan Kallekleiv (NMK Bergen) beste vestlending med heftig satsing i BMW. Det bar forsåvidt bilen preg av etter hvert.

Landsfinalens aller mest uheldige?

DÅRLIG UTSIKTER: Andrine Rafoss (NMK Konsmo) fikk panseret midt i synsfeltet i B-finalen. Foto: Stian Ormestad.

BOM STOPP: Carl-Emil Heimvik (NMK Bergen) krasjer i D-finalen. Foto: Stian Ormestad.

STOR HJEMMEFAVORITT: I bilcross kan alt skje – og alt som ikke skulle skje skjedde med uheldige Sindre Løland (NMK Konsmo). Foto: Stian Ormestad.

Den største hjemmefavoritten av dem alle, Sindre Løland (NMK Konsmo), var kanskje Juniorlandsfinalens mest uheldige. Sindre vant forrige løp på hjemmebane, og alle vet at han er med helt i toppen når alt klaffer. Det gjorde det ikke denne gang.

A-FINALE-STARTEN: Her slippes landets seks beste juniorkjørere av startplaten. Foto: Stian Ormestad.

Fredag gikk treningen smertefritt, og 1. omgang likeså. Men så begynte problemene, først med gear og så tråkket den uheldige piloten av gasswiren.

Men Sindre tok det hele med fatning: – Noen ganger er billøp sånn her, det er nettopp derfor oppturene blir så sykt gøye!

110 favoritter på startlisten

Nok om favorittenes fall. Vi kunne fortsatt i timesvis med akkurat det.

For i Juniorlandsfinalen stiller bare de beste fra kvalifiseringsløp landet over til start. Det var forsåvidt 110 favoritter til start – bare det å være på startlisten er en seier i seg selv.

Men noen skulle bli best av de beste. Etter fire omganger og fem finaler gjensto bare A-finalen.

Knepen ledelse fra start

I LEDELSE: Ingen maktet å følge tempo til Emil Sivesind (NMK Gjøvik) når han først kom seg først. Foto: Stian Ormestad.

Emil Sivesind klamret seg til en knapp ledelse gjennom første sving av A-finalen, og bak ham ble det platekontakt i støvføyka.

Ole Henry Steinsholt tenkte taktisk og kastet seg først inn i alternativsporet. Det var langt ifra et dumt valg, for Ole Henry gnager seg oppover i feltet med sin Opel Astra – samme bil som han vant Juniorlandsfinalen i fjor med – helt opp til andreplass totalt.

JAGER: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) avanserer helt opp til en andreplass i A-finalen med sin Opel Astra. Foto: Stian Ormestad.

Men ingen – selv ikke Steinsholt – klarte å gjøre noe med Emil Sivesind.

Til stormende applaus går han over målstreken først og slenger bilen rundt i seierspiruetter så publikum forsvinner i blårøyken.

Beste hjemmekjører: – Ikke til å tro!

Inn til tredjeplass kommer Joakim Ågedal – beste hjemmekjører – foran klubbkompis Håkon Tisland. Videre i A-finalen Mats W. Marthinsen og Jonas Spangen.

Alle tre på pallen feiret sine egne fantastiske prestasjoner. Kanskje jublet tredjemann aller høyest:

– Dette er min aller første Landsfinale, og jeg hadde aldri turt å tro at det skulle gå så bra!, sier Joakim Ågedal til Bilcross.no. Av alle Konsmo-kanoner på hjemmebane, ble han best.

– Det er ikke til å tro. Rett og slett helt utrolig, sier Joakim mens han prøver å summe seg.

Har planen klar for 2020 allerede

BESTE HJEMMEKJØRER: Joakim Ågedal (NMK Konsmo) på en fantastisk tredjeplass. Foto: Stian Ormestad.

Andremann Ole Henry Steinsholt kommer ut av bilen med tommel opp. I fjor vant han som førsteårsjunior, nå blir det andreplass.

TALENT: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) er alltid med i toppen. Foto: Stian Ormestad.

Planen for neste år har han allerede tenkt på, for en pallplass til hadde vært helt rått – og historisk med tre på rappen:

– Denne Opelen har gjort sitt nå, så jeg lurer på å bruke en Ford Escort MKII på Brekka til neste år, forteller Ole Henry til Bilcross.no.

– Den samme som du kjørte junior trening med?

– Ja, stemmer!

En av tidenes mest suksessfylte juniorkarrierer

Og med det vil ringen være sluttet for en av tidenes mest suksessfylte juniorkarrierer – i samme bil som Ole Henry startet å imponere med i junior trening.

Alle fra A-finalen på Konsmo er kvalifisert til neste års Juniorlandsfinale – som de aller første. Ingen av de seks beste er sisteårsjunior – noe som aldri har skjedd før.

Et ungt kobbel på toppen av årets resultatliste, som har alt fra ett til flere år igjen i juniorklassen.

NMK Konsmo kan kjøre billøp

GODTEDRYSS: Som alltid på Konsmo motorbane, får unga noe å bite i i pausene. Det er mye av det lille ekstra når det kjøres bilcross på landets sørligste bane. Foto: Stian Ormestad.

Det er bare å glede seg til 2020-sesongen. Da skal landets beste juniorkjørere kjempe på Brekka motorbane, NMK Aremark. Og lista er lagt høyt for den kommende Juniorlandsfinale-arrangøren:

BESTE JENTE: Andrine Rafoss (NMK Konsmo). Foto: Stian Ormestad.

NMK Konsmo kan kjøre billøp. Og det viste de nok en gang denne helga. Ikke bare effektivt, men også helt fantastisk bra. For førere, publikum og presse.

Et ekstra pluss i margen var hjelpen juniorene fikk av en egen mekaniker-stand i depot.

Bare å bøye seg i støvet

Fire omganger og seks finaler gikk unna på rekorttid. Det er bare å bøye seg i støvet – som forøvrig kom først i finalekjøringen, til tross for stekende sol hele dagen.

Neste bilcrossløp på Konsmo er finaleløpet i Bilcross.no-cup 2019 helga 7 – 8. september 2019.

Resultatliste NMKs Landsfinale for junior 2019, NMK Konsmo.

PALLEN: Emil Sivesind (NMK Gjøvik) på toppen, foran Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) og Joakim Ågedal (NMK Konsmo. Alle foto: Stian Ormestad.

Se bilder fra NMKs Landsfinale for junior 2019 – oppdatert!

SEIER! Emil Sivesind (NMK Gjøvik) krysser målstreken først i A-finalen. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om arrangørklubben NMK Konsmo i Bilcross.no-arkivet.

All info om løpet finner du på Juniorlandsfinalen2019.no (ekstern lenke).

Sjekk også arrangøren NMK Konsmo sin nettside (ekstern lenke).

Les mer om NMKs Landsfinale for junior i Bilcross.no-arkivet.

TOPP-TRE: Emil Sivesind (NMK Gjøvik) på toppen, foran Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) og Joakim Ågedal (NMK Konsmo. Alle foto: Stian Ormestad.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

Bilcross.no boltrer seg – nå også på snap og insta!

,