Klar for en ellevill Elverumfestival, el?

SMÅ MARGINER: Med nærmere 300 biler i ett bilcrossløp, sier det seg selv at det blir trangt om plassen! Foto: Stian Ormestad.

Tett oppunder 300 bilcrossere er klare for kamp – det blir helt ellevilt hos NMK Elverum!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

Elverumfestivalen går av stabelen for 21. gang til helga, 10 – 11. august 2019.

Første start går klokka 09.00 begge dager. Det skal ifølge tilleggsreglene for løpet kjøres fire omganger og tolv finaler.

SISTE FINPUSS: Både biler og bane får siste finpuss i disse dager. Foto: Stian Ormestad.

295 navn på startlistene

bilcrossno-snappen er allerede forberedelsene til helga godt i gang – og godt dokumentert.

Den ene etter den andre begynner å bli klar til kamp, mens noen sliter med hull i blokka og ellers noen kranglete biler som trenger en siste finpuss før de er fornøyd og klare til kamp.

Sånn er det jo å drive med bilcross.

Men på startlistene står i skrivende stund – med litt over ett døgn igjen med påmelding – 295 navn. Det sier seg selv at det er mange kanoner i alle klasser:

200 deltakere i åpen klasse!

HJEMMEFAVORITT: Stig Rune Skjærmoen (NMK Elverum) er en av mange hjemmefavoritter foran Elverumfestivalen 2019. Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse er nesten 200 klare til kamp. Det sier seg selv at dette kommer til å gi noen riper i lakken for noen og enhver.

Men de som kan være i stand til å stikke ifra all bulking er navn som Stian Hoel, Lasse Rud, Øyvind Romstad og guttungen Petter Romstad, Joachim Grønvold og gamlefar Rune Grønvold, Totto Høøk, Tom Burås, Amund Lund Reistad, Fredrik Tålesen, med mange, mange flere.

Og ikke minst hjemmefavoritter som Jørn R. Grinden og lillebror Ståle R. Grinden, Dennis Mørkhagen, Stig Rune Skjærmoen, Halvor Nystuen, og for ikke å snakke om NMK Elverum-legenden Jan Lillegrend.

Og da har vi såvidt skrapet i det øverste laget av favoritter til start.

Det gror godt i juniorklassen

KLAR FOR ELVERUMFESTIVALEN: Magnus Ransedokken (NMK Gol) kommer rett fra Juniorlandsfinale til Elverumfestival med sin Opel Astra. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen er rundt femti unge, lovende bilcrossere klare – og her er det som alltid umulig å tippe noe som helst.

For nye juniorer kommer hele tiden opp og frem i et vanvittig tempo – det gror godt, og spesielt godt gror det i arrangørklubben NMK Elverums egne rekker.

I dameklassen er det nok mange som forventer å se navn som Mari Hoel, Kristine Rønne, Åshild Onstad, Lena Mortensen, Lena Marie Nerli og Rita Solvang i A-finale-oppsettet.

I veteranklassen stiller den svenske kanonen Totto Høøk – han er påmeldt i både åpen- og veteranklasse. Vi snakker her om vinneren av Veteranlandsfinalen på samme arena i fjor.

Evig populær Elverumfestival

VETERAN-VERSTING: Svenske Totto Høøk tok Veteranlandsfinale-seieren på Starmoen i fjor. Nå kommer han tilbake for å kjøre både veteran- og åpen klasse i Elverumfestivalen. Foto: Stian Ormestad.

Ordinær påmeldingsfrist går ut rett før midnatt 7. august, og det er satt et tak på 300 biler.

– Det taket ble fort nådd etter påmeldingen åpnet, forteller Therese Bruer Larsen på vegne av NMK Elverum til Bilcross.no.

– Det er mange som vil kjøre hos oss. Det er vi veldig glade for!

De som melder seg på nå blir satt på venteliste, med mulighet til å komme med ved avbud. Det blir som alltid en del avbud på såpass store løp.

Det blir ellevilt hos NMK Elverum til helga – Bilcross.no dekker løpet.

NERVEPIRRENDE: Det er mange nerver i høyspenn nå i dagene frem mot Elverumfestivalen. Til helga smeller det på Starmoen! Foto: Stian Ormestad.

Påmelding og mer info finner du hos NMK Elverum (ekstern lenke).

Les mer om Elverumfestivalen i Bilcross.no-arkivet.

Les mer om NMK Elverum i Bilcross.no-arkivet.

TOMMEL OPP: NMK Elverum kan kjøre bilcrossløp. Det er bare å ta turen til Starmoen for skikkelig show til helga! Foto: Stian Ormestad.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

Bilcross.no boltrer seg – nå også på snap og insta!