Erlend Nonstad vant med millimeters margin: – Litt dytting er lov – det er jo bilcross!

STOR SPENNING: Jubileumsløpet til NMK Namdal på Raabakken motorstadion var en fartsfest fra første start til siste målgang. Her holder Erlend Nonstad (NMK Verdal Levanger) unna for en innpåsliten Arne Joar Hamland (NMK Ytre Namdal). Foto: Stian Ormestad.

Årets heftigste løp så langt, uten tvil: Jubileumsløpet på Raabakken inneholdt som vanlig alt!

Se Bilcross.no-bildene fra NMK Namdals jubileumsløp – oppdatert!

NMK Namdal vet å feire seg selv – også dette tiåret når klubben fyller 80 år markeres med stor bilcrossfest i Raabakken:

SEIER: Erlend Nonstad (NMK Verdal Levanger). Foto: Stian Ormestad.

Lørdag 1. juni 2019 braket det løs med 90 bilcrossere til start, og for en slåsskamp det ble om seieren!

Sladdet inn til seier

I åpen klasse imponerte Erlend Nonstad (NMK Verdal Levanger) fra første start på trening til siste målgang i A-finalen. Unggutten kjører både for- og bakhjulstrekk, og trakterer begge deler like godt.

– Det er jo dette som er moro, mener Erlend om Opel Ascona B-en med godt skyv på bakhjulene. – Men det krever jo litt mer, sier han med et lurt smil.

For selv om Ascona-en skyter ut av A-finalestarten, er resten av feltet kjapt helt opp i hekken og snuser.

SKYVER PÅ: Erlend Nonstad (NMK Verdal Levanger) merker presset fra Arne Joar Hamland (NMK Ytre Namdal). Foto: Stian Ormestad.

Spesielt Arne Joar Hamland (NMK Ytre Namdal) og hans Opel Vectra. Men han skulle passe seg, med en advarsel i bagasjen fra 1. omgang.

STÅLKONTROLL: Løpsleder Åse Rønning kan klappe seg selv på skuldra etter et fantastisk jubileumsløp i Raabakken. Foto: Stian Ormestad.

– Litt er lov, sier Erlend om dyttingen fra andremann Arne Joar: – Det er jo tross alt bilcross!

– Gammel Opel, vet du!

Men Erlend maktet å manøvrere den gamle bakhjulstrekkede Opelen inn til seier, og forteller om en smertefri reise: – Alt har funka, hele veien. Endelig var det min tur til å ha litt flaks!

– Gammel Opel, vet du, sier seierherren og slår i taket på Opel Ascona B-en.

Christian Pedersen (Salten Motorsport) inntok tredje trinnet på seierspallen, etter fantastisk kjøring med sin Volvo 245. – Vel verdt langturen, stråler nordlendingen til Bilcross.no.

VEL VERDT LANGTUREN: Christian Pedersen (Salten Motorsport) har hatt en lang tur med sitt Volvo langtak. Foto: Stian Ormestad.

Videre i A-finalen kom Kristian Klepp (NMK Verdal Levanger), Robert Sem Frisli (NMK Verdal Levanger) og Morten Rønning (NMK Namdal) – alle A-finalister kvalifisert til årets Landsfinale og neste års Eliterace.

Se komplett resultatliste i alle klasser lenger ned i denne saken!

Skjelven dame-vinner

I dameklassen var det ingen tvil: Tre strake heatseiere til Agnes Beate Hamland (NMK Ytre Namdal) i Saab – som den eneste i dameklassen. Og seier i A-finalen.

KAN NESTEN IKKE TRO DET: Agnes Beate Hamland (NMK Ytre Namdal) må samle seg litt etter seieren. Foto: Stian Ormestad.

Likevel var Agnes Beate skjelven som et aspeløv etter seieren: – Det skal kjøres, og man vet aldri – det må jo også holde helt inn, jubler en ekstatisk Agnes Beate til Bilcross.no.

BESTE HJEMMEKJØRER: Margrethe Nordal Vold (NMK Namdal). Foto: Stian Ormestad.

– Det er så deilig, så deilig, så deilig!

Beste hjemmekjører i Jubileumsløpet finner vi i dameklassen med Margrethe Nordal Vold (NMK Namdal) inn til andreplass i sin Toyota Corolla.

Eirin Skotvoll (Hell motorsport) kjørte seg opp fra B-finalen og inn til tredjeplass i A-finalen med Volvo 240.

Se komplett resultatliste i alle klasser lenger ned i denne saken!

Dobbelt svensk i junior

I juniorklassen skulle det bli helsvensk med dobbelseier i gult og blått – men den som sto igjen på toppen til slutt, var en outsider til seier etter innledende omganger:

DOBBELT SVENSK: Nellie Höök (Hällefors MK) på andreplass, og Simon Gustavsson (Sunnasjö MK) helt til topps. Foto: Stian Ormestad.

Simon Gustavsson (Sunnansjö MK) hadde bare kjørt inn til en heatseier og to tredjeplasser med sin gul-blå Opel Astra stasjonsvogn, og kom seg såvidt til en B-finale – som han vant.

SLÅSSKAMP: Simon – som til slutt skulle gå seirende ut av kampen – slåss seg vekk fra mange poeng i innledende omganger – som her. Men svensken var best da det gjaldt som mest, gjennom både B- og A-finale. Foto: Stian Ormestad.

Da kunne han vel like godt vinne A-finalen også? Med en svenske hakk i hel, Nellie Höök (Hällefors MK) i nok en Opel Astra.

Tredje trinnet på pallen ble beste norske junior, Kristian Skorild (NMK Orkla). Videre i A-finalen: Odin Kristoffersen (Hell motorsport), Oliver Berre (NMK Namdal) og Olav Sørhaug (NMK Ytre Namdal).

De beste juniorene er kvalifisert til årets Juniorlandsfinale og neste års Eliterace.

Se komplett resultatliste i alle klasser lenger ned i denne saken!

Forvandlet Opel caravan til Opel coupe

Når vi sier at jubileumsløpet inneholdt alt – så mener vi det: Spenning, slåssing, lange sladder på en bane som innbyr til det – og det lønner seg med max attack gjennom flere flotte grussvinger.

Det var bare blide fjes å se – enten det gikk veien, eller rett vest. Som det gjorde for Roar Susegg (NMK Verdal Levanger), som la sin flotte Opel Kadett Caravan på taket og vipps så hadde det blitt en tøff coupe!

STUK: En ramponert Opel Kadett Caravan. Foto: Stian Ormestad.

– Ingen husker en feiging, er slagordet til Roar. Her er det alltid full satsing – enten så går det, eller så går det ikke. Eller sagt på skikkelig bilcrossvis: Vinn eller forsvinn!

LOTTERIBILEN: En av de aller siste som kjøpte lodd ble trukket ut som vinner av denne helt verst Volvo bilcrossbilen. Foto: Stian Ormestad.

Og da var også rundkast krysset av – for det ble med dette ene i jubileumsløpet 2019.

Lotteribilen har fått ny eier

Og for å sette kronen på verket etter et fantastisk jubileumsløp: Lotteribilen fikk en ny eier etter trekking etter løpet.

Og etter loddsalg i flere måneder, var det en heldig vinner som hadde kjøpt lodd på løpsdagen, i siste loddsalg-innspurt:

Lars Haagensen fra Flatanger kjøpte ti lodd på vipps klokka 13.22 på løpsdagen og vant på et av disse senere samme dag.

PALLEN: De tre beste i åpen klasse i NMK Namdals jubileumsløp 2019. Foto: Stian Ormestad.

PALLEN: De tre beste i dameklasse i NMK Namdals jubileumsløp 2019. Foto: Stian Ormestad.

PALLEN: De tre beste i juniorklasse i NMK Namdals jubileumsløp 2019. Foto: Stian Ormestad.

Se alle Bilcross.no-bildene fra NMK Namdals jubileumsløp – oppdatert!

Resultatliste NMK Namdals jubileumsløp 2019 – alle klasser.

Bakgrunn: Nytt jubileumsløp på Raabakken.

Liste over kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler 2019.