Finaleraceren Hans Bjørnar Fønnebø tok siste stikk etter tre omganger – og tre finaler!

NUMMER 1 – TIL SLUTT: Hans Bjørnar Fønnebø (NMK Nore Uvdal). Foto: Stian Ormestad.

Noen ganger klaffer alt – som det gjorde på selveste bursdagen til Hans Bjørnar Fønnebø. Han måtte gjennom tre trøblete omganger, før det ble tre heftige finaler, og så var hjemmeseieren hans!

Sjekk også: Her skal Landsfinalene kjøres i 2020-sesongen.

Sesongåpning på neste års Landsfinale-arena, Smådøl motorsenter, var lagt til lørdag 1. juni 2019.

Og det ble hjemmeseier i åpen klasse til Hans Bjørnar Fønnebø (NMK Nore Uvdal). Men det var etter en skikkelig kamp:

NESTE ÅRS LANDSFINALE-ARENA: Årets største happening på Smådøl, Smådølfestivalen siste helga i juli, er en fin anledning til å teste banen før neste års Landsfinale på samme arena. Foto: Stian Ormestad.

Akkurat med i finalekjøringen

Det åpnet så bra på selveste 33-årsbursdagen hans: Heatseier i 1. omgang. Så ble det bomgearing og masse trafikk i 2. omgang – men friskusen fikk kjempa til seg en andreplass. Før det hele endte i et svarflagg i 3. omgang.

Det holdt akkurat til en C-finale, som Hans Bjørnar gikk seirende ut av – før han vant B-finalen – og tilslutt A-finalen.

Saaben var glovarm allerede etter den første finalen, men Hans Bjørnar skryter av kjente og ukjente som kom stormende til for å hjelpe til mellom finalene.

– Det ble helt noen liter med vann over radiatoren for å kjøle den ned så godt det lot seg gjøre.

Taktisk smart i A-finalen

– B-finalen var ren plankekjøring, med varme dekk tok jeg starten – og mens de andre slåss lenger bak, kunne jeg cruise inn til seier, forteller Hans Bjørnar til Bilcross.no.

– I A-finalen ble det bra trangt ut av første sving. Jeg kom vel ut som fjerdemann, og så stopper bilen til Livgård. Akselsen og Reistad slåss om første- og andreplass, forteller seierherren. For når to slåss vinner den tredje:

HEFTIG BANE: Det er alltid show med bilcross på Smådøl – og publikum kan enkelt finne seg en gromplass i publikumsskrenten som fungerer som et naturlig amfi på begge sider av banen. Foto: Stian Ormestad.

Hans Bjørnar kom seg først forbi Reistad etter 6-ersvingen, og Akselsen svingen etter. Alternativsporet var allerede unnagjort, og dermed var det bare å jakte på Iver Kleven Hilde som ledet, men ikke hadde vært innom.

– Han tok alternativen i siste runde, og jeg kom såvidt foran han – og da var det gulflaggsone inn til mål.

Landsfinale – koste hva det koste vil!

BILCROSS TRE DAGER TIL ENDE: Smådølfestivalen starter fredag kveld, fortsetter lørdag, og avgjøres søndag. Årets dato er 26 – 28. juli 2019. Foto: Stian Ormestad.

Dermed vant Hans Bjørnar foran Iver Kleven Hilde (NMK Nedre Hallingdal) som kjørt inn til sin andre andreplass for sesongen, og Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) på det siste trinnet på seierspallen.

Nå gleder hjemmefavoritten seg stort til Smådølfestivalen senere i Sommer og neste års Landsfinale på samme arena:

– Landsfinalen 2020 skal kjøres, koste hva det koste vil! Nå skal jeg kjøre bare tre løp resten av sesongen: Smådølfestivalen, Landsfinalen og klubbløp. Biler skal spares til kvalløp i 2020!

JUNIORVINNER: Mats Berger Skagsoset (NMK Nedre Hallingdal). Foto: Privat.

Førsteårsjunior til topps

Juniorklassen ble vunnet av Mats Berger Skagsoset (NMK Nedre Hallingdal) foran Øystein Sønstebø (NMK Nore Uvdal) og Håvard Brekka (NMK Tinn).

Mats er nykomfirmert forrige helg, og unggutten tok sin aller første seier på Smådøl – og det var også første gang førsteårsjunioren har klart å fullføre et løp.

– Jeg hadde et lite mål om finale, etter at jeg har skrudd på Volvo-en hele vinteren. Jeg hadde ikke fått prøvd den noe særlig, men det løsnet fort, forteller Mats til Bilcross.no.

Det ble heatseier allerede i 1. omgang, som ble fulgt opp i 2. omgang, og med en andreplass i 3. omgang var det rett i A-finale. Der ble det seier og Landsfinale-billett til NMKs Landsfinale for junior på Konsmo 3. august.

Skal forsvare seieren med konfirmasjonsgaven

Før Juniorlandsfinalen på det blide Sørland, skal Smådølfestivalen kjøres. Og hjemme står bilen som skal brukes til å forsvare seieren i juni-løpet klar:

Det er konfirmasjonsgaven – en bilcross-Volvo, selvfølgelig.

VINNERBILEN: Volvo og bare Volvo som gjelder for Mats Berger Skagsoset (NMK Nedre Hallingdal) som tok sin aller første bilcross-seier på Smådøl sist helg med denne vinnerbilen. Foto: Stian Ormestad.

Komplette resultater finner du her – løpet er tellende som kvalifisering til årets NMKs Landsfinaler for både åpen- og juniorklasse:

Resultatlister fra NMK Nore Uvdals Juniløpet 2019.

Les mer om Smådølfestivalen i Bilcross.no-arkivet.

Sjekk også: Liste over kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler 2019.