Her er det bare femten plasser ledig – men ikke alle startlistene er like lange foran 2024-sesongen

SESONGSTART: Årets første løp på Vinjarmoen er Vårløpet, tradisjonen tro den siste helga i april. Foto: Ida Larsen, Bilcross.no.

Den siste helga i april blir den aller første store bilcrosshelga i år, der ett par løp har så å si fulle startlister litt under en måned før løp. Men det er også noen startlister som er overraskende korte.

Bilcrosspraten: En «rolig» fjelltur:

Sjekk også: – Ett bud? En tusenlapp, takk!

2024-sesongen byr på flere endringer, blant annet en høyere budpris der bilcrossbilene nå skal prises til 15.000 kroner. Tekniske regelendringer er blitt heftig diskutert, kanskje mer enn noen regelendringer før?

Kanskje har også folk litt dårligere råd, med dyrtid generelt. Gratis vognlisens for nybygg kan veie opp? Spenningen har vært stor når det gjelder påmelding til løp, når vi går en ny sesong i møte. Men alt tyder på stor interesse – hvert fall rundt noen løp og cuper.

Mange vil kjøre Vårløp på Vinjarmoen

RETT I SNØFONNA: Sene vintre har tidligere år lagt igjen noen brøytekanter rundt Vinjarmoen motorbane. Kanskje også i år? Foto: Ida Larsen, Bilcross.no.

NMK Fluberg åpnet påmelding til sitt Vårløp på Vinjarmoen allerede 18. februar, og det var kjapt mange påmeldt – og nå, en snau måned før løpsdatoen 27. – 28. april 2024 er det hele 110 navn på startlistene.

Det betyr at det kun er 15 plasser ledig før taket er nådd, på maks 125 deltakere – da settes det opp venteliste. Og det betyr også at hvis du vil være sikret plass, bør du reagere kjapt – det kan fort bli fullt før påmeldingsfristen løper ut 18. april.

Startlistene for løpet finner du her, påmelding finner du her (eksterne lenker).

Lengst startliste til Bilcross.no-cup

Samme helg kjøres Vårløpet på Kongsberg, og NMK Kongsberg var enda tidligere ute med å åpne påmelding – og det ble kjapt nesten fulle startlister, og det er det fortsatt.

Her er taket satt til hele 180 biler, før det settes opp venteliste. I skrivende stund er det bare 14 ledige plasser på startlistene her. Det betyr hele 166 påmeldt – de lengste startlistene så langt, før årets sesongstart.

Startlister for løpet finner du her, påmelding finner du her (eksterne lenker).

Under to uker til sesongstart

Begge Vårløpene, både på Vinjarmoen og på Kongsberg, teller som kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler for åpen- og juniorklasse. Kongsberg-løpet teller også som 1. runde i Bilcross.no-cup.

Flere løp har åpnet påmelding, også det aller første løpet i 2024-sesongen: Bergensracet 2024 som kjøres lørdag 13. april 2024. Her er det store pengepremier, og dette er aller første mulighet til å kvalifisere seg til Landsfinale for åpen- og juniorklasse.

Her er det langt færre påmeldt enn i fjor, da det var godt over hundre deltakere. Påmeldingsfrist er i dag, her finner du startlistene for løpet med 61 navn i skrivende stund og her finner du påmelding (eksterne lenker).

Fire bilcrossløp på samme helg

Sesongen fortsetter med Vårløp i Egersund lørdag 20. april 2024, her er påmeldingen vært åpen en ukes tid og det er ikke mer enn 21 navn på startlistene (ekstern lenke).

Helga etter kjøres det, i tillegg til nevnte Vårløp på Vinjarmoen og Vårløp Kongsberg, også Vårløp og bakkeløp i Brekka, NMK Aremark. Hele 42 vil være med og kjøre bakkeløpet lørdag – det er moro! – og 51 er i skrivende stund påmeldt til Vårløpet søndag, som teller som kvalløp og 1. runde i den nye Laban-cupen. Her finner du startlister og påmelding (ekstern lenke).

Samme helg er det også Bilcrossfestival på Rugslandsbanen i regi av KAK Kristiansand, men på nettsiden deres finner vi siste oppdatering fra i fjor.

Ikke alle har åpnet påmelding enda

VÅRLØP PÅ KRABY: Godt med påmeldinger her, men også godt med plass før taket på 130 påmeldte er nådd. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Godt med påmeldte, men likevel langt opp til taket på 130 deltakere, er det til Vårløpet på Krabyskogen lørdag 4. mai 2024. Her er det i skrivende stund 74 navn på startlistene (ekstern lenke) – dermed hele 56 ledige plasser.

NMK Hønefoss har nylig åpnet påmelding til sitt første løp for sesongen lørdag 4. mai 2024, og her er det ut fra startgropa 33 navn på startlistene for løpet (ekstern lenke) i skrivende stund.

NMK Vikedal har også terminført bilcrossløp samme helg, men her ser ikke påmeldingen ut til å være åpnet enda, ifølge nettsidene til klubben.

162 plasser ledig på startlistene

Noen løp har overraskende laber pågang. For eksempel er det eneste løpet på årets Landsfinale-bane, før selveste NMKs Landsfinale i bilcross 2024 kommer til Grenland motorsportsenter, langt ifra fulltegnet – med god margin.

NMK Tønsberg arrangerer, løpsdato er 4. og 5. mai 2024. Løpet teller som 1. runde i den nye Førermøte-cupen. Her er det ikke mer enn 38 påmeldte, snart tre uker etter at påmelding åpnet.

Det er dermed hele 162 plasser ledig på startlistene for løpet (ekstern lenke), før taket på 200 er nådd – litt overraskende når det er både cup og et løp på årets Landsfinale-bane.

Stor interesse for langdistanseløp

Videre utover vårparten har flere arrangører åpnet påmelding til løp, som for eksempel trekløveret NMK Namdal, NMK Verdal Levanger og NMK Hell som står bak langdistanseløpet Fra Namdal til Hell.

Her er det godt over hundre navn på startlistene allerede, til tross for at det er lenge igjen til både påmeldingsfrist og løpsdato, som er pinsehelga 18. – 19. og 20. mai 2024.

Også Eliteracet har åpnet påmeldingen til 2024-oppgjøret, også i pinsehelga. Her er det 111 kvalifiserte førere på startlistene (ekstern lenke), og det er 69 plasser åpent for ordinær påmelding fra og med 4. april 2024.

Har du tips om gode saker frem til sesongstart? Tips oss på snap: bilcrossno eller epost Bilcross.no@gmail.com.

Sjekk også: Samarbeider tett før sesongstart.

Bilcrosspraten: En regel-prat med Jørund:

Sjekk også: Er du enig i regelendringene? Si din mening!