Påmeldingen åpner også her – Eliteracet er tilbake

SEIER: I 2019-oppgjøret gikk Martin Borten (NMK Melhus) til topps under Eliteracet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Eliteracet gjør comeback, med sitt femte oppgjør av sitt slag i 2024-sesongen. Påmeldingen åpner nå i ettermiddag, fredag 1. mars 2024.

Sjekk også: Er du enig i regelendringene? Si din mening!

Det var høsten 2016 at bilcrossfolket først kunne lese om det nye storløpet på Bilcross.no: Dette skulle blir storløpet som samla de beste fra alle andre storløp til det ultimate Eliteracet.

Og det ble det! Allerede i sitt første oppgjør i 2017 ble dette en suksess, med ingen ringere enn Jørn R. Grinden (NMK Elverum) til topps. Det ble tre fantastiske oppgjør før pandemi-årene 2020 og 2021, før Eliteracet var tilbake i 2022.

Tilbake – igjen!

GLAD GUTT: Så glad blir du når du går helt til topps i Eliteracet. Som Martin Borten (NMK Melhus) gjorde i 2019-oppgjøret. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Men så ble det bom stopp igjen, og ikke noe Eliterace i 2023. Det ble signalisert at det kunne bli en lengre pause, men så skjedde ikke – pausen ble bare på ett eneste år, før Eliteracet er tilbake igjen, allerede i år.

Til dette løpet inviteres de beste bilcrosserne fra andre storløp, av den grunn kan dette løpet med rette kalles Eliteracet. Lørdag morgen er det frivillig trening, så blir det tre omganger lørdag.

Søndag kjøres det en fjerde og siste innledende omgang, før finaler. Alt sammen skjer på Bjorli motorsenter, NMK Nord Gudbrandsdal.

Sosial ramme rundt løpet

Gutta fra Labanpodden inntar speakertårnet, storteltet er på plass for sosialt samvær og matservering, det blir som vanlig campingplass langs hele flystripen, vegg i vegg med en av Norges råeste bilcrossbaner, melder arrangøren.

Labanpodden har delt ut invitasjoner i sin podcast gjennom vinter og vår. Alle inviterte finner du på arrangøren NMK Nord Gudbrandsdal sine nettsider (ekstern lenke).

Der finner du også all info om løpet med tilleggsregler og påmelding – og startlister når de fylles opp etter påmeldingsstart klokka 17.00 i dag, 1. mars 2024.

TIDENES FØRSTE VINNER: Jørn R. Grinden (NMK Elverum) var den første til å krysse målstreken først i en A-finale i Eliteracet, tilbake i 2017. Her slåss han igjen om seier i 2019-oppgjøret, uten å lykkes. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Mimre tilbake til tidenes første Eliterace? Grinden, Næss og Hoel til topps.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Se Bilcross.no-bildene fra Eliteracet 2019.

Les mer om løpet i Bilcross.no-arkivet.