Nå åpner påmeldingen: – Bli med på bilcross-sirkuset

ÅRETS LANGDISTANSELØP: Det omreisende bilcross-sirkuset Fra Namdal til Hell arrangeres for tredje år på rad i 2024 – og det blir nok heftigere enn noen gang i år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Fra Namdal til Hell er sesongens langdistanseløp, der det kjøres bilcross over tre dager på tre forskjellige baner. Årets dato er 18. til 20. mai 2024. Og påmeldingen åpner….  NÅ!

Sjekk også: – Vi sørger for enda litt mer power under panseret i år, ja.

Påmeldingen til løpet åpner nemlig i dag, fredag 1. mars 2024, klokka 12.00. Mer info om løpet, tilleggsregler og påmelding, finner du på nettsiden til løpet (ekstern lenke). OBS! Der var det lite å finne foreløpig, så dette er linken direkte til påmelding, her finner du startlister, og her tilleggsregler (eksterne lenker).

Tre arrangørklubber står bak: NMK Namdal, NMK Verdal Levanger og NMK Hell. Løpet kjøres på tre heftige – og veldig forskjellige – bilcrossbaner: Raabakken, Verdal og Lånkebanen.

Et omreisende bilcross-sirkus

LANGVARIG SLÅSSKAMP PÅ BILCROSSBANEN: Fra Namdal til Hell er et helt fantastisk løpskonsept, på tre veldig forskjellige bilcrossbaner. Dette bildet er fra fjorårets tre omganger på Verdal-banen, som er bane og dag nummer to av tre. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Dette løpsopplegget er det blant de råeste Stian Ormestad bak Bilcross.no noen gang har vært med på å dekke, der både bil og sjåfør skal være ganske så komplett – mye mer enn et vanlig bilcrossløp over en eller to dager, på en og samme bane.

Vi vet at det bygges mye gromt rundt om i garasjene, forberedelsene til dette løpet har vært i gang lenge allerede – og nå kan alle som vil henge med også sikre seg et startnummer på startlistene.

Blant de som er godt i rute, er tittelforsvareren i juniorklassen Sondre Aasbjørg (NMK Verdal Levanger), som har vunnet to år på rad og sikter mot sin tredje strake junior-seier.

Vil du gjenoppleve de tidligere oppgjørene, kan du se 2022-oppgjøret her:

Og 2023-oppgjøret i fjor her:

Svenskene gjorde sitt inntog

I fjor ble det for første gang en svensk seier i langdistanseløpet, og svenskene ønskes hjertelig velkommen tilbake i år – med gratis startavgift.

Det blir også en svenske i speakertårnet, der selveste Totto Høøk skal snakke publikum gjennom tre dager med heftig bilcross.

Sammen med Bilcrosspratens Mats Bjerknes, som for første gang skal få oppleve dette omreisende bilcross-sirkuset.

Og det fra speakertårnet, gjennom alle tre dager fra fredag 18. mai til og med mandag 20. mai – 2. pinsedag.

Kvalløp til Landsfinaler

LUFTIGE SVEV: På Verdal-banen blir det luft under vingene for bilcrossfolket. Øyvind Romstad (NMK Namdal) i sine fantastiske knallgrønne Opel Ascona B-er får illustrere denne saken, der han også var blant de med lengst lengde i fjorårets Fra Namdal til Hell. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Løpet kjøres over ti omganger og en hel haug med finaler over tre dager på tre forskjellige baner. Fra Namdal til Hell teller også som kvalifiseringsløp til årets NMKs Landsfinaler for både åpen- og juniorklasse.

Tips gjerne Bilcross.no om tøffe bygg og biler som er på gang i vognskjulet, bruk epost Bilcross.no@gmail.com eller send bilde og info på snap: bilcrossno.

Vil du mimre mer tilbake til fjorårets løp? Her finner du bildene fra løpether er Bilcross.no sin oppsummering av 2023-oppgjøret.

Og her kan du lese mer om løpsopplegget i Bilcross.no-arkivet.

VETERANVINNER: Øyvind Romstad (NMK Namdal) ble fjoårets beste veteran. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk også: – Vi sørger for enda litt mer power under panseret i år, ja.

Slåss seg inn til en suveren seiersrekke: – Vinn eller forsvinn!

Les mer om Fra Namdal til Hell i Bilcross.no-arkivet.

Se Bilcross.no-bildene Fra Namdal til Hell 2023.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.