Det er fortsatt mulig å melde seg på til årets sesongstart: – Og pengepremier blir det uansett!

STRAKS SESONGSTART I NORGES LAND: Og det aller første løpet går tradisjonen tro lengst vest i landet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Hele bilcross-Norges sesongstart samler 70 deltakere i det påmeldingsfristen gikk ut. Arrangøren vil veldig gjerne ha med enda flere, så derfor er det fortsatt mulig å melde seg på.

Sjekk også: Ikke alle startlistene er like lange foran 2024-sesongen.

2024-sesongen åpner tradisjonen tro på Eikås motorsenter rett utenfor Bergen by, og det skjer med Bergensracet lørdag 13. april 2024. Her er det store pengepremier, og dette er aller første mulighet til å kvalifisere seg til Landsfinale for åpen- og juniorklasse.

Det er langt flere påmeldt enn vanlig til sesongstarten, men likevel færre enn rekordåret i fjor – da var det godt over hundre bilcrossbiler til start her. Nå er antall påmeldte 70.

Utsetter påmeldingsfristen for å få med flere

BERGENSRACET: Større enn noen sinne i fjor, og arrangøren NMK Bergen håper på å gjenta suksessen i år. Pengepremier blir det uansett! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Overraskende få – sammenliknet med i fjor – påmeldte, men likevel ganske så bra sammenliknet med mange andre løp denne sesongstarten. Hva tenker dere?

– Ja, det er få deltagere i forhold til det vi håper på selvfølgelig. Men vi har nå 70 stykker på startlisten, og det er fortsatt mulig å melde seg på, sier Marius Helle Havre på vegne av arrangøren NMK Bergen.

Ordinær påmeldingsfrist er ute, men fristen er utsatt til klokka 23.59 søndag 7. april – uten etteranmeldingsgebyr. Arrangøren ønsker flest mulig til start i Bergensracet 2024.

Huser hele bilcross-Norges sesongåpning

BYNÆR BANE: Eikås motorsenter ligger rett utenfor Bergen by. Tilskuere trakk til fjorårets Bergensrace i tusentall. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Pengepremier blir det uansett!, forteller Marius til Bilcross.no. Det er ikke småtteri, og det gjelder i samtlige klasser: 1. plass gir 12.000 kroner, 2. plass 8.000 kroner, 3. plass 5.000 kroner, 4. plass 3.000 kroner og 5. plass 2.000 kroner.

NMK Bergen har fått æren av å ha den tradisjonelle sesongåpningen for hele bilcross-Norge, akkurat som NMK Hamar har avslutningen med Neglespretten.

– Vi er veldig glade for at at flere førere kommer tilbake år etter år og kjører denne sesongåpningen hos oss, sier Marius.

Ser at bilcrossen blir heftig diskutert

HEFTIG FIGHTING: Eikås er en skikkelig bilcrossbane, som innbyr til skikkelig bilcrosskjøring. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Vi har også oppgradert anlegget vårt i vinter, med blant annet nytt startsystem og nytt lyssystem, forteller Marius – det skjer alltid mye i NMK Bergen og på Eikås motorsenter.

Om den varierende påmeldingen til løp, der NMK Kongsberg med 1. runde i Bilcross.no-cup skiller seg ut som det klart største løpet, mener Marius følgende:

– Vi ser også at det er mye som skjer i sporten, rundt om i landet. Både med kostnader, bud og regler som blir heftig diskutert.

Må jobbe sammen – for bilcrossen

GRØNT FLAGG: Straks sørger blide NMK Bergen-funksjonærer for at det flotte grønne flagget vaier i vinden, for å signalisere at banen er klar. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det virker for meg som at det er en felles oppfatning om at bilcross har begynt å bli for dyrt, og dermed har kanskje bilcrossen mistet litt den folkelige statusen.

– Er sikkert mange forskjellige tanker på hvordan det kan gjøres mer rettferdig og mindre kostbart, og så videre, grubler Marius i prat med Bilcross.no, bare halvannen uke før sesongstart 2024:

– Men tenker at hvis alle jobber sammen for å holde sporten oppe, og sammen bidrar til at bilcross forblir den folkesporten det skal være, så kan vi også se lengre startlister på «små» og «vanlige» løp igjen.

Bilcross.no dekker løpet

GOD OVERSIKT: Eikås motorbane har haugevis av flotte publikumsplasser rundt så å si hele banen – som denne haugen under fjorårets Bergensrace. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Nysgjerrig på Bergenracet 2024? Her finner du startlistene for løpet med 70 navn i skrivende stund, her finner du tilleggsreglene, og her finner du påmelding (eksterne lenker).

Vil du mimre tilbake til fjorårets fartsfest, så kan du se bilder fra Bergensracet her, se Bilcross.no-filmen fra racet i fjor her, lese mer om fjorårets løp her, og lese mer om Bergensracet i Bilcross.no-arkivet her.

Bilcross.no planlegger å dekke løpet, som i fjor. Har du tips til gode saker frem mot løpet, tips oss gjerne!

STILLE FØR STORMEN: Alt er klart for sesongstart med Bergensracet lørdag 13. april 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcross-TV – se Bergensracet 2023:

Noen nordmenn har allerede tyvstartet sesongen i Sverige:

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Alt klaffet i Bergensracet 2023: – Helt uvirkelig!

Sjekk også, fra NMK Bergen: Bilcross-stafett er tilbake!