Alt klaffet i Bergensracet 2023: – Helt uvirkelig!

HJEMMESEIER! Marius Helle Havre (NMK Bergen) kan strekke armene i været, både som vinner av Bergensracet og som formann i bilgruppa som satte seg som mål å løfte bilcrossen i Bergen til gamle høyder. Det klarte de – og vel så det, med Bergensracet 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Fra siste- til førsteplass i løpet av en A-finale som legger lista høyt for 2023-sesongen: – Det var nesten så jeg bare måtte lukke øynene og håpe på det beste, forteller vinneren tilslutt Marius Helle Havre. Se video fra løpet i bunn av denne saken (kommer).

Sjekk også: Bilcrosspraten – endelig en ekte podcast!

Det ble en fartsfest vi ikke engang hadde turt å håpe på, da bilcrossen i Bergen skulle løftes til gamle høyder – med mange av de sterkeste bilcrossnavnene fra flere kanter av landet til start og en sammenhengende rekke med publikummere i solsteken.

– Aldri sett så mye publikum på Eikås noen gang, sier Marius Helle Havre (NMK Bergen) som leder bilgruppa i NMK Bergen. Dette løpet har det blitt jobba med i lange tider, med håp om å bli den suksessen det ble.

Full pott til søskenparet

SUKSESS PÅ HJEMMEBANE: Marius Helle Havre og lillesøster Marte Eline Havre (begge NMK Bergen) – lillesøster fikk bilcrossbil i konfirmasjonsgave av storebror og siden har de kjørt bilcross begge to. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Ja, dette ble bedre enn vi bare har drømt om, alt klaffer: Heftig startfelt, massevis med publikum, og strålende sol – det er egentlig ikke mulig å få det finere enn vi har det her i dag, sa Marius til Bilcross.no før finalene.

Der sto både han og lillesøster Marte Eline Havre (NMK Bergen) med full pott i hver sin klasse, åpen- og dameklasse. Begge kjører fremhjulstrekket Opel, og begge gnager seg oppover i feltet.

Marte hadde full pott etter innledende omganger, etter å alltid ha kommet ut på tredjeplass fra start. Også i damenes A-finale avanserte Marte, fra sisteplass til tredjeplass tilslutt.

Bilcross-show av ypperste klasse

HJEMMESEIER: Marius Helle Havre (NMK Bergen) sikrer hjemmeseier i seniorklassen, ellers blir det borteseier i alle andre bilcrossklasser i Bergensracet 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Storebror Marius fulgte opp dette med å kjøre seg opp fra siste- til førsteplass i A-finalen, en A-finale som vi nesten ikke har fått igjen pusten etter enda. Her ble det satset så stort at publikum fikk servert et bilcross-show av ypperste klasse – se det i videoen fra løpet (kommer).

Men det var altså Marius Helle Havre (NMK Bergen) som lurte seg vei og vant Bergensracet 2023, med Sander Narvestad (NMK Kvinedal) og Atle Norpol (NMK Bergen) med seg på pallen.

Sistnevnte gikk opp i ledelse ved rundepassering en runde, etter en snurring helt rundt og på rett vei igjen. En helt fantastisk manøver vi neppe har sett maken til!

Solid Salte-taktikk

SUVEREN SESONGSTART: Kristine Salte (NMK Egersund) var en forhåndsfavoritt i dameklassen, og svarer opp med en iskald taktikk i A-finalen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I dameklassen kom nevnte Marte Eline Havre (NMK Bergen) på tredjeplass, dermed pallplass på begge søsknene Havre – men det ble bare en hjemmeseier i Bergensracet 2023.

For i dameklassen ble Kristine Salte (NMK Egersund) for sterk på bortebane, der hun vant som hun ville med sin velkjente Volvo 850 langtak etter knallgod taktikk:

Hun gjorde unna alternativsporet i første runde, og alt gikk etter planen – det ble seier foran Robin Celine Stensrud (NMK Aurskog Høland) på andreplass.

Junior-reprise fra ifjor

SUVEREN: Tobias Spangen (NMK Hamar) starter årets sesong på samme vis som han herjet gjennom den forrige som førsteårsjunior: Med seier. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I juniorklassen var det allerede i forkant av løpet klart at det kom til å bli et vanvittig race, med så mange raske unggutter og -jenter til start. Og tilslutt fikk vi en gjentakelse av fjorårets Juniorlandsfinale:

Med fjorårets Juniorlandsfinale-vinner Tobias Spangen (NMK Hamar) foran fjorårets Juniorlandsfinale-andremann Erling Borgersen Tjelta (NMK Egersund). Tredje trinnet på pallen klatret Martin Vatland (også NMK Egersund) opp på.

Vi skal se opp for flere juniorer som ga topp-tre en god kamp om poengene i innledende omganger, som for eksempel Silje Tofting (NMK Bergen) som var så nære tre strake heatseiere.

Kast i kast i sitt aller første heat

DEBUTERER MED ET SMELL: Tre – fire runder rundt på taket gikk det for Robert Blomdal (NMK Bergen) i hans aller første start i juniorklassen. Men både bil og sjåfør var klar for neste omgang, dramatikken til tross! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Som alltid i sesongstarten var det noen som fikk den ublide æren av å bli den første til så mangt. Den aller første heatseieren i 2023-sesongen gikk til den samme mannen som vant tilslutt: Marius Helle Havre (NMK Bergen).

Den aller første rullingen på taket sto Robert Blomdal (NMK Bergen) for, i sitt aller første juniorheat gikk det kast i kast. Flaks i uflaks at han er sønn til hele Bergens Opel-høgger.

Så det var kort vei til deler og Robert stilte til start allerede i 2. omgang igjen! Det er kanskje en av de aller største prestasjonene i sesongåpningen?

Åpnet comebacket med heatseier

FORHÅNDSFAVORITT: Lasse Aaberg (NMK Bergen) hadde startnummer 1, men ble ikke nummer 1 på resultatlistene – løpet endte allerede i første heat i 1. omgang i kamp om heatseieren mot vinneren tilslutt Marius Helle Havre – en smell og hjulet løsnet og det var alt for mye ødelagt til å kunne klare å fortsette løpet for Lasse, dessverre. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Den aller første til å bli berget i sesongåpningen, var Sigbjørn Østbø (NMK Vikedal) – han var lite fornøyd over behandlingen han fikk ut av alternativsporet, der det gikk trill rundt og opp i en dekkbarriere.

Det må også nevnes at det mye omtalte comebacket til «presidenten» Michael Seilen (NMK Bergen) ble kronet med en heatseier i første forsøk – deretter ble det litt trøbbel for showmannen.

Blant alle bilcrosserne på Eikås denne dagen, fant vi også Hedda Hosås (NMK Bergen) som rekker litt bilcross innimellom all kjøringen rundt om i verden. Hør mer om det i videoen fra løpet som kommer her på Bilcross.no.

Oppdateringer underveis på løp, så også i Bergensracet 2023, kommer på snap: bilcrossno. Komplette resultater fra Bergensracet 2023 finner du på Bilcross.no sin Facebook-side.

LEVER AV BILSPORT: Hedda Hosås (NMK Bergen) fortalte Bilcross.no om drømmen sin for tre år siden – nå er den oppfylt. Hedda kjører med og mot de store stjernene i løp over hele verden. Hør mer om det i videoen fra løpet (kommer). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

KJØRETRENING: Hedda slenger seg med på bilcrossløp på hjemmebane når hun får tid – noe hun hadde denne helga. Det ble en 9. plass tilslutt i dameklassen, til tross for at Hedda kom først i mål i B-finalen. Men det var uten å ha kjørt alternativsporet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

REN LYKKE! Alle var superhappy for at en ny bilcross-sesong er i gang, også superivrige funksjonærer som for eksempel Ole Semb Lunde som hadde reist den lange veien over fjellet for å målflagge. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

FØRSTEMANN UT: Sigbjørn Østebø (NMK Vikedal) var ikke spesielt fornøyd for å bli den første i 2023-sesongen som måtte berges ut av banen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

ENDELIG!!! Bare pur glede å spore da endelig bilcross-sesongen 2023 var i gang med Bergensracet 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Se alle Bilcross.no-bildene fra Bergensracet 2023.

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!