Sikret seg Landsfinale-billett etter bare to omganger

SUPER START PÅ SESONGEN: Mats Bakken (NMK Konsmo) slo til fra første til siste start i sesongstarten på hjemmebane med Vårløp på Konsmo motorbane lørdag 22. april 2023. Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

Etter to omganger hadde Mats Bakken «tre strake» – det vil si 30 poeng, sikker plass i A-finale – og Landsfinale-billett. Hvordan er det mulig, tenker du kanskje?

Sjekk også: Bilcrosspraten – endelig en ekte podcast!

Sesongstart 2023 skjedde i sør og i vest, med første start for Vårløp på Konsmo en times tid etter første start i Bergensracet på Eikås lørdag 22. april 2023.

Begge de to første løpene for sesongen teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale i bilcross, og den som aller først var sikret en plass der, var Mats Bakken (NMK Konsmo) på hjemmebane.

Tre strake etter to omganger

PALLEN: Mats, Mads og Jarl Ivar kunne juble høyest etter Vårløp på Konsmo. Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

I Vårløpet på Konsmo – og på løp ellers i sesongen her – har de nemlig som vane å dele ut ekstrapoeng for bestetider, og Mats kjørte så styggfort med sin Volvo 240 at han satte bestetid i både 1. og 2. omgang.

Det gir til sammen 10 ekstrapoeng, i tillegg til de 20 for to heatseiere – det vil si 30 poeng og det som ellers er full pott etter to omganger.

– Deilig å være SÅ suveren?

Beholdt bilen på bud

INNPÅSLITEN: Mats Bakken ble presset gjennom mesteparten av A-finalen av den raske Ford Sierra-piloten Andre Tronstad, men Andre måtte se både kampen om seier og pallplass glippe når det ble en femteplass tilslutt. Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

Ikke så suveren, sier Mats og viser til 3. omgang: – Der ble jeg skudd av banen, forteller han. Men det hadde lite å si, han var allerede sikret A-finale – uansett hvordan det gikk i 3. omgang.

– A-finalen gikk bra, men Andre Tronstad (KAK) var truende store deler av finalen. Men alt i alt et kjempeløp!, forteller Mats om Vårløpet på hjemmebane.

I tillegg var det kun tre egne bud på vinnerbilen, så den kan fort bli klar for en ny kamp om seier allerede til helga.

Skikkelig vinnerbil

STARTRASK: Det er tak i vinner-Volvoen fra Vårløp på Konsmo – det er meget mulig at Mats Bakken kommer med samme skyss til Vårløp på Kongsberg til helga, som er 1. runde i Bilcross.no-cup 2023. Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

Da skal det kjøres 1. runde i Bilcross.no-cup på Kongsberg, og det er ikke hvilken som helst velbrukt vinnerbil fra Vårløpet på Konsmo Mats Bakken drar med seg dit.

– Det er gamle Sivesind-Volvoen fra tidligere løp på Kongsberg og Gol. Så den funker!, kan Mats røpe. Nå håper han det er en liten service, bare – før samme bil er klar for Kongsberg.

Videre på pallen kom Mads Skjæveland (NMK Egersund) i Opel Vectra og Jarl Ivar Bendixen (NMK Konsmo) i BMW 3-serie compact.

Borteseier i juniorklassen

NUMMER 1 OG 3 TILSLUTT: Juniorvinner Alexander Kallovd (NMK Kvinesdal) blir jaget av tredjemann tilslutt Ernst Sander Larsen (NMK Konsmo). Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

I juniorklassen ble det kjørt for en plass i årets Juniorlandsfinale, der Alexander Kallovd (NMK Kvinesdal) sørget for borteseier til naboklubben i sesongstarten på Konsmo.

Resten av pallen besto av hjemmekjørerne Emil Tryland Haagensen (NMK Konsmo) i Toyota og Ernst Sander Larsen (NMK Konsmo) i Honda Prelude.

Komplette resultatlister fra Vårløpet på Konsmo 2023 finner du på Bilcross.no sin Facebook-side.

På Konsmo er det aller største i løpet av denne sesongen Mestermøtet og cupfinale i Bilcross.no-cup 2023, det skjer den første helga i september.

Bilder fra løpet (alle ser du på Facebook-siden til Arntzen foto):

Alle foto: Anne Beth Mål Arntzen.

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!