Her skal landets beste bilcrossfamilie kåres: – Skal vi kalle det den store «Familiefighten»?

FAMILIENS ÆRE: Det mangler ikke på team i tankene når ideen med arbeidstittelen «Familiefighten» skal settes ut i livet, der landets beste bilcrossfamilie skal kåres. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Selv om det er så sent som første helg i september, er planleggingen godt i gang – blant annet med en ny bilcross-gjesteklasse som kan by på skikkelig familiefighter.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

I år, som i fjor, går finalen i Bilcross.no-cup på Konsmo motorbane, i det som er Mestermøte i bilcross – et storløp i tidligere tider, som er vekket opp fra dvalen igjen nå i nyere tid.

Bilcross.no-cup åpner på Kongsberg den siste helga i april, med fulle startlister og ventelister to måneder før løpsdato. Så fortsetter cupen på Sigdal sankthanshelga, og avsluttes med cupfinale på Konsmo motorbane 2. – 3. september 2023.

Diger pengepremiepott

SESONGSTART: NMK Konsmo tangerer NMK Bergen i år med å være aller først ut og stå for sesongstarten 2023, det skjer lørdag 22. april 2023. Mestermøte, som også er finale i Bilcross.no-cup 2023, og med gjesteklassen «Familiefighten», går helga 2. – 3. september 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Vi har startet planleggingen mot finaleløpet i Bilcross.no-cup og Mestermøte, forteller Daniel Laudal på vegne av NMK Konsmo. Både cupen og Mestermøte byr på rause pengepremier – fjorårets finaleløp var nok tidenes mest innbringende bilcrossløp for flere av de pengepremierte.

Pengepremiepotten er på 60.000 kroner i Bilcross.no-cup, som tidligere år, og inkludert Bilcross.no-pengepremiene skal det totalt deles ut svimlende 142.500 kroner under Mestermøte, pluss sammenlagtpremiene i cupen.

Nytt av året er en ny bilcross-gjesteklasse under Mestermøte, der den beste bilcrossfamilien skal kåres.

Løpsopplegget er omsøkt og godkjent hos forbundet.

Landets beste bilcrossfamilie

SHOW: Mestermøte på Konsmo er også finaleløp for Bilcross.no-cup – og det blir en morsom gjesteklasse der NMK Konsmo tenker nytt og spennende. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Klassen skal være en egen klasse med bil på bud, men hvor to stykker kan dele bil, forteller Daniel til Bilcross.no. – Deltakerne velger selv hvem som skal kjøre de forskjellige omgangene, men begge må kjøre X antall omganger hver. De bestemmer selv hvem som skal kjøre finale.

– De som skal kunne delta i denne klassen og være på team sammen, må enten være far/sønn, far/datter, mor/datter, mor/sønn, mann/kone, søsken eller besteforeldre/barnebarn, altså en nær familierelasjon.

Alle som slåss i dette familiære oppgjøret har også anledning til å stille til start i ordinær klasse med en annen bil. Dette blir som en gjesteklasse å regne under Mestermøte på Konsmo.

Navn har dette konseptet ikke fått enda, men initiativtaker NMK Konsmo tar gjerne i mot forslag – skal vi kalle det den store «Familiefighten»?

Sesongstart rett rundt hjørnet

«FAMILIEFIGHTEN»? Arrangøren tar gjerne i mot forslag på navn på løpsopplegget, som foreløpig går under arbeidstittelen «Familiefighten». Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Konsmo tangerer i år NMK Bergen som de første arrangørene ut, med sesongstart for 2023 lørdag 22. april. Mens det i Bergen er 121 påmeldte i skrivende stund, er det snaut 40 på Konsmo.

All info om løpet med påmelding, startliste og tilleggsregler finner du på arrangøren NMK Konsmo sine nettsider (ekstern lenke).

Begge de første løpene for sesongen teller som kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler for åpen- og juniorklasse (ekstern lenke).

Sjekk også Bilcrosspraten – nord & sør:

BRUKER DU OG SETTER PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!