Påmeldingen til årets første bilcrossløp åpner straks: – Vil løfte bilcross i Bergen tilbake til gamle høyder

SESONGSTART: Den blå og hvite bilcrossbobla bader i blått og hvitt lys i Lærdalstunnelen. Bildet er fra da bilcrossfolket farta i tur og følge til Bergen et tidligere år, med sesongstart på Eikås motorsportsenter. Årets sesongstart skjer lørdag 22. april, påmelding åpner onsdag 22. februar. Foto: Privat.

Det er som vanlig i Bergen det braker løs, med sesongens første bilcrossløp og det aller første kvalifiseringsløpet til årets Landsfinaler. I år blir det i tillegg en premiepott på 90.000 kroner! Påmelding åpner onsdag 22. februar – nøyaktig to måneder før løpsdato 22. april.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

Det er blitt en tradisjon, at de aller mest ivrige bilcrosserne fra store deler av landet reiser vestover til det aller første kvalløpet i sesongen. Slik har det vært i årevis, og slik blir det i år også.

Kanskje reiser enda flere til Eikås motorsportsenter i år, for i tillegg til sesongens aller første mulighet til å kvalle, har arrangøren NMK Bergen også satt opp pengepremier.

90.000 kroner i premiepotten

SESONGSTART I FJOR: Med fortsatt litt snø på bakken i publikumsskrenten. Foto: Privat.

– Løpet har fått navnet «Bergensracet», og det kjøres lørdag 22. april 2023. Vi kjører pengepremie på 15.000 kroner til vinner, 10.000 kroner til andreplass, og 5.000 kroner til tredjeplass – og det gjelder i både senior, junior og rallycross som gjesteklasse. Det kan også bli egen dameklasse med nok deltakere påmeldt.

Det forteller Marius Helle Havre, leder i NMK Bergens bilgruppe, til Bilcross.no.

Det betyr hele 90.000 kroner i premiepotten!

Årets første bilcrossløp i Norge

I tillegg teller løpet som 1. runde i årets Vestlandsmesterskap. Det skal også kjøres runde 5 og 6 i Vestlandsmesterskapet på Eikås motorsenter, i Sommerløpet 10. – 11. juni og Høstløpet 2. – 3. september.

Spennende er det også at Sommerløpet inngår i den nye NRC-cupen.

Men aller første spinn er altså Bergensracet lørdag 22. april. 

Heftig start på sesongen

I A-FINALE I FJOR: Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal) kjørte inn til tre strake, A-finaleplass, og han ble dermed den første som kvalifiserte seg til NMKs Landsfinale i bilcross, i kvalløpet på Eikås i fjor. Foto: Privat.

Dette er sesongens første bilcrossløp på landsbasis, så det høster alltid stor oppmerksomhet etter en lang bilcross-pause gjennom vinteren. Mange sitter nok klare til å melde seg på.

Påmeldingen åpner onsdag 22. februar – akkurat to måneder før løpsdato. Mer info kommer på NMK Bergens nettsider (ekstern lenke).

At det blir en heftig start på sesongen, med en knallhard kamp om de aller første Landsfinale-billettene, det er det liten tvil om.

Tak på 150 påmeldte

– Sesongens første løp er også sesongens største løp her hos oss, forteller Marius til Bilcross.no. På det meste er det rundt 100 deltakere på dette løpet, mens normalen ellers i sesongen er rundt 50 – 60.

– Håpet vårt i år er 150 deltagere, nå som vi sikter mot et storløp med pengepremier og litt ekstra rundt løpet, i tillegg til at det er kvalløp, sier en ivrig bilgruppe-leder til Bilcross.no.

Målet er å ta Bergen-bilcrossen tilbake til gamle høyder – og det var ikke småtteri!

Venter stor pågang

FJORÅRETS JUNIORPALL: Stian Bårdseth (NMK Elverum) tok sin første bilcross-seier i Bergen i fjor, han er fortsatt junior og kan være fullt kapabel til å forsvare tittelen i år. Foto: Privat.

Det er all grunn til å forvente stor pågang når påmeldingen åpner 22. februar. Det blir satt opp venteliste hvis det skulle komme flere påmeldinger enn taket på 150 påmeldte.

– Så må vi vurdere når det nærmer seg om vi eventuelt skal ta med flere hvis det blir venteliste. Erfaringsmessig kommer de fleste med også fra venteliste.

Mer info om løp, tilleggsregler, påmelding og publikumsinfo kommer på NMK Bergens nettsider (ekstern lenke).

Snakker vi om bilcrossens største moromann?

Fra arkivet: – Det kom nesten en liten tåreskvett etter tre strake.

Bli med Bakkerud på bilcross i Bergen.

Les mer om NMK Bergen.

, ,