Ny budpris er satt: – Noe midt i mellom

Budprisen settes til 15.000 kroner og indeksreguleres hvert andre år framover – det høster alle slags reaksjoner i bilcross-miljøet.

Sjekk Bilcrosspraten – torsdager på Bilcross.no.

En budpris på 15.000 kroner er den største økningen vi har sett noen gang i budpris, opp 4.000 kroner fra dagens pris på 11.000.

Likevel er den nye prisen langt ifra det mange mener er riktig budpris i dag, justert etter konsumprisindeksen av 5.000 1981-kroner.

15.000 kroner, ferdig diskutert

NY BUDPRIS: Bilcrossen er basert på bud – og verdien av en bilcrossbil er fra og med 2024-sesongen satt til 15.000 kroner. Med indeksregulering hvert andre år av den prisen som utgangspunkt, vil vi alltid ligge bak verdien som ble satt da bilcrossen kom til Norge i 1981. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det ville blitt rundt 20.000 kroner i dag, altså enda 5.000 kroner opp. Det ville ikke Norges Bilsportforbunds bilcrosseksjon, som informerer i en pressemelding (ekstern lenke) om ny budpris fra 2024-sesongen:

– Budprisen vil i 2024 være kr. 15 000,-. Videre vil denne prisen vurderes indeksregulert annethvert år, med utgangspunkt i 2024, informeres det – det siste er en gammel kampsak som endelig slår gjennom.

Nå er spørsmålet bare om utgangspunktet på 15.000 kroner er riktig? Tidligere har Bilcross.no skrevet at man traff fantastisk godt med den prisen som ble satt fra start: 5.000 kroner i 1981.

Fart og spenning – til en rimelig penge

Veldig kjapt ble bilcrossen den folkesporten den er i dag. En bilsport med fart, action og adrenalin – til en rimelig penge. Men mange har ment at det koster for mye å bygge nye biler etter hvert som alt blir dyrere, og budprisen ikke fulgte med i kostnadsveksten.

Det koker i Bilcross.no-gruppa, igjen. Nå diskuteres den nye budprisen, som noen støtter, og mange mener er både for lav og for høy. Forbundet gikk for noe midt i mellom.

Videre vil ordningen, som har feilet før og feilet igjen, med et begrenset antall bud per person bli skrotet. Igjen.

Bedre ordning for digitale bud

Når det gjelder digitale bud, informerer forbundet følgende: Arrangører vil fortsatt kunne ha mulighet til å ha elektronisk budgivning dersom de ønsker. Programmet vil bli utbedret og testet ytterligere.

Men budene må betales fysisk i budluke. Dette fordi dette er noe av det som kan skape utfordringer foreløpig. Det vil si at når man har lagt inn bud må man gå i budluken, vise frem sin kvittering og betale.

Betalingen vil da bli registrert i systemet. Kun de som er registrert betalt vil være med i trekningen. Den store fordelen med dette er tidsbruken på trekning. Lister med kontrollnummer vil kunne publiseres av arrangør.

Viktig med reserveløsning

Budkonvolutter vil utgå i sin nåværende form og arrangører kan selv produsere budskjema som kan brukes. Dette vil også fungere som reserveløsning dersom et elektronisk system svikter.

Reserveløsning vil bli beskrevet i reglement, og det vil bli utarbeidet instrukser og rutiner for anbudsansvarlig hos arrangør.

Mal for budskjema vil bli gjort tilgjengelig for alle arrangører.

Endringer for de yngste og eldste

Av andre ting vil det fra 2024 bli mulig for utøvere med lisens for bilcross junior trening å delta i klubbløp, på lik linje med ordinær juniorlisens. Det forutsettes da at man har helårslisens, ikke engangslisens.

Det blir også ryddet opp i aldersgrensen for veteran, der arrangørene selv har kunnet velge frem til nå.

Nå blir grensen satt ved 50 år.

Sjekk Bilcrosspraten – torsdager på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!