Påmeldingen til Bergensracet er i gang: Første mulighet til å kvalle og store pengepremier

SESONGSTART: Første start i 2024-sesongen går på Eikås motorsenter, NMK Bergen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bergensracet løftet bilcrossen tilbake til gamle høyder og vel så det på Eikås motorsenter i fjor våres. Nå er det nye 120.000 kroner i pengepremier, pluss at de aller første Landsfinale-plassene skal deles ut.

Sjekk også, fra NMK Bergen: Bilcross-stafett er tilbake!

Det er fjorårsvinner og NMK Bergens bilcrossgruppeleder Marius Helle Havre som informerer om påmelding-start og pengeprmier til Bilcross.no.

Marius røper at i år er planen å komme med brikke, ikke bil – altså være med å arrangere.

Skal arrangere, ikke vinne

BRIKKE, IKKE BIL: Tittelforsvarer Marius Helle Havre (NMK Bergen) vil mest sannsynlig la noen andre overta tittelen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Dermed ligger veien åpen for en ny Bergensrace-vinner, siden tittelforsvareren mest sannsynlig er mer opptatt av å arrangere enn å vinne i år.

Bergensracet 2024 kjøres lørdag 13. april, det er kvalifiseringsløp for både åpen- og juniorklasse, til deres respektive NMKs Landsfinaler.

Det blir også pengepremier i alle klasser.

120.000 kroner i pengepremier

Totalsummen blir den samme som i fjor, 120.000 kroner, – mulig det blir litt annen fordeling i år, men totalen er lik, forteller Marius Helle Havre til Bilcross.no rett før påmelding åpner.

– Blir spennende når påmelding åpner i kveld!, sier NMK Bergen-ildsjelen før påmelding åpner 1. februar klokka 20.00.

Og det ble kjapt trafikk på startlistene:

Spangen raskest – også med påmeldingen

ALLEREDE PÅMELDT: Ett par Narvestad-navn står allerede på startlistene. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Tobias Spangen (NMK Hamar) var kjappest på påmeldingen i juniorklassen, det er en gutt vi neppe trenger å bruke så lange tiden på å presentere – dobbelt Landsfinale-vinner som han er. Og han vant juniorklassen i fjor.

Flere fra øverste del av resultatlistene kom kjapt på på torsdagskvelden, og det blir spennende hvem som hiver seg med i sesongstarten 2024.

Her finner du NMK Bergens nettside, her finner du påmelding, her tilleggsregler, og her finner du en til enhver tid oppdatert startliste (alle eksterne lenker).

Brakstart på bilcross-sesongen

Bergensracet ble en brakstart på bilcross-sesongen i fjor. Over mange år har dette vært sesongstarten for bilcross-Norge, og stort sett har det også vært den aller første muligheten til å kvalifisere seg til Landsfinale.

Men aldri har NMK Bergen klart å samle flere førere til start, enn fjorårsoppgjøret. Vil du mimre tilbake til den fartsfesten, så kan du sjekke ut disse linkene:

Se bilder fra Bergensracet i fjor, se Bilcross.no-filmen fra racet i fjor, les mer om fjorårets løp, og les mer om Bergensracet i Bilcross.no-arkivet.

Se Bergensracet 2023:

Alt klaffet i Bergensracet 2023: – Helt uvirkelig!

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.