Bilcrosspraten: «Stein gæærn» – del 1

Han fikk kallenavnet «Stein gæærn» i speakertårnet. Men bak all moroa, lå det et alvor: Kjærlighet og respekt for bilcrossen, som gjorde bilsport mulig for alle og enhver. Kanskje hadde vi ikke vært der vi er i dag, uten engasjementet og påfunnene til denne karen?

Sjekk Bilcrosspraten: Bilsportboken spesial.

Sjekk også: «Takk for at Bilcross.no finnes».

Stein Arne Fosshem kjørte faktisk det aller første bilcrossløpet her til lands, og tok heatseier i første heat. Men det ble ikke mange løpene bak rattet, det ble langt flere bak mikrofonen.

Kanskje kjenner de færreste igjen navnet hans, men hører du stemmen så skjønner du kjapt at det er snakk om «Stein gæærn» – speaker på små og store løp siden 1982.

Bidro til bilcrossens suksess

BILCROSSEN ER ALDRI LANGT UNNA: Stein Arne Fossheim (79) har en bilcrossbil i garasjen, det er barnebarnet Stian Fossheim (25) som låner plassen til å skru på en skrukkete Honda. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Han talte bilcrossens sak: Svarte på alle spørsmål om budregler og andre rariteter med den nye folkesporten. Han løftet frem profiler, så folk allerede fra starten av sto på skotuppene for å følge med på de fremste friskusene på bilcrossbanene.

«Stein gæærn» fikk lokalavisa til å komme på løp, det ble store oppslag med heftige bilder og minst like heftige sitat – var det noen som spurte, så mente han villig vekk mangt og meget og svarte med store bokstaver.

Dette er en kar som bidro til at bilcrossen ble en stor suksess ut fra startgropa, og han snakka på løp helt til langt utpå 2000-tallet.

Stemmen på små og store løp

Han var stemmen over høyttaleranlegget på Landsfinaler, på jubileumsløp hver gang bilcrossen skulle feire runde år. Han har pratet på over 500 små og store løp, men i sin 35. sesong som speaker var det slutt tilbake i 2016.

– Da var det jaggu nok, sier Stein Arne Fossheim og ler godt i prat med Stian Ormestad. «Stein gæærn» er fortsatt på løp nå og da – og han har en bilcrossbil stående i garasjen. Det er barnebarnet som låner plass.

Vi tar en bilcrossprat med gærningen bak mikrofonen, dette er del 1 av 2. Støtte? Bilcross.no-vippsen er 54 02 81.

YouTube og podcast

Du ser Bilcrosspraten som vanlig fra klokka 19.00 på torsdagskveldene, og samme kveld er praten også ute som podcast:

Her finner du Bilcrossprat på Apple podcast, og her finner du den på Spotify.

Vil du mimre mer tilbake til bilcrossens barndom, så sjekk ut disse sakene.

BILCROSSPRAT: Hjemme hos Stein Arne Fossheim, bedre kjent som «Stein gæærn» i speakertårnet. Mikrofonen er lagt på hylla, en gang for alle, nå. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
, ,