Starter sesongen i Sverige: – Helt ubeskrivelig moro!

Ikke bare er 2024-sesongen i gang for et knippe nordmenn som reiste til Sverige for å kjøre vinterløp, men det ble også en norsk seier!

Se Bilcross.no-bildene fra løpet på Bilcross.no sin Facebook-side.

Sjekk også: Bilcrosspraten – Gardermoen vinter spesial.

Likenas MK har kjørt sine vinterløp i årevis, og som oftest er det noen nordmenn med – i år var det fem som kjørte for norske klubber til start.

Det viktigste er å komme i gang med sesongen, forteller juniorjentene Marie Grinden (NMK Elverum) og Ingrid Furulund (NMK Hamar).

– Helt ubeskrivelig

JAGER: Ingrid Furulund (NMK Hamar) jakter plasseringer og sanker poeng nok til en C-finale i sitt første løp på snø og is. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

TOMMEL OPP: Førstepri er å komme i gang med sesongen, deretter å få kjørt så mye som mulig. Derfor en stor tommel opp fra Ingrid når finale er sikret. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det er helt ubeskrivelig. Bare det å høre motor igjen, forteller Ingrid om den tidlige sesongstarten på svensk jord. Hun kjemper seg til en C-finale, det gjør også Marie.

Vegard Jota (NMK Trysil) kjører B-finale og blir beste nordmann i åpen klasse, han blir også en stor publikumsfavoritt og beste bakhjulstrekker.

Men den som gjør det aller best av alle nordmennene i sesongstarten på svensk jord, det er veteranen Lars Ivar Mastad (KNA Kongsvinger).

Bedre sent enn aldri

SAAB I VINTERSOL: Lars Ivar Mastad (KNA Kongsvinger) er fryktet blant konkurrentene i Sverige, med tre seiere på CV-en før Vinterracet 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

SAAB-LIVET: Med en ny drivaksel i neven, så er Lars Ivar Mastad straks klar for finale. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Lars Ivar begynte med bilcross som veteran, da han var over 40 år gammel. Den første seieren tok han som 45-åring i veteranklassen under Sommerfestivalen for femten år siden.

Nå er 60-åringen en rutinert bilcrosser, til tross for at han startet i voksen alder. På svensk jord har han tre seiere fra før av – dette ble hans fjerde.

Med syv – åtte baner innenfor ti – tolv mil på den andre siden av riksgrensen, blir det mest kjøring i Sverige. Og der er han fryktet blant konkurrentene.

Vinterkjøring – men ikke vinterløp

JAGER: Marie Grinden (NMK Elverum) sliter med startene, men slåss seg oppover i feltet i alle sine heat. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

TRADISJON: Marie startet sesongen i Sverige i fjor, og gjør det igjen i år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

PUBLIKUMSFAVORITT: Vegard Jota (NMK Trysil) gjør sitt beste resultat i Sverige med B-finalekjøring – han blir med det beste bakhjulstrekker i Vinterracet 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

VAKKERT: Volvo-en kaster snø og is rundt Femtåbanan – det er helt tydelig at Vegard koser seg bak rattet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Her hjemme i Norge er det mulig å teste bilcrossbilen på trening, nå vinterstid. Det kjøres på baner over store deler av landet – men ingen vinterløp.

Det er et savn blant mange, men ingen arrangører har – heller ikke denne vinteren – tatt utfordringen og rigget i stand et vinterløp her til lands.

Bilcross.no besøkte vinterkjøringen Gardermoen forrige helg:

Dette var bilcross-sesongen 2023 – se video:

Se Bilcross.no-bildene fra løpet på Bilcross.no sin Facebook-side.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
,