Bilcrosspraten: Gardermoen vinter spesial

Bilcrossbanen på Gardermoen blir enda mer BILCROSS – og det blir rått!

Bakgrunn: Gode muligheter for å lufte bilcrossbilen.

Stian Ormestad som står bak Bilcross.no kastet seg i bilen sist lørdag for å lukte halvveis forbrent bensin igjen, i det bilcrossbilene sladdet seg vei på snø og is på mange kanter av landet.

Turen gikk til Gardermoen motorpark, rett og slett fordi vi er nysgjerrige på hva som skjer med den gamle staselige bilcross-klubben som det har vært så stille fra.

En bragd av et bilcrossløp

ILDSJELER: Tormod Karlstad og Sturla Hansen, henholdsvis leder av hovedstyret og bilgruppa i NMK Gardermoen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Gardermoen var den siste arrangøren av NMKs Landsfinale, før det ble to år korona-avlyst under pandemien. Kanskje har klubben fått lide av både det ene og det andre?

Vi ser ofte at lufta går ut av ballongen hos klubber som huser store løp med stor suksess – Landsfinalen på Gardermoen var helt fantastisk, fra første start til siste målgang.

Etter en så stor bragd av et bilcrossløp, kan det være tungt å starte opp igjen på nytt. I tillegg har pandemien ødelagt mye for mange klubber.

Banen blir mer BILCROSS

ABSTINENSER: Endelig litt eksos igjen. Ingenting er som en bilcrossbil i fri dressur. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Men noen har stått på for å holde dampen oppe i NMK Gardermoen. De kan fortelle at selv om det har vært ganske så stille utad siden Landsfinalen 2019, så har det skjedd mye i kulissene. Spesielt bilcross-traseen er blitt ny og bedre – mer BILCROSS.

Dette er utbedringer som blir synlige i fullt monn først når snøen smelter og bilcrossfolket kommer til banen og ser med egne øyne.

Vi tar en prat med ildsjelene i klubben, pluss noen av de som tok turen for å sladde på glatta sist helg.

Lørdag 8. juni er datoen å holde av

DIGGER BANEN: – Jeg sladder like mye, uansett om det er sommer eller vinter, sier Robin Kværner (17). Han liker Gardermoen-banen veldig godt, også på vinterføre. I passasjersetet sitter Malin Ritter (24). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Datoen å sette av for å henge med på bilcross på Gardermoen igjen, er lørdag 8. juni 2024. Da kjøres det bilcross på den nye bilcross-traseen, og løpet teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen for åpen- og juniorklasse.

Vil du mimre tilbake til NMKs Landsfinale for bilcross 2019 på Gardermoen, kan du se bildene fra løpet her, og du kan lese mer om løpet her.

På filmen snakker vi med Tormod Karlstad og Sturla Hansen, henholdsvis leder for hovedstyre og bilgruppa i NMK Gardermoen. Videre kioskdamene Bente Karlstad, Hege Sjøli og Rita Gulbrandsen. De aktive er Malin Ritter, Robin Kværner og Helene Nakkerud med pappa og storesøster.

UTÅLMODIG: Helene Nakkerud (16) klarer nesten ikke vente til første løp i 2024-sesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

SØSTRE I FARTA: Helene og storesøster Guro Nakkerud (20) deler på å råkjøre i denne nyriggede Opelen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

KLARE FOR KØ: Kioskdamene liker seg best når det koker foran disken sin, på Gardermoen motorpark. Rita Gulbrandsen, Bente Karlstad og Hege Sjøli har lang erfaring fra å få køen unna. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

KLAR, FERDIG, KJØRR! Trening på vinterføre er vel og bra, vi savner vinterløp her til lands. Kanskje noen prøver seg med det til neste vinter? Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

SPINNER AVGÅRDE: Robin Kværner (17) har hatt denne Mercedesen helt siden han startet med bilcross som junior trening. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

SHOWER: Robin vet å legge bilcrossbilen bredt – og det er flott! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
,