Gode muligheter for å lufte bilcrossbilen denne helga

Vi vet om hvert fall tre bilcrossbaner som holder vinteråpent denne helga. Så dette blir nok den første helga i 2024 med mange bilcrossbiler i fri dressur.

Sjekk også: «Takk for at Bilcross.no finnes».

NMK Krabyskogen har allerede fra før jul holdt banen åpen for vinterkjøring, så også denne helga lørdag 10. februar 2024.

Men denne helga følger også minst to andre klubber på: NMK Elverum og NMK Bø.

Bilcrossbaner i vinterdrakt

MORO PÅ GLATTA: Det er noe helt eget å legge bilcrossbilen bredt på snø og is. Arkivfoto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

For å starte med sistnevnte: Ralle on ice skulle egentlig vært kjørt forrige helg, men vinterværet er uforutsigbart som alltid. Så NMK Bø utsatte moroa til denne helga. 

– Vi ønsker alle velkommen til en dag med kjøring på banen vår, nå på glatta. Vi har brøytet bane, så her er det muligheter for sladding og gøy!

Bilcross-snappen (bilcrossno) er full av klargjøring av biler – og snømåking. Det blir en tidlig sesongstart for mange, med Ralle on ice.

Åpen for alle – også de som vil se på

NMK Elverum starter, også denne helga, med vinterkjøring på Starmoen, åpent for alle – også de som bare vil komme og se på.

I tillegg kommer faste vinterbaner, som for eksempel Hebbes racing på Solevannet i Sigdal som har eksistert i mange tiår.

Det er lenge siden dette var en bilcross-arena, men her kjøres det jevnt og trutt gjennom vinteren.

Kort om Ralle on ice lørdag 10. februar 2024:

 • Dette er for bilcrossbiler, vanlige biler og crosskart. Kun lov med veigodkjente dekk, altså ikke ispigg. Bilcross og crosskart bruker sitt eget teknisk reglement. Vanlige biler – reglement finner du på NMK Bø sitt Facebook-event. Aldersgrense for å kjøre er 18 år, utenom bilcross junior og crosskart, dere kjører som vanlig på førerlisens. Aldersgrense for å sitte på er 15 år.
 • Pris er 500 kr pr fører og 250 kr pr passasjer. Har man ikke førerlisens så kan man kjøpe engangslisens på telefon, vi viser deg når du kommer på banen.
 • Vi lager en tøff akebakke for de minste, så ta med akebrett!
 • Det blir kjøring fra klokka 10.00 til folk blir lei…
 • Ved spørsmål ta kontakt på telefon 46826232.

Kort om vinterkjøring på Starmoen lørdag 10. februar 2024:

 • Det kan kjøres med biler med og uten lisens da lisens kan løses for dagen. Vi kjører med dekk godkjent for vei, om ønskelig kan is hjul brukes på ikke drivende hjul, men på drivende hjul er det på bud med vei hjul.
 • Ordinær trening avgift. 200 kr ekstra for is hjul på ikke drivende hjul. Passasjerer må også løse lisens for og sitte på, kontroll vil bli utført.
 • Tidsskjema:
  Innsjekk 10:30 til 11:00
  Kjøring fra 11:00 til 14:00

Kort om vinterkjøring på Krabyskogen lørdag 10. februar 2024:

 • Registrerte biler, uregistrerte biler, lisens biler og crosskart.
 • Lov med ishjul på lisensbiler med bur. Kan endres i løpet av dagen ved stor slitasje på banen.
 • Her finner vi ikke noe om priser, mulig det er oppgitt i tidligere events på Facebook (det er nå lagt inn info om dette i kommentarfeltet til saken på Bilcross.no sin Facebook-side).
 • Det blir kjøring fra klokka 12.00 til 15.00.

Etter at denne saken ble publisert, har vi også fått tips om snøkjøring på Wallenberg arena, NMK Orkla – mer info finnes på Facebook, forteller klubben.

Vi får også tips om vinterkjøring på Gardermoen motorpark, NMK Gardermoen, samme lørdag.

Det samme med NMK Bergen som har vinterkjøring på Eikås motorsenter.

Har vi gått glipp av noe? Send epost til Bilcross.no@gmail.com!

PERFEKTE FORHOLD: Rallebanen viser seg fra sin aller beste vinterlige side denne helga. Her skal det bli fart om moro lørdag 10. februar 2024. Foto: Christian Jensen, NMK Bø.

Dette var bilcross-sesongen 2023 – se video:

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.