Samarbeider tett før sesongstart: – Akkurat dette er det kanskje ikke så mange som er klar over

PÅ FARTA: NMK Aremark-leder Torill Minge under Sommerfestivalen på Brekka i fjor. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det er ikke sikkert bilcrossfolket vet hvor mye vi samarbeider, oss klubben i mellom, forteller ildsjelene som nå forbereder ett par av sesongens første bilcrossløp.

Sjekk også Bilcrosspraten: En regel-prat med Jørund.

Det er en hel gjeng med ildsjeler som tipser Bilcross.no om det de kaller et helt nødvendig samarbeid på tvers av klubbene. Det gjelder også klubber som arrangerer løp på samme helg.

Som for eksempel NMK Kongsberg, som kjører 1. runde i Bilcross.no-cup på sitt Vårløp siste helga i april, samtidig som NMK Aremark kjører 1. runde i Laban-cupen med bakkeløp lørdag og Vårløp søndag. Begge løpene teller også som kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler.

Kanskje ikke så mange som vet

PÅ FARTA: NMK Kongsberg-ildsjel Linn Kristin Sundet under et tidligere bilcrossløp på Kongsberg motorsenter. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Derfor byr Bilcross.no på et interessant innblikk i kulissene i klubbene som arrangerer løp – til og med samme helg. – Ja, vi har snakket om det, og tror at det kan være positivt å få frem, sier Torill Minge, leder i NMK Aremark.

– Det er kanskje ikke så mange som vet hvor mye vi hjelper hverandre. Det er ikke ofte dette blir nevnt utad, det er kanskje ikke nok fokus rundt dette.

– Men som leder av en klubb, så er dette meget viktig, forteller Torill til Bilcross.no.

Utveksler erfaringer og ideer

– Vi jobber godt sammen hele året, og vi deler erfaringer og tanker. Vi gjør det vi kan for hverandre og stiller opp hos hverandre som funksjonerer på løp gjennom sesongen.

– Det å drøfte planer og få gode innspill av hverandre, det er gull verdt!, forteller Torill, og det understøttes fra NMK Kongsberg-hold ved Linn Kristin Sundet.

Hele bilcross-Norge er på mange måter ett, men det er naturlig at noen samarbeider mer med noen enn andre, som oftest ut ifra geografi.

Liknende samarbeid på tvers av klubber finner vi på alle kanter av landet.

Aldri vanskelig å be

EKSOSLUKT: Snart er sesongen i gang igjen på Brekka, med bakkeløp og Vårløp den siste helga i april. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Aremark samarbeider tettest med NMK Kongsberg, NMK Gardermoen og NMK Trøgstad. NMK Kongsberg har NMK Aremark, NMK Bø og NMK Modum Sigdal blant sine nærmeste samarbeidspartnere. Begge har selvfølgelig enda flere klubber de samarbeider med.

Verken NMK Aremark eller NMK Kongsberg er vanskelige å be hvis andre klubber trenger hjelp, og de nevner begge hverandre som nære samarbeidsklubber.

Enda de arrangerer løp på samme helg, nå i sesongstarten 2024:

Et helt unikt bilcrossmiljø

– Flere vil kanskje bli overrasket over det, siden dere er «konkurrenter» med løp samme helg. Likevel samarbeider dere tett, noe som viser at «konkurranse-stempelet» ikke er så veldig fremtredende i bilcrossen. Det kan det kanskje heller ikke være, fordi alle er avhengig av hverandre – samarbeid gjør alle bedre?

– Helt riktig, svarer Torill på chat med Bilcross.no, etterfulgt av en tommel opp. – Vi får masse god hjelp fra NMK Kongsberg. Pluss alle de andre klubbene vi også samarbeider godt med.

– Det er rett og slett et helt unikt bilcrossmiljø – også oss arrangørklubber i mellom, oppsummerer Torill og Linn Kristin i prat med Bilcross.no.

SNART SESONGSTART: Også på Kongsberg er bilcross-sesongen i gang den siste april-helga. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk også: Starter 2024-sesongen med bakkeløp og kvalløp.

Sjekk også: Første påmelding til 2024-sesongen er åpnet.

Se Sommerfestivalen 2023:

Se Sølvcrossen 2023:

Se Vårløpet på Kongsberg 2023:

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.