Første påmelding til 2024-sesongen er åpnet: – Vi klarte rett og slett ikke å vente lenger

LANDETS ELDSTE ARRANGØRKLUBB: NMK Kongsberg arrangerte det aller første bilcrossløpet her til lands for 43 år siden. Nå har de allerede åpnet påmeldingen til første løp i den 44. sesongen til den driftige klubben. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Ildsjelene i NMK Kongsberg er som alltid ivrige, og Buskerud-klubben som også var den aller første bilcross-arrangøren her til lands er aller først ute med å åpne påmelding til løp i 2024.

Sjekk Bilcrosspraten: Bilsportboken spesial.

Sjekk også: «Takk for at Bilcross.no finnes».

Og et snaut døgn etter at påmeldingen åpnet lørdag 20. januar 2024 er det godt over 130 påmeldte – og taket er satt til 180 deltakere.

Når det antallet nås, settes det opp venteliste – all erfaring er at det blir tatt med mange fra venteliste når det nærmer seg.

Sesongens første storløp

SKIKKELIG BILCROSSBANE: Kongsberg-banen skal huse to storløp i 2024-sesongen, som tidligere: Vårløpet i april og Sølvcrossen i september. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vi snakker om Vårløpet på Kongsberg motorsenter den siste april-helga 27. og 28. april 2024. Løpet teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for senior- og juniorklasse. Dette har i flere år vært sesongens første storløp over to dager.

Her finner du påmelding, her finner du en til enhver tid oppdatert startliste, og her finner du tilleggsregler for løpet (eksterne lenker).

Dette blir den 44. bilcross-sesongen for landets første bilcross-arrangør.

To storløp på Kongsberg

– Vi klarte rett og slett ikke å vente lenger, sier Linn Kristin Sundet på vegne av NMK Kongsberg til Bilcross.no, om den tidlige påmelding-åpningen.

NMK Kongsberg kjører også et storløp til i 2024-sesongen, tradisjonen tro: Sølvcrossen 2024 kjøres helga 21. og 22. september.

Vil du mimre tilbake til forrige Vårløp på Kongsberg, finner du bildene fra 2023-oppgjøret her, og film fra løpet her.

Se Vårløpet på Kongsberg 2023:

Sjekk datoene for NMKs Landsfinaler i 2024-sesongen – og alle kvalifiseringsløp.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.