Nå blir dette løpet et todagersløp – for første gang

FRA EN- TIL TODAGERSLØP: Neglespretten har, så vidt Bilcross.no har fått greie på, aldri vært kjørt over noe annet enn en dag. I 2024-sesongen blir også dette løpet et todagersløp. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Noen av de første nyhetene for den neste sesongen handler om noe som skjer helt på slutten: Neglespretten blir for første gang kjørt over to dager i 2024-sesongen.

Sjekk Bilcrosspraten: Bilsportboken spesial.

Sjekk også: «Takk for at Bilcross.no finnes».

Det er ikke bare Juniorlandsfinalen som vokser seg dobbel så stor og lang fra en- til todagersløp, også Neglespretten har vært et tradisjonsrikt endagersløp som nå blir til todagersløp i 2024.

Så vidt Bilcross.no har klart å bringe på det rene, har aldri Neglespretten vært kjørt over mer enn en dag før. – Nei, det har det aldri skjedd før, sier Guro Buvik i NMK Hamar om Neglespretten som todagersløp.

Romsligere med tid og deltakere

CUP: Ifor Willliams-cup går over Vårløp, Sommerløp og Neglesprett på Vendkvern-banen, NMK Hamar. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det har aldri manglet på interesse, med mange som vil kjøre og lang venteliste. Men med en kort høstdag å gjøre det på mellom soloppgang og -nedgang har deltakerantallet vært begrenset og tidsskjema trangt. Nå kan det bli romsligere med tid og deltakere, når løpet skal kjøres over to dager.

Datoen for Neglespretten blir helga med lørdag 5. og søndag 6. oktober 2024. Dette er tradisjonen tro sesongavslutning for de aller fleste i bilcross-Norge, og løpet teller som finaleløp i Ifor Williams-cup 2024.

Cupen går over Vårløp lørdag 25. mai, som også er kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale i bilcross, og Sommerløp helga 22. og 23. juni, som også er kvalifiseringsløp for NMKs Landsfinale for junior, og tilslutt Neglespretten, som cupfinale.

Her kan du lese mer om Ifor Williams-cup i Bilcross.no-arkivet, og her kan du lese mer om Neglespretten i Bilcross.no-arkivet.

Vil du mimre tilbake til forrige Neglesprett, så finner du bildene fra Neglespretten 2023 her, og film fra løpet (og cupen) her.

Se Neglespretten og cupfinale 2023:

Sjekk datoene for NMKs Landsfinaler i 2024-sesongen – og alle kvalifiseringsløp.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.