Landets beste bilcrossjunior skal kåres på Bollandsmoen: – Vi er godt i rute

JUNIORLANDSFINALE: NMK Melhus gleder seg til å ta i mot juniorer fra hele landet. Bildet er fra en tidligere Juniorlandsfinale. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Vi skal lage den beste Landsfinalen for juniorer som noensinne har vært arrangert!

Sjekk Bilcrosspraten: Bilsportboken spesial.

Sjekk også: «Takk for at Bilcross.no finnes».

NMK Melhus har mye å skryte av i klubbhistorien sin. De første Landsfinalene i bilcross gikk på den legendariske, og nå nedlagte, Lyngåsbanen i Lier.

Da Landsfinalen skulle begynne å gå på rundgang, falt valget aller først på NMK Melhus. Det var tilbake i 1988. Her har det vært bilcrossbane i over 40 år nå.

Landsfinale-sirkuset kommer igjen

BILCROSS PÅ BOLLANDSMOEN: Et flott motorsportanlegg, som skal huse tidenes beste Juniorlandsfinale? Den første helga i august er dette stedet å være for alle bilcross-interesserte. Foto: NMK Melhus.

Nå kommer nok en gang Landsfinale-sirkuset til NMK Melhus og deres bilcrossbane på Bollandsmoen motorsportsenter, 36 år etter deres første Landsfinale-arrangement.

Gjennom 2024-sesongen skal de beste juniorene på 36 kvalifiseringsløp landet over få invitasjon til å kjøre dette løpet, som uten sidestykke er juniorenes mest prestisjefylte løp.

Kvalløpene er spredd fra Rana i nord til Konsmo i sør, så her blir det deltagere med stor geografisk spredning.

Løpsdato er helga 3. og 4. august 2024 – for første gang kjøres en Landsfinale som et todagersløp.

Årets store happening

NMK Melhus, med sin lange og stolte tradisjoner, har gjennom 40 år etablert seg med flott motorsportanlegg på Ler i Melhus, der alle fasiliteter er på plass for at det skal bli et vellykket løp på alle måter:

– Arrangementskomiteen har kommet godt i gang med sitt arbeid, og jobber for at dette skal blir årets store happening for juniorer innen den populære motorsport-grenen, skriver de i en pressemelding:

– Det er utrolig mye som skal på plass før et slikt løp, og vi er avhengige av mange hender gjennom hele denne helga, forteller Lars Anders Helgemo, leder for arrangementskomiteen.

LEDER AV ARRANGEMENT-KOMITEEN: Lars Anders Helgemo, NMK Melhus. Foto: Privat.

– Vi har vært i gang med planleggingen i noen måneder allerede og er godt i rute.

Tidenes beste?

– For oss som arrangørklubb av Landsfinalen for juniorer er det veldig gledelig at det kan være så mange kvalifiseringsløp til løpet i august. Det betyr jo at vi kan få mange påmeldte.

Det står heller ikke på ambisjonene for lederen av arrangørkomiteen, som har et klart mål for helgen i august.

– Vi skal lage den beste Landsfinalen for juniorer som noensinne har vært arrangert!

NMK Melhus gleder seg til å ta i mot 150 juniorer – landets beste.

GODE BILCROSSMINNER: På bildet ser vi blant andre Stian Ormestad, mannen bak Bilcross.no, som 9-åring – klar for å heie på pappa Terje Ormestad og resten av NMK Tønsberg-kjørerne som hadde kvalifisert seg til NMKs Landsfinale i bilcross 1988. Årets Juniorlandsfinale-arrangør har med andre ord lang erfaring som Landsfinale-arrangør. Foto: Privat.

Sjekk datoene for NMKs Landsfinaler i 2024-sesongen – og alle kvalifiseringsløp.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
,