Dobbel cupfinale – dobbelt så mye å kjempe om

ACTION I RØDT, HVITT OG BLÅTT: Hjemmekjørerne kjører hardt på Rallebanen, men de skal få hard konkurranse i 2024-sesongen. Da kjøres det både Bø-cup og Bilcross.no-cup-finale her den siste helga i september. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det blir full rulle på Rallebanen denne sesongen – og det hele topper seg med cupfinale i både Bø-cupen og Bilcross.no-cup.

Bakgrunn: Bilcross.no-cup 2024 på tre bilcrossbaner med stor B!

Sjekk også Bilcrosspraten: En regel-prat med Jørund.

NMK Bø har som vanlig tre løp på planen, i tillegg til klubbløp for sine egne medlemmer:

  • Helga 11. – 12. mai: 1. runde i Bø-cupen 2024, Rallebanen, NMK Bø.
  • Helga 6. – 7. juli: Sommerløp på Rallebanen, NMK Bø – 2. runde i Bø-cupen 2024.
  • Helga 28. – 29. september: Finaleløp på Rallebanen, NMK Bø, 3. runde og cupfinale i Bø-cupen 2024 og Bilcross.no-cup 2024.

Dobbel cup-finale

STOR FALLHØYDE: Sigbjørn Haugland (NMK Bø) går høyt ut, foran en ny sesong – akkurat som han gjorde i fjor. – Fallhøyden, for min del, har nok blitt forholdsvis stor, men det var den i 2023 – og det gikk jo greit da. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Etter at det ble kjent at årets Bilcross.no-cup går på Kongsberg, Gardermoen og at finalen er lagt til Rallebanen i år, har vi fått flere henvendelser om det skulle gå ut over Bø-cupen. Svaret er: Selvsagt ikke!

Bø-cupen kjøres som vanlig, også i 2024-sesongen. Mens Bilcross.no-cupen åpner på Kongsberg, fortsetter på Gardermoen, og avsluttes på Rallebanen.

Det vil si at NMK Bø sitt Høstløp den siste helga i september teller som cup-finale i begge cupene.

Kongen av Rallebanen

Det er Kongen av Rallebanen veldig happy for: – Det hadde vært utrolig moro å gjort det bra i begge cupene, stiller til start med ingen andre planer enn å stå på toppen.

Sier en alltid like lite beskjeden Sigbjørn Haugland (NMK Bø) til Bilcross.no. Han har så absolutt ingen grunn til å være beskjeden, heller.

Sigbjørn vant samtlige tre Bø-cup-løp på hjemmebanen i fjor – noe ingen andre har klart noen gang før ham.

Samler poeng i begge cupene

CUP-ÅPNING PÅ KONGSBERG: Tradisjonen tro – og med fulle startlister, tradisjonen tro. Det er bare åtte plasser ledig i skrivende stund. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sigbjørn forteller at han allerede er klar for alle tre løpene på hjemmebane i år. – Bilene blir nøye sett i mellom på rekke og rad nå, at bilene holder et helt løp krever en del arbeid.

Når det gjelder Bilcross.no-cupen har han ikke mulighet til å kjøre første runde på Kongsberg, forteller han – men andre runde på Gardermoen har han allerede sett seg ut. Og selvsagt finaleløpet på hjemmebane.

Så målet er å samle sammen så mye poeng som mulig i begge cupene – som begge avsluttes på Rallebanen helga 28. og 29. september 2024.

Ole Henry stiller siktet inn på ny cup-seier

Fjorårets Bilcross.no-cup-vinner Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) forteller at han har trua på de tre banene i årets cup: – Kule baner, alle tre – rakk å prøve en ny bilcross-versjon av Gardermoen i fjor høst, forteller han – allerede påmeldt til 1. runde på Kongsberg med startnummer 18 (ekstern lenke).

Ole Henry får et luksusproblem ikke så mange andre er forunt foran det siste løpet, finaleløpet på Rallebanen – det krasjer med NGK Masters, der Ole Henry er tidenes beste norske bilcrosser.

Ligger han på topp tre etter to runder, så vurderer han å heller kjøre finaleløpet i Bilcross.no-cup fremfor NGK Masters, forteller han før sesongen – og en ny Bilcross.no-cup – braker løs.

EN AV LANDETS BESTE BILCROSSERE: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) vant det siste løpet på Kongsberg i fjor, Sølvcrossen – og sikter seg inn på seier i Vårløpet på samme bane, og best mulig grunnlag for resten av Bilcross.no-cup 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bakgrunn: Bilcross.no-cup 2024 på tre bilcrossbaner med stor B!

Har du tips om spennende saker og ting som skjer i vognskjul rundt om i det ganske bilcross-land før en ny sesongstart?

Tips gjerne Bilcross.no på Bilcross.no@gmail.com!

Er du enig i regelendringene foran 2024-sesongen? Si din mening:

Er du enig i regelendringene foran 2024-sesongen?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Sjekk også Bilcrosspraten: En regel-prat med Jørund.

Startet sesongen i Sverige: – Helt ubeskrivelig moro!

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Les mer om Bilcross.no-cup i Bilcross.no-arkivet.

,