Bilcross.no-cup 2024: Tre bilcrossbaner med stor B!

CUP-FINALE: På en ekte bilcrossbane. NMK Bø har arrangert Damelandsfinale, og skal til neste år arrangere Veteranlandsfinale. I år er de ny arrangør i Bilcross.no-cupen, og får finaleløpet til Rallebanen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Første runde i årets cup går på Kongsberg, som tidligere. Så fortsetter cupen på Gardermoen og Rallebanen – skikkelig bilcross-cup på skikkelige bilcrossbaner, med andre ord.

Sjekk også: Bilcrosspraten – Gardermoen vinter spesial.

Bilcross.no-cup ble kjørt første gang i 2015, så neste år feirer cupen 10 år. Flere forskjellige baner er blitt kjørt, og i år kommer det inn to nye: Gardermoen og Rallebanen.

Den gode gamle cup-åpningen på Kongsberg består, med så å si fulle startlister to måneder før løp. Les mer om det i denne Bilcross.no-saken.

Bilcross med stor B

PUBLIKUMSBANE: Det er aldri kjedelig med bilcross generelt, og ikke på Rallebanen spesielt. Her blir det fullt med folk på publikumsplass når Bilcross.no-cup 2024 skal avgjøres med vinn-eller-forsvinn på Rallebanen den siste helga i september 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Tre ekte bilcrossbaner, med andre ord. Med cup-åpning på Kongsberg – der det i skrivende stund er 15 plasser ledig på startlistene før det eventuelt settes opp venteliste.

Så fortsetter cupen på Gardermoen motorpark, der NMK Gardermoen har tatt noen grep foran 2024-sesongen og lager banen til enda mer bilcross.

Årets finalebane Rallebanen, NMK Bø, trenger neppe noen lenger introduksjon. En legendarisk Bilcrossbane med stor B.

60.000 kroner i premiepotten

HVEM FLAGGES INN FØRST? Det blir dobbel spenning på Rallebanen i september, da skal både Bø-cupen og Bilcross.no-cupen avgjøres. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det ligger fortsatt 60.000 kroner i premiepotten, som fordeles på de seks beste i cup-sammendraget til slutt. Nytt av året er at veteranene får være med og slåss om cup-poeng og pengepremier.

Dermed kjøres det cup i alle fire bilcrossklassene åpen, dame, junior og veteran. Hele reglementet for Bilcross.no-cup 2024 finner du her.

Det er mye nytt bilcross-blod i kulissene, der blant annet resultatservice med cup-poeng skal komme kjappere etter løp.

Flere cuper kommer til

FLERE CUPER: Bilcross.no-cup var så å si alene, men nå kommer det stadig flere cuper til i Bilcross-Norge. Det er veldig moro! Laban-cupen er en nykommer i år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

At Bilcross.no-cup er populært, viser antall henvendelser med all tydelighet. Det går ikke en dag uten spørsmål om cupen, og skulle det gå en dag eller to – så kommer det tre spørsmål den tredje dagen.

Så det er med stor glede å se at tre solide arrangørklubber trår til og lager cup, med Bilcross.no med i navnet, også denne sesongen.

Dette er en av landets lengste nålevende cuper, og det er gledelig å se at det kommer flere cuper til.

Best gjennom sesongen

CUP-ÅPNING: På Kongsberg motorsportsenter, siste helga i april. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Dette er en litt annen måte å kjøre bilcross på, som mange setter pris på – der du kan sanke poeng gjennom en hel sesong og bli belønnet for å være jevnt god og med i toppen.

Ifor Williams-cup på Vendkvern, NMK Hamar, har vært en stor suksess helt siden første året med cup i 2019.

Bø-cupen er også en fest fra første til siste runde på Rallebanen.

Cup-renessanse

2. RUNDE PÅ GARDERMOEN: Fulle startlister, og full publikumsvoll – det er drømmen for NMK Gardermoen. Bilcross.no-cup vil gjerne være med på å bidra til det. Løpsdato her er lørdag 8. juni 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vi vet at det også skal kjøres Laban-cup i år, en spennende nykommer, og Nordlandscup, Vestlandsmesterskap, Mesterskap Nord, med flere er løpsopplegg der flere arrangører går sammen om å kjøre kval- og cup-løp. Tips gjerne Bilcross.no om cuper vi bør holde øynene oppe for.

Det er veldig moro at cupene har fått en renessanse, for det var ikke stort med cuper da Bilcross.no-cupen så dagens lys for ni år siden.

Har denne cupen vært med på å få fart på cuper igjen, så er ingenting mer gledelig.

Solide arrangører

MER GRUS – MINDRE ASFALT: NMK Gardermoen tar bilcrossen tilbake, med en ny trase foran 2024-sesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Vi er veldig klare for cup, og har ikke angret et sekund på å bli med på dette, forteller Linn Kristin Sundet i NMK Kongsberg. De er veldig happy for lange startlister og full fart på Kongsberg-banen med Bilcross.no-cupen på laget.

Hun er glad for å få med nykommeren NMK Gardermoen på laget i år, men det er ingen fersk bilcross-klubb, med stolte tradisjoner og flere storløp i tidligere tider – senest NMKs Landsfinale i bilcross 2019 i nyere tid. Det var et fantastisk bilcrossløp, fra A til Å.

Nå har klubben tatt noen grep for å gjøre banen til mer bilcross, og har et håp om å løfte bilcrossen tilbake til gamle høyder, forteller Tormod Karlstad i NMK Gardermoen. Det blir gjerne Bilcross.no-cupen med på, så vi håper på lange startlister på Gardermoen igjen.

Finaleløp på Ralle

BILCROSS MED STOR B: Det skjer noe på Rallebanen – bestandig. Her vinner bare den tøffeste – og lureste – frem. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Finaleløpet vil i år gå på den legendariske Rallebanen, NMK Bø. Det går ikke an å få det mer bilcross enn på denne banen, der den gode gamle traseen er beholdt helt siden åpningsløpet på 1990-tallet.

Det kommer til å bli en fantastisk Bilcross.no-cupfinale hos en klubb som lenge har ønsket å bli med: – Vi har så trua!, forteller Christian Jensen i NMK Bø:

– Vi har hatt en drøm om akkurat dette – vi gleder oss veldig til å ta i mot Bilcross.no-cup-sirkuset til Rallebanen!

Løpsdatoene for Bilcross.no-cup 2024 blir følgende:

  • NMK Kongsberg, Kongsberg motorsportsenter, kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for åpen- og juniorklasse – 1. runde – helga 27. – 28. april 2024.
  • NMK Gardermoen, Gardermoen motorpark, kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for åpen- og juniorklasse – 2. runde – lørdag 8. juni 2024.
  • NMK Bø, Ralle motorbane, 3. runde og cup-finale i både Bø-cupen 2024 og Bilcross.no-cup 2024 – helga 28. – 29. september 2024.

Bilcross.no besøkte vinterkjøringen Gardermoen forrige helg:

Les mer om Bilcross.no-cup i Bilcross.no-arkivet.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
,