Me sjåast på Gol: Råere enn dette blir det neppe?

BOBLER OVER: Bilcrossno-snappen inneholder mer eller mindre klare bobler til fight på Fuglehaugen og Goldagsløpet 2023. Helt øverst i høyre hjørne årets Goldagsskyss til tidligere Goldagsløp-vinner Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal) som blir gjest i denne ukas Bilcrossprat. Foto fra snap: bilcrossno.

Det koker på bilcross-snappen og noe av det som deles der kan du se på Bilcross.no sin Facebook-side. Oppladningen til Goldagsløpet er godt i gang, og til helga blir det en fartsfest vi neppe har sett maken til noen gang på Fuglehaugen – eller ellers i Norges land.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Goldagsløpet 2023: Over 300 påmeldt på en time.

Mimre tilbake på fjorårets Goldagsløp? Se Bilcross.no-bildene.

Goldagsløpet 2023, Norges største bilcrossløp, arrangeres over samme lest som foregående år med frivillig trening fredag fra 16.30 til 20.00, der det kjøres 1 x 2 runder.

Lørdag starter 1. omgang klokka 08.00 og søndag starter resten av omgangene klokka 09.30, det skal kjøres fire omganger før de avgjørende finalene søndag ettermiddag – 16 finaler i tallet totalt.

Deltakere fra nesten femti forskjellige klubber

FARTSFEST PÅ FUGLEHAUGEN: 300 deltakere skal kjempe om seierne i Goldagsløpet 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Depotsjef Ragnar Løstegård, som også har et tusentalls timer på banen som banesjef, forteller til Bilcross.no at han satt her en kveld og kikket på startlistene, som ble fylt opp med 313 navn på en time:

– Det er søren meg sjåfører fra 48 (!) forskjellige motorklubber i Norges land! Vi gleder oss!

Arrangøren NMK Gol driver og organiserer og stabler på plass startlister.

Landets største bilcrossløp i 33 år

I skrivende stund, i starten av uka før løpet, er det 296 navn på startlistene, og 35 på ventelistene – der det blir fylt på med heldige deltakere som kommer med fra venteliste hele tiden.

At det blir 300 til start til slutt, er ganske sikkert – det vil si landets største billøp, også i år – 33 år etter det aller første Goldagsløpet i 1990.

Alt er lagt til rette for deltakere og publikum, og all info om løpet finner du på arrangøren NMK Gol sine nettsider (ekstern lenke).

Gratis parkering, gratis skyss

Arrangøren minner som alltid om at det går gratis buss mellom Gol sentrum – Glitre – Gol camping og opp til Fuglehaugen motorsenter både lørdag og søndag.

– Vi oppfordrer publikum til å parkere gratis i sentrum og benytte seg av tilbudet med gratis buss opp og ned, skriver arrangøren på sine nettsider.

– Benytt gjerne vår langtidsparkering på Glitre stadion fra torsdag til søndag, står det skrevet – med mer info på NMK Gol sine nettsider (ekstern lenke).

Strøkne og supergromme biler

DRAMATIKK: Slik så det ut i tidenes første A-finale i Goldagsløp-historien. Se hele løpet i Bilcross.no-arkivet. Det blir neppe noen mindre hard kamp om seieren i sommer. Foto fra filmen.

Oppladningen til Goldagsløpet har allerede vært i gang en god stund i Bilcross.no sine kanaler, med mange bilder av strøkne og supergromme biler som kommer til start på snap: bilcrossno.

Også albumet for Goldagsløpet på Bilcross.no sin Facebook-side ruller og går, med noen av de grommeste bildene og bilene fra snap.

Dette albumet vil også bli oppdatert med bilder fra løpet, så følg med.

Mye Gol-prat i Bilcrosspraten

Og til sist, men ikke minst: Torsdagen før Goldagsløpet blir det en Bilcrossprat der dette løpet vil dominere ganske så totalt. Vi hadde også i våres en Bilcrosspraten – Gol spesial, som du finner her.

Du ser og hører Bilcrosspraten som vanlig på Bilcross.no fra klokka 19.00 på torsdagskvelden, all Bilcrossprat finner du her.

Den kan også høres på Spotify og andre pod-plattformer i etterkant av YouTube-sendingen.

Tett med kanoner i alle klasser

Det er tett med kanoner på startlistene i samtlige klasser, og raske sjåfører kommer med raske biler – en kombo som ikke kan bli råere enn i Goldagsløpet. Sjekk bare startlistene her (ekstern lenke).

Løpet blir nok også årets hardeste kvalløp til NMKs Landsfinaler for åpen- og juniorklasse. Det er bare å sette snuta mot Gol og få med seg moroa til helga, der Goldagsløpet er eneste terminfestede bilcrossløp i landet.

– Velkommen til en fartsfylt helg på Fuglehaugen motorsenter, ønsker NMK Gol.

Fra arkivet: Bilcrosspraten – Gol spesial:

Mer fra arkivet: Se finaledagen i det aller første Goldagsløpet:

Mimre tilbake på fjorårets Goldagsløp? Se Bilcross.no-bildene.

Les også: Bilcrosskjendiser og Torgeir og kjendisene.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!