Goldagsløpet 2023: Over 300 påmeldt på en time

FARTSFEST PÅ FUGLEHAUGEN: 33 år etter det aller første Goldagsløpet er startlistene allerede fulle for årets oppgjør. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det var godt annonsert, og mange fikk en travel lunsj i dag: Klokka 12.00 åpnet påmeldingen til Goldagsløpet 2023, og en time senere var venteliste satt opp.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Sjekk også: Goldagsløpet 2023 går også vekk fra digitale bud.

Goldagsløpet 2023: Bilcrosskjendiser og Torgeir og kjendisene.

– Det er jo utrolig morsomt at så mange sitter å venter på at påmeldingen skal åpne, og at så mange vil kjøre hos oss – vi er overveldet, sier Ingrid Haugo på vegne av arrangøren NMK Gol.

– Vi setter stor pris på at interessen for Goldagsløpet fortsatt er så stor.

33 år med Goldagsløp

DRAMATIKK: Slik så det ut i tidenes første A-finale i Goldagsløp-historien. Se hele løpet i Bilcross.no-arkivet. Det blir neppe noen mindre hard kamp om seieren i sommer. Foto fra filmen.

Og «fortsatt» er et stikkord, for dette har vært Norges største billøp i flere tiår. Helt siden det aller første oppgjøret tilbake i 1990 har dette vært et av bilcross-sommerens høydepunkt.

Det er det fortsatt – 33 år senere. Mens mange storløp har kommet og gått i løpet av alle disse årene, har Goldagsløpet bare befestet sin posisjon som storløp.

I løpet av de 33 årene som har gått har det bare blitt en større og større prestasjon å gå helt til topps her.

Strømmet inn

Løpet kjøres helga 15. – 16. juli 2023, og det skjer som vanlig på den fantastiske bilcrossbanen på Fuglehaugen der bilcrosspublikummet har full oversikt over all moroa på banen.

Over 300 påmeldinger på en time er ny rekord, og ser vi nærmere på tallene så var det over 100 påmeldt på ti minutter, 275 påmeldt på en halvtime.

Og før arrangøren rakk å stenge påmeldingen rakk startlisten å runde 300 med god margin, med 313.

Så her strømmet påmeldingene inn, fra første sekund etter påmeldingstart.

Venteliste

SOMMER, SOL OG BILCROSS: Goldagsløpet er en del av Goldagan i sentrum, der shutlebusser blir satt opp til og fra banen hele helga. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Klokka 13.15 meldte arrangøren til Bilcross.no at venteliste var satt opp, og i skrivende stund er det allerede 30 navn der. Som vi vet er det alltid gode sjanser til å komme med fra venteliste, så det er bare å melde sin interesse fortsatt.

NMK Gol har forlengst et forrykende opplegg klart for årets Goldagsløp, 33 år etter det aller første Goldagsløpet tilbake i 1990.

Det blir moro på banen, i sentrum, og hele Gol er med på fartsfesten.

Goldagsløpet 2023

Påmelding og startlister, tilleggsregler og all info om løpet og opplegget rundt finner du på NMK Gol sine nettsider (ekstern lenke).

Sportity-appen blir offisiell oppslagstavle for løpet, passord er Goldagslopet2023.

Og mens vi venter på årets oppgjør, så kan du mimre tilbake på tidligere Goldagsløp i Bilcross.no-arkivet – eller se finaledagen av det aller første oppgjøret:

Se også Bilcrosspraten – Gol spesial:

Mimre tilbake på fjorårets Goldagsløp? Se Bilcross.no-bildene.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!