Goldagsløpet 2023 går også vekk fra digitale bud: – Mest av alt av hensyn til funksjonærene våre

GOLDAGSLØPET: Norges største billøp gjennom flere tiår. Det er 33 år siden aller første oppgjør av dette slaget på Fuglehaugen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Norges største billøp gjennom flere tiår ville gå for digitale bud, men tør ikke det likevel. Mest av alt av hensyn til sine flinke funksjonærer. Og Bilcross.no kjenner til at mange potensielle deltakere avventer påmelding ut ifra hva arrangøren velger.

Les om helga som kommer: 300 skal kjempe om nye cup-poeng.

Goldagsløpet 2023: Bilcrosskjendiser og Torgeir og kjendisene.

NMK Gol har forlengst et forrykende opplegg klart for årets Goldagsløp, 33 år etter det aller første Goldagsløpet tilbake i 1990. Det blir moro på banen, i sentrum, og hele Gol er med på fartsfesten.

Dette er Norges største billøp, med tanke på lengden på startlistene. Det er også et av de aller grommeste løpene å gå helt til topps i. Da sier det seg selv at det samler et imponerende gromt startfelt med både biler og sjåfører.

Stor bud-bekymring

BUD-BEKYMRING: Bilcross.no har fått flere henvendelser fra bilcrossutøvere som sitter på gjerdet. De avventer budløsningen på Goldagsløpet, der mange er bekymret for en digital versjon. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Derfor har det vært knyttet stor spenning til valg av budløsning, etter at det digitale budsystemet krasjet sist helg – til stor bekymring for arrangørklubben NMK Kongsberg bak NMKs Landsfinale for damer 2023.

Og de fleste hadde allerede fått med seg at NMK Gol hadde oppgitt at de ville bruke digitalt budsystem i tilleggsreglene.

Slik blir det likevel ikke, får Bilcross.no bekreftet fire dager før påmelding åpner.

Endrer tilleggsreglene

Vi får opplyst at blir ikke lagt ut noen førermelding på det, fordi tilleggsreglene kan endres helt frem til påmelding åpner – og det er gjort. Punktet om digitale bud er blitt endret tilbake til slik det har vært tidligere år: Bud på gamlemåten.

– Vi bestemte oss for å gå tilbake på manuelle bud fordi det er mye mistillit til det digitale budsystemet og av hensyn til våre funksjonærer. Vi er veldig for digitale bud og prøver gjerne igjen neste år.

– Men akkurat nå følte vi at det ikke passet seg slik på grunn av omstendighetene rundt digitale bud, sier Ingrid Haugo på vegne av arrangøren NMK Gol.

Skåner funksjonærene

– Vi føler vi har gjort et riktig valg med tanke på våre funksjonærer, de vil vi skåne mest mulig, sier Ingrid. Vel vitende om kaoset som oppsto på Kongsberg sist helg.

Det gikk hardt utover frivillige funksjonærer som prøvde å gjøre det beste ut av en umulig situasjon. Du kan lese mer om budkollapsen her, og høre mer om det her.

Goldagsløp-påmelding åpner mandag 26. juni klokka 12.00. Da vil det bli et skikkelig kjør for å sikre seg plass på startlistene til Goldagsløpet 2023.

Planen klar forlengst

Påmelding (når den åpner) og startlister, tilleggsregler og all info om løpet og opplegget rundt finner du på NMK Gol sine nettsider (ekstern lenke). Sportity-appen blir offisiell oppslagstavle for løpet, passord er Goldagslopet2023.

Les mer om planen for Goldagsløpet 2023 her, som var klar allerede tidlig på vårparten.

Se også Bilcrosspraten – Gol spesial:

Les også: Ny budrekord – ikke bare i Norge, men i Norden.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!