Stor cup-helg: 300 skal kjempe om nye cup-poeng

SLÅSSKAMP PÅ SIGDAL: Det blir en hard kamp om de neste poengene i Bilcross.no-cup på Sigdal til helga. Bilcross.no-cup avsluttes den første september-helga på Konsmo motorbane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

En ny stor bilcrosshelg er i vente, der det kjøres 2. runde i begge de største bilcross-cupene i landet: På Sigdal skal det kjempes om nye poeng i Bilcross.no-cup, og på Vendkvern skal det kjempes om nye poeng i Ifor Williams-cup.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Sjekk også: Det utrolige budkaoset.

Nok en bilcrosshelg med godt over 400 påmeldte til løp over store deler av landet. Av dem er 300 påmeldt til to av de største bilcross-cupene her til lands. Det skal godt gjøres å ikke finne seg en fin plass til campingstolen, for å oppleve grom bilcrosskjøring – også denne helga.

Det aller største løpet til helga er 2. runde i Bilcross.no-cup, med marginalt flere påmeldte enn 2. runde i Ifor Williams-cup – to store bilcross-cuper der spenningen stiger stort med en ny hard kamp om cup-poengene. Men begge steder er påmeldingen fortsatt åpen.

Nå 156 påmeldt på Sigdal

SOMMERTRADISJON: Sankthanscrossen på Sigdal er blitt kjørt siden 1980-tallet, og har helt siden den gang vært et av de store sommerløpene. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcross.no-cup begynte tradisjonen tro på Kongsberg i slutten av april, i det som fortsatt er sesongens største startfelt – og her ble det kamp om cup-poengene. Det blir det også på Sigdal i Sankthanscrossen 24. – 25. juni 2023, som teller som 2. runde i cupen. Finalen går på Konsmo den første helga i september.

Det er i skrivende stund 156 påmeldte, og fortsatt mulig å melde seg på. Påmelding finner du her, startliste her, og tilleggsreglene for løpet her – og all info om Sankthanscrossen finner du på arrangørens NMK Modum Sigdal sine nettsider (ekstern lenke).

Bilcross.no-cup kan du lese mer om i disse sakene. Cupen har eksistert helt siden 2015. Første start på Sigdal går lørdag klokka 09.00 både lørdag og søndag.

Les om 1. runde i årets Bilcross.no-cup her.

Nå 144 påmeldt på Hamar

SOMMERTRADISJON: Sommerløpet på Hamar går tradisjonen tro over to dager, med en lang startliste. Et av de store sommerløpene gjennom årtier. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Ifor Williams-cup har sine røtter tilbake til Hamar-cupen som ble startet opp i 2019, som siden 2020-sesongen har hatt navnet etter hovedsponsoren for cupen. Sommerløpet 24. – 25. juni har røtter langt lenger tilbake i tid. Vårløpet var 1. runde, og Neglespretten i oktober er finaleløpet.

Det er i skrivende stund 144 påmeldte, og det er fortsatt mulig å melde seg på. Påmelding finner du her, startliste her, og tilleggsreglene for løpet her – og all info om Sommerløpet finner du på arrangørens NMK Hamar sine nettsider (ekstern lenke).

Ifor Williams-cup kan du lese mer om her. Hovedsponsoren sørger også for det tradisjonelle biltralle-lotteriet (ekstern lenke), der inntekten går til NMK Hamar. Første start på Vendkvern går klokka 09.00 lørdag og klokka 09.30 søndag.

Les om 1. runde i årets Ifor Williams-cup her.

Feirer 30-årsjubileum

OPPGRADERT: Begge cup-arrangørene har det til felles at de har oppgradert baneanlegget, både Vendkvern- og Sigdal-banen har blitt jobbet mange timer dugnad på foran denne sesongen. Foto: Privat.

Det kjøres også Jubileumsløp for NMK Grane på Svenningdal motorstadion til helga, og hele 86 deltakere er påmeldt i skrivende stund. Arrangørklubbens 30-årsjubileum skal feires med et skikkelig heftig bilcrossløp.

Det har, etter det Bilcross.no får tips om, aldri vært flere til start på den gode, gamle bilcrossbanen i nord. Fortsatt er påmeldingen åpen ett par dager til, all info finner du på Bilsportportalen.no (ekstern lenke).

Jubileumsløpet kjøres lørdag og søndag, med første start klokka 12.00 begge dager.

Mesterskap Nord-finale-arena

STOR BILCROSSHELG: Også til helga skal godt over 400 bilcrossere slåss om plasseringene på bilcrossbanen, og hele 300 av dem slåss i tillegg om poeng i en av de to store bilcross-cupene her til lands. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Søndag skal det kjøres bilcrossløp på Ulvstuhaugan i regi av NMK Støren, her er det i skrivende stund 26 påmeldte – men det er enda tre dager igjen med påmelding. Mer info finner du på arrangørens nettside (ekstern lenke).

Det er også terminført Sankthansløpet på Harstad motorsportsenter i regi av NMK Harstad, og her er det 37 påmeldte i skrivende stund – og fortsatt mulig å melde seg på. All info finner du på Bilsportportalen.no (ekstern lenke).

NMK Harstad skal også arrangere finalen i Mesterskap Nord senere denne sesongen, der man må kvalifisere seg for å stille til start.

Sjekk også: «Nye» Vendkvern; – en snillere bane for bilene.

Alt klart for Sankthanscross på Sigdal:

Les også: Ny budrekord – ikke bare i Norge, men i Norden.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,