Alt klart for Goldagsløpet 2023 – allerede: Bilcrosskjendiser og Torgeir og kjendisene

MAKS ATTACK: Slik kan en A-finalestart i Goldagsløpet se ut – dette er fra A-finalen i 2017-oppgjøret. Årets løpsdato er 15. – 16. juli 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Helt siden det aller første oppgjøret på Golsfjellet i 1990 har dette blitt selve symbolet på bilcross-sommer.

Hele 350 påmeldte til bilcrossløp i april – allerede!

Det aller første Goldagsløpet gikk av stabelen sommeren 1990 – og arrangøren NMK Gol var en av de aller første som kombinerte det sosiale med det sportslige.

Pionerene ville at det skulle bli en bilcrosshelg med noe å finne på for hele familien, også etter at siste heat var kjørt. Dermed ble bilcrossløp kombinert med Goldagan.

Norges største billøp

DRAMATIKK! Slik så det ut i tidenes første A-finale i Goldagsløp-historien. Se hele løpet i Bilcross.no-arkivet. Foto fra filmen.

Og som det heter: Resten er historie. For dette har blitt Norges største billøp. Og det meste er på stell for en ny årgang – allerede nå. Årets løpsdato er 15. – 16. juli 2023, og de supre sosiale rammene rundt bilcrossløpet er allerede på plass:

Tradisjon tro går startskuddet allerede torsdag, med en sosial happening for alle som skal kjøre og jobbe gjennom helga, melder NMK Gol til Bilcross.no:

NMK Gol ønsker gi noe tilbake til funksjonærer og førere som år etter år stiller opp. Festen blir på Pers, og det er ikke småtteri klubben disker opp med.

Mingle og mimre

FARTSFEST: Du får servert bilcross på sitt aller beste på Fuglehaugen, der publikum har god oversikt fra høyden. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Torgeir og kjendisene er booket inn, og etter konserten blir det DJ i baren og pianoentertainer i pianobaren. Før konserten blir det muligheter for å få kjøpt grillmat ute, mingle og mimre.

– Vi spanderer grillmat på alle våre funksjonærer. Vi oppfordrer så mange som mulig til å bli med på denne kvelden. Selv om det er en kveld for å hedre våre funksjonærer og førere, er alle hjertelig velkommen.

– Det gjelder enten man er familiemedlem, mekaniker, bekjente eller lokale sambygdinger, informerer NMK Gol om det som blir en bilcrossens venners venners-fest på Pers.

Mer musikk og moro

PARTY! Torgeir og kjendisene kjører showet fra scenen på Pers torsdag 13. juli. Pressefoto: Torgeir og kjendisene.

Lørdag blir det konsert med Dolls’n Girls partyband og Carina Dahl, som er verdt å få med seg. – Det jobbes med gode parkeringsmuligheter nede i Gol sentrum. Både for bobiler, busser, campingvogner, og så videre, der du kan bo hele helga.

– Vi jobber med langtidsparkering hvor bilene kan stå fra torsdag til søndag, slik at publikum kan benytte seg av vårt busstilbud, som er gratis, minner NMK Gol om. Det går publikumsbusser i shuttletrafikk mellom sentrum og banen hele helga.

Det blir enda flere busser og flere busstopp i sentrum enn før. Som vanlig legger NMK Gol til rette for at det skal bli enklest mulig for alle besøkende å både få med seg bilcross og alt det sosiale som skjer i sentrum.

Godt gammeldags Goldagsløp

SNORKLIPP: Offisiell åpning av Fuglehaugen motorsenter fant sted søndagen under det aller første Goldagsløpet sommeren 1990. Foto fra filmen.

Sportslig sett blir det alltid en fest på Fuglehaugen med Goldagsløpet. Moroa starter allerede fredag 14. juli, med trening 1 x 2 runder for alle som vil teste bane og redskap før det braker løs med 1. omgang lørdag morgen.

NMK Gol kan også melde om at det jobbes med flotte premier. Selve løpsopplegget blir som alltid før; et godt og gammeldags Goldagsløp i rette ånd – hvorfor endre på noe som funker som fjell?

Kafeteriaen i Klubbhuset vil være åpen hele helga, også store deler av fredagen slik at det er muligheter for å kjøpe seg varm mat, kaffe, vafler, kaker og annen snacks.

Bilcross-sommerens store festdag

ACTION FRA FØRSTE START TIL SISTE MÅLGANG: Goldagsløpet er et av sesongens store høydepunkt for både de på og rundt banen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er bare å glede seg til bilcross-sommerens store festdag og Norges største billøp gjennom flere tiår; Goldagsløpet 2023.

Påmeldingen åpner som vanlig en drøy måneds tid før løpsdato, det skjer 26. juni – og da gjelder det å følge med for å være rask på labben, her blir det fort hundrevis av påmeldte.

Og mens vi venter så kan du mimre tilbake på tidligere Goldagsløp i Bilcross.no-arkivet – eller se finaledagen av det aller første oppgjøret:

Mimre tilbake på fjorårets Goldagsløp? Se Bilcross.no-bildene.

BRUKER DU OG SETTER PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!