Starter sesongen i Sverige: – Mye gøyere å kjøre her

BRØDREBIL: Lillebror Lukas Stener Olsen kjører junior, og storebror Sondre Stener Olsen (begge NMK Kongsberg) kjører senior, med samme skrukkete Toyota – en udda bil, ifølge de svenske speakerne. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcross-abstinensene ble for store, så det var umulig å vente lenger – sesongens første bilcrossbilder ble knipset på folkrace i Sverige. Der flere nordmenn tyvstarter sesongen på andre siden av riksgrensen.

Hele 350 påmeldte til bilcrossløp i april – allerede!

Det er ti år siden sist Bilcross.no var på løp på Trollhattan, da lagde vi en større sak på folkrace i Saab-byen – ikke lenge etter konkursen. Les hele saken fra arkivet her: Stor stolthet for Saab – også på bilcrossbanen.

Fortsatt er Saab dominerende på startlistene i svensk folkrace generellt, og i Trollhattan spesielt. Men det ble Volvo-seier i begge klasser denne lørdagen 1. april 2023.

Ingen stor norsk suksess i Sverige

TRANGT UT AV START: Lars Viktor Svendby (NMK Gardermoen) kommer i skvis med sin sorte Saab nest ytterst ut av startplaten. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

To av tre norske deltakere tok seg til finale, begge de norske juniorene kvalifiserte seg til C-finale – men der fikk også begge to teknisk trøbbel som gjorde at de ikke fullførte finalen.

Det var Lars Viktor Svendby (NMK Gardermoen), som kjørte sitt tredje løp for sesongen i Sverige, og forrige gang kjørte han A-finale. Og det var Lukas Stener Olsen (NMK Kongsberg), som også ble tatt inn til intervju.

Dette er Heavy & Hjelm racet, to kjente svenske speakere og bilcrosspratere på Folkrace-TV og Folkrace-puls. Det ble liv, latter og store applauser med lyden av dem over speakeranlegget.

Gøy og rolig

INTERVJU: Litt språkforvirring, men et artig intervju med Lukas Stener Olsen (NMK Kongsberg). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det er gøy!, svarer Lukas på Heavy sitt spørsmål om hvordan det er å kjøre folkrace i Sverige, sammenliknet med bilcross i Norge. Men gøy må oversettes, og det tar litt tid før de finner frem til rette oversettelse til «roligt på svenska».

– Bedre baner, bedre opplegg – alt er bedre her i Sverige, er den norske juniorbilcrosserens dom. Svenskene setter stor pris på besøk fra Norge, det merker både deltakere, publikum og vi som dekker løp i Sverige.

– Det blir en tårta, sier Heavy, og Lukas får med seg en av de mange kakestykkene som ble delt ut i hans «konditori» på innerbane.

Alle var enig om at det hadde vært en fin tur

– Den koster vel rundt 700 kroner i Norge, spøker den svenske speakerduoen med, – tenk så gavmilde de må tro vi er – gir bort kaker til en formue!

Så gikk finalene videre uten en eneste nordmann med i kampen, og Sverige-turen ble tilslutt kronet med et «bredsladd over målstreken-bilde».

Så da var alle fornøyde og vendte snuta hjemover, og det er bare å glede seg til sesongstart her hjemme.

Lenger sesong i Sverige

Det skjer lørdag 22. april, både i Bergen og på Konsmo motorbane. Så går det slag i slag hele våren, sommeren og høsten, hver helg, med løp over hele landet.

Forskjellen mellom svensk og norsk bilcross er neppe så stor som folk skal ha det til. Siden sist hadde det kommet et alternativspor, også på Trollhattan-banen.

Den største forskjellen er nok at svenskene fortsatt er flinkere til å ta hele året i bruk, de har en lenger sesong enn vi har her i Norge.

Se bilder fra Heavy & Hjelm racet 2023:

BREDSLADD OVER MÅL: Volvo-seier i begge klasser i Saab-byen Trollhattan. Mange flere bilder fra folkrace i Sverige ser du på Bilcross.no sin Facebook-side. Alle foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Alle bildene fra løpet ser du på Bilcross.no sin Facebook-side.

Fra arkivet: Stor stolthet for Saab – også på bilcrossbanen.

Sjekk også den siste Bilcrosspraten:

BRUKER DU OG SETTER PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,