Fem finalister klare for Bilcross juniorchallenge 2023

FAVORITT? Erling Borgersen Tjelta (NMK Egersund) kjørte helt nydelig og disiplinert da han ble nesten best i fjorårets Juniorlandsfinale, der han kom ut fem millimeter bak vinneren til slutt fra alternativsporet i siste runde. Nå er han klar for Bilcross juniorchallenge sammen med fire andre superraske juniortalenter. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Fem er tatt ut til finale på Gardermoen motorpark, og to står klare som reserver hvis noen skulle bli forhindret til å stille til start. Det står om 30.000 kroner og en plass i Juniorlandsfinalen.

Se og hør Bilcrosspraten – her finner du alle episodene!

Bilcross juniorchallenge er Norges Bilsportforbunds talentkonkurranse for bilcrossjuniorer, som ble startet opp i 2008 og ble arrangert hvert år frem til og med 2015.

Nå er talentkonkurransen tilbake, fra og med 2023, i en ny og mer fornuftig form – noe som er helt nødvendig, mener Mats og Stian i denne Bilcrosspraten.

Rett over 30 søkere

TIGHT: Marginene var millimeter-små mot målpassering i fjorårets Juniorlandsfinale, der andremann over målstreken Erling Borgersen Tjelta (NMK Egersund) utviste en ren og ryddig kjøring som imponerte et publikum som sto i stor spenning på tå hev rundt Brekka-banen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Finalen i Bilcross juniorchallenge går på Gardermoen motorpark søndag 30. april, der det skal konkurreres i kjøreøvelser, fysisk test og presentasjon av seg selv og karrieren.

Dette er dessverre samme helg som den første store bilcrosshelga med løp flere steder i landet.

Det kom inn rett over 30 søknader, opplyser NBF (ekstern lenke).

Veldig vanskelig valg

– Det var vanskelig å plukke ut kun fem finalister. Men vi har forsøkt å finne fem godt kvalifiserte finalister med litt forskjellig erfaring, både jenter og gutter og førere fra store deler av Norge, sier Therese Bruer Larsen fra Bilcrosseksjonen i Norges Bilsportforbund.

Talentkonkurransen, som er tilbake etter en pause på noen år, har som mål å finne gode talenter i bilcross og hjelpe deres karriere økonomisk.

Vinneren får 30.000 kroner og en plass i Juniorlandsfinalen i bilcross, som i år går på Sigdal motorsenter, NMK Modum Sigdal.

De fem finalistene er:

  • Lars Victor Svendby
  • Sunniva Sveen
  • Erling Tjelta
  • Jonas Bjørnås
  • Petter Bakkebø

De to reservene er:

  • Maren Fulsås
  • Sander Skreddeberget

FRISKUS: Sunniva Sveen (NMK Hamar) legger lite imellom, juniorjenta kjører fort og helt på kanten – som her, på hjemmebane for to år siden, der satsingen gikk litt over kanten og bilen havnet på taket. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Hele Bilcrosspraten – der Bilcross juniorchallenge-comebacket kommer ett par minutter inn i praten – kan du se og høre her:

BRUKER DU OG SETTER PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,