Hele 350 påmeldte til bilcrossløp i april – allerede!

VÅRLØP PÅ VINJARMOEN: Lørdag 29. april spinnes sesongen i gang på Vinjarmoen motorbane, NMK Fluberg. Her åpnet påmeldingen denne helga. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det går mot deltakerrekord i sesongstarten, der samtlige arrangører av tidlige vårløp opplever at startlistene fylles opp kjapt. Så også for Vårløpet på Vinjarmoen, der det var snøryddedugnad denne helga for å få banen klappet og klar.

Sjekk også: Høyner til 120.000 i pengepremier.

Aller først ut med å åpne påmelding til bilcrossløp i år var NMK Kongsberg til sitt Vårløp 29. – 30. april 2023, og her ble det rekordkjapt stappfullt – på bare noen timer. Det vil si 180 påmeldte og venteliste for å komme med. Dette løpet teller også som 1. runde i årets Bilcross.no-cup.

Så åpnet NMK Bergen påmeldingen til Bergensracet 2023 som går 22. april, og der har de 111 påmeldte i skrivende stund – det går mot deltakerrekord på Eikås i årets sesongstart.

Påmeldingene renner inn

SNØRYDDEDUGNAD: Vinjarmoen motorbane blir klar til Vårløp 29. april 2023, denne helga har det vært stor dugnad for å brøyte banen. Foto fra bilcross-snappen.

Den foreløpig siste påmeldingen som åpnet for 2023-sesongen er NMK Fluberg som startet å ta i mot påmeldinger til sitt Vårløp på Vinjarmoen denne helga – og i løpet av helga har det tikket inn 64 påmeldinger.

Denne helga har det vært snøryddedugnad på banen, for å få den klar til sesongstart. Du finner foreløpig startliste her, tilleggsreglene for løpet her, og påmelding kan gjøres her (alle eksterne lenker).

Vårløpet på Vinjarmoen teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for både åpen- og juniorklasse.

Flere løp i april

SESONGSTART I SØR: NMK Konsmo åpner påmeldingen til sitt første løp for sesongen 20. mars – løpsdato er 22. april 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er flere april-løp som ikke har åpnet påmeldingen enda, som for eksempel NMK Konsmo som tangerer NMK Bergen i sesongåpningen – helga 22. april går sesongens første bilcrossløp både på Eikås og på Konsmo motorbane.

Her er det varslet fra arrangøren på NMK Konsmos egne Facebook-sider at påmeldingen åpner 20. mars.

NMK Konsmo arrangerer også finalen i årets Bilcross.no-cup, det skjer den siste helga i september.

350 påmeldinger allerede

FØRSTE TODAGERS: NMK Kongsberg arrangerer sesongens første todagersløp, helga 29. – 30. april 2023. Her er det allerede 180 påmeldte pluss venteliste. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Hvis vi summerer opp: Det går mot 180 startende på Kongsberg, med fulle startlister og venteliste allerede to måneder før løpsdato. I Bergen blir det godt over 100 deltakere – kanskje helt opp til taket på 150 deltakere. NMK Fluberg har allerede over 60 og der blir det stadig flere navn på startlistene.

Så vet vi at fem flere april-løp-arrangører ikke har åpnet påmeldingen enda. Det gjelder nevnte NMK Konsmo og videre NMK Aremark, NMK Egersund, NMK Hell og ikke minst sesongstarten på årets Landsfinale-arena hos NMK Vikedal.

Det er allerede rundt 350 bilcrossere klare for løp i april, og fortsatt tikker påmeldingene inn – og fortsatt er bare under halvparten av påmeldingene åpnet.

Full fres – også denne sesongen

OGSÅ LØP I APRIL: Totalt er det terminført åtte bilcrossløp i april, ett av dem på Brekka, NMK Aremark – fjorårets Juniorlandsfinale-arena. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Ingenting tyder på annet enn at det blir full fres, også denne sesongen – «dyrtid» og dystre spådommer til tross. Og dette er bare begynnelsen – april har to løpshelger, med åtte løp.

Til sammenlikning er det løp hver eneste helg i mai, i tillegg til to løp på Kristihimmelfartsdag-torsdagen, som gir totalt 15 (!) bilcrossløp i mai-måned.

Blant alle disse løpene finner vi langdistanseløpet Fra Namdal til Hell over ti omganger og finaler på tre forskjellige baner, over tre dager.

Bare å glede seg!

Mye kjøring med massevis av bilcrossløp, med andre ord – og en bilcross-sesong 2023 vi bare kan glede oss noe så vanvittig til, er konklusjonen.

Husk at vi tar tempen på bilcross-Norge frem til sesongstart i Bilcrosspraten.

Se og hør siste episode her:

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!